Galatasaray, derbide Beşiktaş HDI Sigorta'ya mağlup

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 10. haftasında Beşiktaş HDI Sigorta'ya 66-57 mağlup oldu.

Galatasaray, derbide Beşiktaş HDI Sigorta'ya mağlup

Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 10. haftasında Beşiktaş HDI Sigorta ile karşı karşıya geldi. Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanan maçı kazanan taraf 66-57’lik skorla Beşiktaş oldu.

Oyuncularımız Anete Steinberga, Riquna Williams ve Merve Aydın sakatlıkları dolayısıyla maçta forma giyemediler. 

Eda Şahin, Pelin Bilgiç, Kaela Davis, Melis Gülcan ve Tina Krajisnik beşiyle başladığımız müsabakada üç basketbolcumuz çift haneli sayı üretti. Kaela Davis 17 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu. Melis Gülcan 16 sayılık katkı verdi. Tina ise 10 sayı 11 ribauntla maçı tamamladı. 

Tina Krajisnik , Melis Gülcan  ve Kaela Davis ile hücumda etkili olduğumuz ilk çeyreğin yarım dilimlik bölümünde Tina ve Melis Gülcan’ın üçlüğüyle üstünlük yakaladık. Beşiktaş, McCall’un üst üste basketleri ve Melek Uzunoğlu’nun son saniye sayısıyla ilk periyodu 15-20 geride kapadık. 

5-0’lık ikinci çeyrek başlangıcıyla skora dengeyi getiren takımımız Beşiktaş’ın alan savunmasını Melis’in üst üste üçlük isabetleriyle deldi. 4 dakika kala 30-24 üstünlük yakaladık. Davis’in devreye girmesiyle farkı açan Galatasarayımız, rakibine sadece 6 sayı şansı tanıdığı çeyreği 34-26 üstün geçti. 

İlk yarıda Melis Gülcan 13 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. Kaela Davis ise 10 sayılık katkısıyla öne çıktı. Tina Krajisnik 6 sayı ve 7 ribauntla ilk yarıyı tamamladı. 

Üçüncü periyoda 7-0’lık mükemmel seriyle başlayan Sarayın Sultanları, farkı bir anda 15’e çıkardı: 41-26. Bu sefer Beşiktaş moladan 7-0’lık seri ile dönerek farkı çeyrek başlangıcında olan rakama getirdi: 41-33. Beşiktaş serisini 12’ye çıkarınca fark 3’e indi. 2:30’da rakip takım çember altından bulduğu sayı ile 20-1’lik seri ile öne geçti ve son çeyreğe 44-49 önde girdi. 

Üçüncü çeyreğin moraliyle son periyoda iyi başlayan Beşiktaş, çeyrek ortasında farkı çift haneye çıkardı ve kalan dakikalarda geri dönüş sağlayamayarak maçı 66-57’lik skorla kaybettik. 

Takımımız bu maçın ardından ligdeki Elazığ İl Özel İdare mücadelesine hazırlanacak.

YORUM EKLE