Levent Tüzemen: "Jorge Jesus'un sözleri bir ihbardır, soruşturma açılmalıdır"

Galatasaray ile ilgili yapılan operasyonu ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı.

Levent Tüzemen: "Jorge Jesus'un sözleri bir ihbardır, soruşturma açılmalıdır"

Galatasaraylı yorumcu Levent Tüzemen, Galatasaray ve Türk futbolunda yaşanan kaos ile ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, ŞAMPİYONLUK RÜYASINAN UYANDI"

"Ligin kilidi Beşiktaş... Kendi göbeğini keserse yarışta olur. Derbide Fenerbahçe'ye yenilirse iddiasını kaybeder. G.Saray, Konya mağlubiyetiyle, 'Şampiyon olduk' rüyasından uyandı. Şimdi yeni hedef, 10'da 10 yapmak olmalı. G.Saray'ın kazanacağı her maç, F.Bahçe'yi baskı altına alır. F.Bahçe, bu yarışı psikolojik savaşa çevirmeye çalışıyor. G.Saray yönetimi, dikkatli olmalı. Konya maçının devre arasında F.Bahçe'nin MHK ve TFF üzerine yaptığı mobbing psikolojik savaşın görüntüsüdür."

"JESUS'UN SÖZLERİ İHBAR KABUL EDİLMELİ"

"Jesus'un açıklamaları ikinci Lucescu vakasıdır. Rumen hoca, Beşiktaş'ta görev yaparken ve şampiyonluğu F.Bahçe'ye kaptırdıkları sezon sonrası Türkiye ligini, 'Çavuşesku dönemindeki Romanya'ya' benzetmişti. "Bu ligin sportif gerçekliği yok. Maçlar masabaşında kazanılıyor" söyleminin hesabını TFF, Jesus'a sormalı. Eğer Jesus'un dediği gibi bu lig kirliyse, bunu Türk toplumunun öğrenme hakkı vardır. FIFA ve UEFA, Jesus'un sözlerini ihbar kabul edip TFF'ye soruşturma açmalıdır."

"TFF, MHK BAŞKANI'NI GÖREVDEN ALMALIDIR"

"Gerginliği yaratan hakemler ve onları yöneten Lale Orta. Bir MHK Başkanı, Donk'un, Zaniolo'ya yaptığı kırmızı kartlık hareketin ekranda tartışılmasına öfkeleniyor, yandan çekilen bir pozisyonu özete koyduruyor, ardından meslektaşlarına, "Bu pozisyonu tartışın" talimatını gönderiyor. Lale Orta'nın bu müdahalesinden kendine vazife çıkaranlar, Konya'da Dubois'e, Ahmet Oğuz'un hareketine kırmızı kart vermiyorlar, VAR devreye girmiyor, hakem Zorbay Küçük gördüğünü çalmıyor. Ahmet Oğuz TV'ye çıkıp, "Yaptığım hareket kırmızı karttı, Dubois'ten özür diliyorum" açıklamasında bulunuyor ve hakemler ile VAR'ı ateşe atıyor. Akabinde Alanya'da Mete Kalkavan, kırmızı kartını cebinden çıkartırken vazgeçiyor ve yine hakem dünyasının kırmızı dediği pozisyona sarı kart gösteriyor. Sonuçta etik değerler adına Lale Orta görevini kötüye kullanmıştır. Yaptığı açıklamalara sahip çıkmayan TFF, MHK Başkanı'nı görevden almalıdır. Yoksa bu yangın, söndürülemez hale gelir."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2023, 10:45
YORUM EKLE