Osman Şenher: "Galatasaray, göndererek çok büyük hata yaptı"

Galatasaray, Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı.

Osman Şenher: "Galatasaray, göndererek çok büyük hata yaptı"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Son şampiyon Trabzonspor ile deplasmanda başa baş bir futbol oynamak kolay bir iş değil. Galatasaray yeni kurulan bir takım. 6 futbolcusu dördüncü maçına çıkıyor. Daha tam oturmadı. Ama bordo-mavililer karşısında bütün futbolcular olağanüstü mücadele ettiler. Maçı kazanabilirlerdi de...

Defansa bakıyorsun Nelsson ve Abdülkerim müthiş bir uyum içindeler. Cornelius ve Djaniny gibi iki tane uzun santrfora neredeyse havadan tek top vermediler. Hatasız bir maç çıkardılar. Sacha Boey hazırlık kampına katılmamasına rağmen rakiple olağanüstü savaşıp hücuma çıkıyor, savunmaya geliyor. Herhalde takımın en çok koşan futbolcusudur.

Sol bekte Van Aaanholt da ileri fazla çıkmamasına rağmen defansta hatasız bir oyun oynadı. Son haftalarda form düşüklüğü yaşıyordu ama çabuk toparlanmış. Torreira ve Oliveira orta sahadaki yıllardır süren sorunu bitirmişler. Her iki futbolcu da rakip atakları çabuk hamleleriyle kesip topu iyi kullanıp arkadaşlarına pas veriyorlar. Bu, uzun senelerdir ikinci bölgede görmediğimiz bir ahenk. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacaklar.

Mertens ise Türkiye’deki en kaliteli yabancı. Tekniği mükemmel, oyunu orkestra şefi gibi idare ediyor. Sezon başı hazırlık kampına katılmamasına rağmen 89 dakika sahada kaldı. Trabzonspor savunmasına iyi baskı yaptı, kaleci Taha ile de karşı karşıya kaldı. Yorgunluktan son vuruşu iyi yapamadı. Ama Galatasaray çok büyük bir futbolcu transfer etmiş, bu belli.

Takım kaptanı Muslera ise hırsıyla, sezona mükemmel başladı. Dün gece yine hatasız oynayıp çok yerinde kurtarışlar yaptı.

Sarı-kırmızılıların tek sorunlu bölgesi hücum bölgesi... Kerem, Seferovic ve Yunus arasında uyum bir türlü sağlanamıyor. Kerem geçen sezonki görüntüsünden çok uzakta. Seferovic, çok ağır. Nantes’e gönderilen Mustafa dün bir gol attı, bir gol attırdı ve Seferovic’in çok ilerisinde. Yönetim Mısırlı futbolcuyu göndererek çok büyük hata yaptı. Okan hoca hücum bölgesindeki sorunu herhalde bir an önce bitirecek.

Trabzonspor’a gelince... Abdullah Avcı da kazanmak için her olanağı denedi. Tribünlerdeki 35 bin taraftarın takımları lehine müthiş bir desteği vardı. Ama bir gerçek var Kopenhag maçı bilhassa Trabzonspor’u mental olarak epey yormuş. Futbolcular sahada istediklerini yapamıyorlar.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 00:42
YORUM EKLE