Osman Şenher: "Türkiye'nin en iyisi Galatasaray'da, Okan hoca kesemez, bunlar uçurtma haberler"

Galatasaray, Başakşehir maçı öncesi taraftarlara açık antrenman yaparak moral depoladı.

Osman Şenher: "Türkiye'nin en iyisi Galatasaray'da, Okan hoca kesemez, bunlar uçurtma haberler"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Zirve yarışı kıran kırana devam ediyor. Bu yarışta inişlerin, çıkışların olmaması mümkün değil. Galatasaray son iki haftada Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında beş puan kaybetti. İster istemez bundan etkilenmeyecek futbolcu yoktur.

Bunun bilincinde olan taraftar önceki gün Florya’da antrenmanda futbolcularla, hocayla, yöneticilerle bütünleşerek hem moral verdiler hem de formsuz futbolculara pansuman yaptılar. Müthiş bir sevgi gösterisi, motivasyon ve inançla, o iki haftalık kötü gidişe dur demek için Florya’yı bayram yerine çevirdiler.

Evet Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında kaybedilen beş puan şampiyonluk yarışında tabii ki moral bozabilir ama şu an için en yakın rakibinden yine üç puan öndeler. Ve şu an dikkat ediyorum; Muslera sorun yaşıyor, Mertens, Oliveira hatalar yapıyor ama taraftar onları bağrına basarak Başakşehir maçında iyi bir başlangıç yapmaları için eleştirmeden her türlü motivasyonu sağlıyorlar.

"MUSLERA, TÜRKİYE'NİN EN İYİSİDİR"

Bu arada Okan hocayı da eleştirenler var. Bakın o eleştirenlere söylüyorum, 1-2 maç kötü oynamasına rağmen Muslera Türkiye’nin en iyi kalecisidir. İki maç kötü oynadı diye Okan hoca Muslera’yı kesemez zaten kesmemeli de.

"HABERLERİN ASLI ASTARI YOK"

Galatasaray lider olurken Mertens ve Oliveira’nın katkısı bir kenara itilir mi? Hiçbir akıllı hoca zaten bu futbolcuları cezalandırma adı altında takımdan kesmez. Okan Buruk da mutlaka bundan sonra oynanacak maçlarda bu üç futbolcuya ilk 11’de görev verecek. Muslera, Mertens ya da Oliveira kesilecek türündeki haberlerin aslı astarı yok. Bunlar uçurtma haberler. Bir tek değişiklik Adekugbe’nin oynadığı sol kanatta olacak. Zaten Kanadalı futbolcu, amcası vefat ettiği için ülkesine gitti.

Öyle yorumlar yapılıyor ki, bundan sonraki maçlarda Galatasaray kaybedecek, rakipleri ise bütün maçlarını kazanıp Cim-Bom’un elinden şampiyonluğu alacak! Tabii herkes bir takımı tutar ve kendi şampiyonluğunu hayal edebilir. Ben de şunu söyleyeyim; Galatasaray’ın sıradaki maçlarında ne kadar puan kaybetme ihtimali varsa, rakiplerinin de o derece var.

"EN ŞANSLI TAKIM GALATASARAY"

Şampiyon kim olur bilemiyorum ama şu an zirve için en şanslı takım, en yakın takipçisinin üç puan önündeki Galatasaray. Üstelik en önemli rakibi Fenerbahçe ile son maçını elli bin taraftarının önünde oynayacak. Yorum yapanlar, bunu da bir kenara yazmalı.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2023, 00:36
YORUM EKLE