"Galatasaray'a 'Kaptan' geliyor, kulübünün teklifini reddetti"

Galatasaray'da transferde yol haritası da şekillenmeye başladı. Arsenal, Sacha Boey için harekete geçerken sarı-kırmızılılar Fransız futbolcu için beklentisini de 20 milyon Euro'nun üzerine çekti. Galatasaray'ın sağ ve sol bek için rotası da yine Fransa oldu.

"Galatasaray'a 'Kaptan' geliyor, kulübünün teklifini reddetti"

Süper Lig'de şampiyonluk kapısını aralayan ve kalan iki maçta sadece 3 puana ihtiyacı olan Galatasaray'da Florya lige odaklanırken idari kanat ise gelecek sezon kadrosu için kolları sıvadı. 

Lider Cimbom'un birçok oyuncusuna ilgi bulunurken özellikle Sacha Boey ve Victor Nelsson'a gösterilen yüksek ilgi sonrasında planlar da iki oyuncu gelecek sezon yokmuş gibi yapılmaya başlandı.

Bir süredir yüzlerce oyuncuyu takibe alan ve filtreleyen Galatasaray'ın yol haritası da netleşmeye başladı. Sarı-kırmızılılar sağ ve sol bek için rotasını Fransa'ya çevirdi. 

SAĞ BEK VE SOL BEKE TRANSFER

Sam Adekugbe kiralık transferinde umduğunu bulamayan Galatasaray, Kanadalı oyuncunun bonservisini almamaya karar verdi. Sarı-kırmızılılar sol beke de transfer yapmaya karar verdi. 

Sacha Boey'un ayrılığına kesin gözüyle bakan Galatasaray iki bek bölgesine birden oyuncu bakmaya başladı. Sarı-kırmızılılar iki kanata ise ayrı profillerde oyuncu almayı düşünüyor.

Galatasaray sağ beke tecrübeli bir oyuncu alması durumunda sol beke ise hem bugün sahada katkı sağlayabilecek hem de gelecekte bonservis yatırımının karşılığını alabilecek bir futbolcu transferi düşünüyor. 

SAĞ BEKE "KAPTAN" HAMARI TRAORE

Galatasaray'ın hem sağ hem sol bek için rotası da Sacha Boey transferi gibi Fransa oldu. Sarı-kırmızılılar sağ bek için Rennes'in kaptanı Hamari Traore'yi gündemine aldı.

Fransa’nın dünyaca ünlü spor gazetelerinden L'Equipe, Rennes'in sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki kaptanı Hamari Traore'nin Galatasaray'ın listesinde olduğunu duyurdu. Haberde tecrübeli oyuncu ile Fenerbahçe başta olmak üzere birçok takımın ilgilendiği de belirtildi. 

Geçen haftalarda Rennes'den gelen iki senelik sözleşme teklifini kabul etmeyen deneyimli oyuncuyla iki büyük İstanbul kulübünün yanı sıra Lyon, Betis ve Bayer Leverkusen’in de talip olduğu vurgulandı. Tecrübeli oyuncuyla Rennes arasında devam eden görüşmelerde herhangi bir ilerleme kaydedilmediği ve iki tarafın önümüzdeki dönemde yol ayrımına oldukça yakın olduğu ifade edildi.

Ocak ayında dizinden sakatlık yaşayan Traore bu sezon 34 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 1 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Rennes Teknik Direktörü Geneiso da dün bir açıklama yaparak Traore'nin sözleşme görüşmelerinde ilerleme kaydedilmediğini ve takımda kalmasından yana olduğunu dile getirdi. 

Geçtiğimiz sezonu 42 maçta 3 gol ve 10 asistle tamamlayan Traore, daha önce Reims ve Lierse formaları da giymişti. 

SOL BEK İÇİN ADAY QUENTIN MERLIN

Sağ bek için Traore'yi gündemine alan Galatasaray'ın sol bek için düşündüğü isim de yine Fransa'dan. Sarı-kırmızılılar Nantes'ın genç yıldızı Quentin Merlin'i takip ediyor. 

21 yaşındaki yıldızı uzun süredir izleyen Galatasaray, Ligue 1'de küme düşme hattına gerileyen Nantes'ın durumunu da yakından takip ediyor. 

Sarı-kırmızılılar başta Newcastle United olmak üzere birçok takımla adı anılan Quentin Merlin'i renklerine bağlayarak geleceğe yatırım yapmayı sürdürmeyi hedefliyor.

Ocak 2023'te kasık sakatlığı geçiren ve yaklaşık iki ay sahalardan uzak kalan Merlin, nisan itibarıyla formasına kavuşmuştu. 

Fransa U21 Milli Takımı'nın da sol beki olan Merlin'in veri derleme platformu Transfermarkt'a göre güncel piyasa değeri ise 7 milyon Euro...

Galatasaray'ın olası bir Sacha Boey transferinin ardından elde edilecek bonservis gelirinin önemli bir kısmını sol bek transferine harcayabileceği öğrenildi. 

Kaynak: Çağatay Çelik / Habertürk

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2023, 22:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Galatasaray li
Galatasaray li - 11 ay Önce

GS>>>>>>>All