Işıl Alben: "Bana ‘Bırakmışsın, hayırlı olsun’ diye telefonlar açılmıştı"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın sembol ismi olan kaptan Işıl Alben, Galatasaray Televizyonu'na konuk oldu.

Işıl Alben: "Bana ‘Bırakmışsın, hayırlı olsun’ diye telefonlar açılmıştı"

Galatasaray'dan her ayrıldığında sarı-kırmızılı formaya dönmeyi arzuladığını ifade eden basketbolcumuz, Galatasaray'da bir Avrupa kupası daha kazanmayı hedeflediğini ifade etti.

Işıl Alben'in sözlerinden satırbaşları şu şekilde:

"Kulüpten iki kere ayrıldım. Her ayrıldığımda çok özledim. Mutlu olamadım. Hayalim hep Galatasaray forması giymekti. O formadan ayrıldıktan sonra da mutlu olmadım. Seçimi ve Galatasaray’ı bekleyeceğim dedim. Gerekirse de oynamam dedim. Kadın basketbolu için bir riskti. Uzun bir bekleyiş süreci oldu. Sonrasında Müge Abla (Erdem) aradı beni. Seni kulübe bekliyoruz dedi. Ondan sonra her şey çok hızlı gelişti." 

"Ciddi bir sakatlık yaşadım. 35 yaşındaydım. Basketbolu bırakabilirdim. Ben bu sakatlığı yaşayacak olan oyunculara örnek olmak için çalışmıştım. 23 yaşında sakatlanmıştım. İkinci aynı yerden sakatlanınca ‘basketbolu bırakmışsın hayırlı olsun’ diye bana telefonlar açılmıştı. Performans olarak çok formda bir dönemimde sakatlandım. Ameliyat ve rehabilitasyon süreci çok zor olan bir sakatlık. Şükürler olsun ki geçti ve çok daha iyi hissediyorum. Bazı soru işaretlerinin olması normal. Ben iyiyim. Kendi antrenmanlarımı yapıyorum. Sakatlığımda psikolojik destek aldım. Çok faydasını görüyorum. Sporda psikolojik destek çok önemli. Kesinlikle tavsiye ediyorum."

"İnsan büyüyor, gelişiyor ve olgunlaşıyor. Burada bir tane daha Avrupa kupası kaldırmak istiyorum ve buna inanıyorum. Bugün buraya antrenmandan geldim. Antrenmanlarda aklımda bu var. Gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak istiyorum. Geçen iki senelik sürede BOTAŞ’ta gençlerle yakından ilgilenme fırsatım oldu. Farklı bir şehirde tek başına yaşayınca insan kendisiyle baş başa kalıp düşünüyor. Bu sene gençlere de faydalı olacağımı düşünüyorum. 

“ERKEK BASKETBOLUNDA ANTRENÖRLÜK YAPMAK İSTİYORUM”

Gençlere hem mental hem fiziksel hem de basketbol olarak katkı sağlamak istiyorum. Basketbolu bıraktıktan sonra bireysel basketbol gelişim antrenörlüğü yapmak istiyorum. Benim için güzel bir tecrübe olacak. Akademimizden gelen ufak tecrübelerim var. Onu gençlerle pekiştirerek faydalı olacağını düşünüyorum. Kadın basketbolunda kalıp takım antrenörlüğü yapma hedefim yok. Erkek basketbolu olabilir. Yeni bir meydan okuma olacak bu. Basketbolu bıraktığımda kendimi hazır hissedersem deneyeceğim. 

“Bir olimpiyata daha gitmek istiyorum. Şu anda milli takımlar düzeyinde hedefim 2024 Paris Olimpiyatları. Bu gücü ve kuvveti kendimde görüyorum. Sıkı çalışıyorum. Basketbolu, Galatasaray’ı ve spor yapmayı çok seviyorum. Hazır olarak geri gelmek için iyi baktım kendime ve çalıştım.”  

“ALPER DURUR GENÇLER İÇİN ŞANS”

“Alper abi ile altyapı dahil olmak üzere 8 sene çalıştık. Kendisi benim altyapı antrenörüm. Beraber A Takım’da da oynadık. O zaman altyapılarda 9 kere Türkiye şampiyonu olduk. Ben çok iyi bir altyapı oyuncusuydum ve 2 numara pozisyonunda oynuyordum. Sonra Alper Abi geldikten sonra guard olarak oynadım. Birbirimizi çok yakından tanıyoruz. Bende çok fazla emeği vardır. Altyapıda çok ciddi sorumluluklar verdi bana. Oyuncuya sahada özgüveni verip her şeyi yapabileceğine inandıran bir antrenör. Gençler için çok ciddi bir fırsat. İnşallah kulübümüz için hayırlısı olur. Güzel ve keyifli bir sezon olacağına inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2022, 18:05
YORUM EKLE