Galatasaray'dan 2. Lig'e transfer oluyor!

Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar bu sezon bambaşka bir transfer politikası izledi.

Galatasaray'dan 2. Lig'e transfer oluyor!

Galatasaray'da kurmaylar bu sezon yıldız transferleriyle Avrupa'da adından söz ettirdi. Juan Mata, Mauro Icardi, Sergio Oliveira, Lucas Torreira gibi dünyaca ünlü oyuncuları kadrosunda bulunduran sarı-kırmızılılarda sezon sonunda yaşanması beklenen ayrılık ortaya çıktı.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un sezonun ilk yarısında forma şansı vermediği ve gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan isimlerle vedalaşıldı. Benfica'dan kiralanan Haris Seferovic'in sözleşmesi feshedildi. Sözleşmesi uzatılan Metehan Baltacı; sezon sonuna kadar Manisa FK'ya kiralandı.

İsmail Çipe'nin sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda sonlandırıldı. Galatasaray'da sezonun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan Patrick van Aanholt da PSV Eindhoven'a kiralandı.

Takvim'in haberine göre; Galatasaray'ın sezon başında 1+1 yıllığına kadrosuna kattığı Juan Mata konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların, İspanyol futbolcunun sözleşmesinde yer alan uzatma opsiyonu maddesini kullanmayacağı belirtildi.

İspanya 2. Lig ekiplerinden Las Palmas'ın Juan Mata'nın menajeriyle transfer için temaslarına başladığı kaydedildi.

İspanyol oyuncuyu transfer etmek isteyen Las Palmas'ın Juan Mata ile sözleşme imzalamaya hazır olduğu vurgulandı. Juan Mata'nın da İspanya'da futbol oynamaya sıcak baktığı belirtildi.

Galatasaray'ın sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği Juan Mata, şu ana kadar 12 resmi maçta forma şansı buldu.

34 yaşındaki on numara bu müsabakalarda rakip fileleri 3 kez havalandırma başarısı gösterdi. İspanyol futbolcu takım arkadaşlarına da 2 gol pası verdi.

Galatasaray'dan 1 milyon 900 bin euro maaş alan Juan Mata'nın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 1 milyon 800 bin euro.

Real Oviedo altyapısında yetişen Juan Mata; Real Madrid altyapısında da forma giydi. Tecrübeli futbolcu daha sonra sırasıyla Valencia, Chelsea ve Manchester United'da oynadı.

İspanyol oyuncu için toplam 71 milyon 430 bin euro bonservis bedeli ödendi. İspanya Milli Takımı'nda 41 kez forma giyen Juan Mata, 11 gol atma başarısı gösterdi.

YORUM EKLE