Şansal Büyüka: "Galatasaray'a geldi geliyor, sahnedeki yerini alacak"

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş'ı mağlup ederek moral depoladı.

Şansal Büyüka: "Galatasaray'a geldi geliyor, sahnedeki yerini alacak"

Milliyet Gazetesi'nin duayen ismi Şansal Büyüka 'Dobra Dobra' köşesinde çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Şansal Büyüka'nın yazısından satır başları...

Büyük takımlarda hedefe giden yolda kaderi kalite belirler. Ağır oynasan, yavaş oynasan, hatta kötü oynasan bile kalite, fark yaratır. Kalite, sıradan oyuncuları da yukarı çeker, ivme kazandırır. G.Saray kaliteli takım... Şampiyonluk yarışında en büyük avantajı budur.

Büyük takımlarda büyük oyuncular oynar. Büyük takımlarda büyük oyuncular farkı yaratır. Büyük takımlarda hedefe giden yolda kaderi kalite belirler.

Söz uçar, yazı kalır. Galatasaray’ın kötü maçlarından sonra bile “enseyi karartmayın, bu takımda kaliteli oyuncular var. Yeter ki, sadece isimlerini değil, kalite ve kariyerlerini Türkiye’ye getirsinler” diye çok yazdık.

- Mertens gelmiş, kariyeri gelmemişti. Beşiktaş maçına kadar sahada Mertens değil, dublörü vardı. Beşiktaş maçı ile birlikte Mertens kariyeri ile birlikte sahneye çıktı ve başrolü kaptı.

- Dünya markası golcü Icardi, şöhreti ve kariyeri ile Galatasaray’a geldi. Gördük ki, Icardi gelirken, kariyerini, kalitesini unutarak, Avrupa’da bırakarak gelmişti. Beşiktaş maçıyla kariyerini ve kalitesini de Galatasaray’a taşıdı.

- İspanyol Mata... En az Mertens kadar, Icardi kadar kaliteye ve kariyere sahip... Ancak Mata’nın kariyeri ve kalitesi yolda... Geldi geliyor. O zaman Mata da sahnedeki yerini alacak.

- Zaten kalende; kalitenin zirvesini yakalayan Muslera var. Antrenmanı yedikçe hantallığını ve ağırlığını üstünden atan, kalitesine kavuşmaya başlayan Oliviera öne çıkmaya başladı.

- Ağır oynasan, yavaş oynasan, hatta kötü oynasan bile kalite, fark yaratır. Kalite, sıradan oyuncuları da yukarı çeker, ivme kazandırır. Kazandığı, iyi oynadığı bir maçtan sonra değil, kötü oynadığı, puan kaybettiği maçlardan sonra da çok yazdık; Galatasaray kaliteli takım... Şampiyonluk yarışında en büyük avantajı budur.

Saklandılar

- Galatasaraylı Icardi, ilk golde Beşiktaş kalesine füzeyi gönderirken sağında-solunda, önünde-arkasında rakip savunmadan tek oyuncu yoktu.

- Galatasaray’ın ikinci golünde Icardi yükselip kafayı vururken, sağında-solunda, önünde-arkasında rakip savunmadan tek oyuncu yoktu.

- Beşiktaş savunmasında özellikle iki stoper Tayyip Talha ile Saiss oynamadılar, sanki saklandılar.

Faturayı kim ödüyor?

TFF Disiplin Kurulu, açıklamaları nedeniyle Galatasaray Kulübü’ne 200 bin, teknik direktör Okan Buruk’a, iki ayrı fiilden ve 26’şar bin lira cezadan toplam 52 bin lira ceza verdi. Bütün kulüpler için merak ediyorum; kişisel fiillerden verilen bu cezalar kulüplerin kasasından mı, yoksa açıklamaları yapanların ceplerinden mi çıkıyor? Kulübün parasıyla esip gürlemek kolay, önemli olan faturayı cepten ödemek... Hangisi oluyor acaba?

Saman alevi olmasın

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, formayı kaptırdığı Barış Alper’in yerine 65. dakikada oyuna girdi. Uzatmalar dahil 30 dakika süre aldı. Kerem bu süre içinde hızı, isteği, öne oynama anlayışı, bireysel futbolu terk edişi, takım oyununa saygı gösterişi ile tam puan aldı. Okan Hoca, ilk on birde yaptığı dokunuşla hem Barış Alper’i, hem Kerem’i kazandı. Yeter ki, iki gencin bu parlayışı “saman alevi” olmasın.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 14:59
YORUM EKLE