TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Galatasaray taraftarıydım, üyeliğim de var, Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa..."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Galatasaray taraftarıydım, üyeliğim de var, Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa..."

Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin 5 yıldız takması ve eskiden Galatasaray'ı tutmasıyla ilgili konuştu.

Ekşi'nin açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAYLIYDIM"
Hangi takımı tutuyorsunuz? Tutuyorsanız, kulüp üyeliğiniz var mı?

Ben daha önce Galatasaray taraftarıydım, üyeliğim de var. Ama son iki yıl Gaziantep Futbol Kulübü’nün başkanlığını yaptım, oraya üye oldum. Gaziantep’in başarısı için bütün emeğimi ve birikimimi kullandım. Aslında bunu şunun için söylüyorum; siz hangi kurumun başındaysanız, o kurumun gelişmesi için varınızı yoğunuzu ortaya koyarsınız. Ben de Gaziantep’in Galatasaray’ı yendiği maçta büyük zevk aldım. Şimdi de TFF’nin başındayım. Şu andaki tuttuğum takım Türk Milli Takımı. Bundan sonra da Milli Takım için varımı yoğumu ortaya koyacağım.

"FENERBAHÇE 5 YILDIZ TAKARSA..."
Fenerbahçe camiası 28 şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. ‘Bu konu önceliğimiz değil’ dediniz ama gelecek sezon Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa tavrınız ne olur?

Sizin de söylemiş olduğunuz gibi, bu konu önceliğimiz değil. TFF olarak birçok konuda yenilikler yapıyoruz. Bu yeniliklerin de Süper Lig’in başlama tarihi olan 5 Ağustos’a yetişmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Federasyondan bazen gece saat 00.00’da, bazen 01.00’de çıkıyorum. Türk futbolunun gelişimi adına radikal kararlar alıyoruz. Bizim amacımız Türk futbolunu hak ettiği yere getirebilmek. Eğer Fenerbahçe 5 yıldızlı forma ile sahaya çıkarsa, burada benim herhangi bir şahsi bir tavrım olamaz. TFF’nin talimat ve yönetmelikleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız.

EN İYİ 11'İ
Mehmet Büyükekşiye göre gelmiş geçmiş en iyi 11

Şenol Güneş · Recep Çetin · Diego Lugano · Bülent Korkmaz · İbrahim Üzülmez · Okan Buruk · Emre Belözoğlu · Oğuz Çetin · İbrahima Yattara · Sergen Yalçın · Gheorghe Hagi

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2022, 10:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 7 ay Önce

Gs sampiyonluk kutlamsinda kupayi verdiğinde cengiz baskandan bile daha fazla sevindin cengiz baskan bile ağzi acik ve sok oldu senin sevincini görünce

Habil Cicikler
Habil Cicikler - 2 yıl Önce

Ff bşknı eskiden GSli olduğunu, üyeliği olduğunu, Gza başk olduğunda, GS üyeliğini bıraktığını syn bşkn GS li olunmaz doğulur. Gzt_GS yi yendiğinde sevinmiş

Anonim
Anonim - 11 ay Önce

O yüzden kutlamasaydın demi Mehmet büyükekşi