Hüseyin Özkök: "Galatasaray için bir tehlike daha kapıya dayandı, Galatasaray mücadele etmeli"

Galatasaray yeni transferi Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynamasını tartışırken altyapısındaki yıldız Beknaz Almazbekov için aynı tehlike kapıya dayandı.

Hüseyin Özkök: "Galatasaray için bir tehlike daha kapıya dayandı, Galatasaray mücadele etmeli"

Transferinden itibaren yabancı statüsünde oynaması nedeniyle büyük tartışmalara neden olan Yusuf Demir, Galatasaraylıların gündemini hala meşgul ederken Galatasaray Kulübü, kendi öz çocuğunun durumunu tartışmaya açmaya gerek görmüyor. Kırgızistan Milli Takım formasını giydi

Kırgızistan Milli Takım formasını giydi

Bahsettiğimiz genç oyuncu 2018 yılından beri Galatasaray kulübünün alt yapısında oynayan ve şu anda U19 oyuncusu olan Beknaz Almazbekov. Hem Türk hem de Kırgızistan vatandaşlığı bulunan 17 yaşındaki oyuncu, 1 maçta Kırgızistan Milli Takımı formasını giydi. 

4 maç olursa Türkiye Milli Takımı şansı kalmayacak

Henüz 4 maç barajına ulaşmadığı için Türk Milli Takımı’nda oynama uygunluğunu da kaybetmiş değil. Bu nedenle de şu anda Türkiye’de yerli statüsünde forma giyiyor. Ancak eğer Kırgızistan Milli Takımı’nda 4 maça ulaşırsa Türkiye’de yerli statüsünde oynama hakkını kaybedecek. 

Beknaz yabancı futbolcu mu sayılacak?

Peki, bu durumda bir sorun yok mu? Öz be öz Türk futbolunun ürünü olan bu oyuncunun sadece başka milli takımda oynayacağı için yerli sayılmayacak olması adil mi? 

"Beknaz , Yusuf'tan çok daha yerli"  

Diğer yandan Yusuf Demir tamamen Avusturya futbolunun ürünü Türkiye’nin ekmeğini yememiş suyunu içmemiş ama o sadece kökeni Türk diye yerli statüsünde oynaması için mücadele ediliyor. Ama bana göre Yusuf’tan çok daha fazla yerli statüsünde oynamayı hak eden Beknaz yetiştiği yere yabancı olmamalı. 

Galatasaray ne için mücadele etmeli?

Galatasaray’ın bu nedenle Yusuf Demir’den daha çok Beknaz Almazbekov’un yerli statüsünde oynayabilmesi için mücadele etmeli. Tamam, Yusuf Türk vatandaşı olarak yerli statüsünde oynasın ama Türk futbolunun yetiştirdiği bir oyuncu da başka milli takımı seçse bile yerli statüsünde oynayabilsin. 

Avrupa'da ülkeler yabancı saymıyor

UEFA ve başka ülkeler, ülkede yetişmiş oyuncuları hangi ülkenin vatandaşı olduklarına bakılmaksızın yerli sayıldığını da not olarak ekleyelim.

Kaynak: Hüseyin Özkök / Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2022, 20:03
YORUM EKLE