Okan Buruk: "Onunla transfer görüşmemiz oldu ama 'Uçağa atla, gel' diyemiyorsunuz"

Galatasaray, Nef Stadyumu’nda oynanan hazırlık maçında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Okan Buruk: "Onunla transfer görüşmemiz oldu ama 'Uçağa atla, gel' diyemiyorsunuz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

-Yönetimimiz inanılmaz çaba veriyor-

"İnşallah Galatasaray'a yakışır bir takım olacağız. Yönetimimiz inanılmaz çaba veriyor. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Haris ve Leo bugün oyuna girdiklerinde enerji yükselttiler. Böyle lider ve tecrübeli oyuncular önemli."

-Bundan sonra transferi özel olarak yapacağız-

"Transfer konusu bizim özelimiz ama Türkiye'de maalesef hiçbir şey özel kalmıyor. Bu anlamda rahatsızlıklarımız var. Nereden çıkıyor, nasıl çıkıyor bilmiyoruz ama... Transfer işi özeldir. Bundan sonra transferi özel olarak yapacağız."

-Grillitsch ile görüşmemiz olmuştu-

"Grillitsch ile görüşmemiz olmuştu ama bizim de soru işaretlerimiz var. Şu anda bir takımla çalışmıyor, direkt takım idmanına başlayabilecek oyuncular üstünde duracağız."

-Herkese 'Uçağa atla, gel' diyemiyorsunuz-

"Kolay değil transfer. Herkese 'Uçağa atla, gel' diyemiyorsunuz. Kulübü, eşi, çocuğu, ailesi, annesi, babası oluyor. Bir sürü şey var. Denedik. Daha erken bitirmeyi denedik. Yavaş yavaş oyuncular da geliyor. Şu an yaptığımız transferler, direkt katkı sağlayacak isimler."

-Nelsson belki de Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı-

"Bu bir hazırlık dönemi. Nelsson belki de Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı. Tam gününde olmayabilir. Luyindama'yı da görmek istiyoruz. Tüm oyuncularımızı değerlendirmek istiyoruz. Hepsi Galatasaray'ın bir değeri."

-Belki 1 sene gidip oynaması onun için daha iyi-

"Morutan bizim için önemli bir değer. Galatasaray yatırım yaptı. Daha değerli duruma nasıl getirebiliriz, onu düşünüyoruz. Türkiye ve yurt dışından isteyen kulüpler var. Onun için en iyisini seçmeye çalışacağız. Belki 1 sene gidip oynaması onun için daha iyi."

-Oyunu yönetecek oyuncu da lazım-

"Orta saha transferi için görüşmelerimiz sürüyor. Hiçbir bölgede tek alternatif üzerinden gitmiyoruz. En az 3-4 alternatif. Bazen oyuncu istemiyor. Türkiye Ligi ilk tercihleri olmuyor. Bu sıkıntı. Ancak en iyisi için çalışmalarımız sürüyor. Mevcut oyuncularımızdan farklı, daha dinamik bir oyuncu. Sadece dinamik ve atlet olması yetmiyor. Topu da iyi kullanan oyuncu istiyoruz. Tabii o zaman 50 milyon euro oluyor. Orada zorlanıyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var. Saha içi liderlerimiz var ama özellikle orta sahada oyunu yönetebilecek oyuncuya ihtiyacımız var. Bugün, bu maçta zaman zaman eksikliğini gördük. Oyunu yönetecek oyuncu da lazım."

-Ali Akman için görüşmeler oldu-

"Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak, şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir. Ancak, şu an net bir şey yok."

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2022, 19:17
YORUM EKLE