Galatasaray ve Fenerbahçe'den istenilen dev kupa tazminatı belli oldu!

Galatasaray haberleri

Suudi Arabistan'da yaşanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali rezaletinin arka planını, İyi Parti İdari Kurulu Üyesi Mehmet Aslan anlattı.

İyi Parti İdari Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçına çıkmama kararının nedenlerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin iki kulübe baskı uyguladığını söyleyen Aslan, "Başta Spor Bakanı ve federasyon başkanı, '40 milyon Dolar tazminatı var bu işin' diye baskı yapıyorlar. Başkanlar da, yapılan bu saygısızlığa müsaade etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Sözcü TV canlı yayınına katılan Mehmet Aslan, Suudilerin ilk olarak İstiklal Marşı'nın okutulmasına karşı çıktığını ve sonrasında yaşanan rezalati anlattı. Maç için Riyad'a giden İyi Partili Mehmet Aslan, Suudi yetkililerin stat koridorlarına ve soyunma odası girişlerine polis koyarak Atatürk fotoğrafına müdahale etmek istediğini belirtti.

İşte Mehmet Aslan'ın açıklamaları ve Suudi Arabistan'daki Süper Kupa rezaletinin arka planı:

"Başta Spor Bakanı ve federasyon başkan, '40 milyon dolar tazminatı var bu işin' diye baskı yapıyorlar. Başkanlar da, yapılan bu saygısızlığa müsaade etmiyorlar. İstiklal Marşı'yla başlıyor problem. Dün provası yapıldı İstiklal Marşı'nın. Suudi Arabistan marşının 5 dakikalık ve 30 saniyelik versiyonu varmış. 'Kısa versiyonunu çalın, biz İstiklal Marşı'mızla maça çıkalım' diyorlar. Suudiler bunu kabul etmeyince kriz çıkıyor."

"ARBEDE YAŞANIYOR"

"Önce bunu çözüyorlar. Sonra Galatasaray 'Ne Mutlu Türküm Diyene', Fenerbahçe 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartıyla çıkmak istiyor. Atatürk resmine kesinlikle karşı çıkıyorlar. Hatta pankartları stattan almaya kalkıyorlar. Yetkililer de bunu vermiyorlar, arbede yaşanıyor. Suudi yetkililer son kez uyarıyorlar, 'Koridorlara ve soyunma odası kapılarına polis yerleştirdik. Atatürk resmi görürsek müdahale ederiz' diyorlar. İki başkan da 'haddinizi bilin' diyor."

"ATATÜRK YOKSA BİZ DE YOKUZ"

"Başta spor bakanı ve federasyon başkanı, maça çıkmaları konusunda iki takıma baskı yapıyorlar. 'Ara formül bulun, çıkın' diye önemsizleştirmeye çalıştılar. Panik oldular. Her iki kulübün başkanını tebrik ediyorum, 'Atatürk yoksa biz yokuz' dediler. Atatürk'ün yok sayıldığı yerde, Atatürk'ün iki kulübünün olması söz konusu olamaz. İstediğiniz kadar tazminatı ödersiniz, o bizi ilgilendirmez dediler."

Kaynak: Sözcü

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Yorumlar (30)

Murat kıraç 5 Ay Önce

Helal olsun olması gereken bu. Herkes haddini bilecek.

Zafer 5 Ay Önce

Tazminat kim suçlu işe o öder, bu ülkeyi seçenler ödesin.

Necati zengin 5 Ay Önce

Sayın m.büyükekşi san aylar önce söylendi kupa finali arabistanda oynanmasın diye ve dinlemedin..bu fatura sana yazar kulüplere deyil eserin ortada..t.f.f başkanı olarak istifanı ver brak futboldan anlayan başkan gelsin yeterince rezil olduk.

Yazıklarolsunekşi 5 Ay Önce

Pazarcı esnafı bile senden daha planlı iş yapıyor rezil ettin ülkeyide takımlarıda. En çok merak ettiğim milletin yüzüne nasıl bakacaksın ve ne zaman istifa edeceksin

Abidin 5 Ay Önce

Ne kadar boş şeylerle uğraşiyoruz elin gavuru uzay cağında biz ise ne metlu türküm diyene peşindeyiz kim mutlu kalan varmı.

Hasan 5 Ay Önce

En iyi arap ölü arap

Mehmet 5 Ay Önce

Bu süper kupa maçının olanlardan sorumlusu tff her iki takım da ve Türkiye karşı çıktı. Onuru rumuz şerefimiz satılmadı. Takım futbolcuları bizim müslümanların Arabi lerden dadaha mert çıktılar. Daha Türk ve Müslüman çıktılar. Bizim marşımızı Tür bayrağını ezdirmediler. Andımızı içimizden yasakladılar. Türk'üm demeyi yasakladılar. Oralarda ne işimiz var bu vatan ve toprak bizim kimseye peşkeş çekilmez. Meclis soruşturması açılmalı tazminatı sebebi olanlar ödesin.

. Yarın yakıta zam yapıp halktan... 5 Ay Önce

Süper maçını arabistanda yapılmasını isteyenler tazminatı ödesinler. Fb ve gs Türkiyenin onurunu şerefini kurtardılar. Yarın yakıta zam yapıp halktan çıkarırlar. Yılın ilk zam bombası. Fb ve gs T. C. nin itibarını şerefi için dünyaya ders verdiler

İhsanyavuzi 5 Ay Önce

İçim aydinlandi

Muret Mehmet tekin 5 Ay Önce

Fb ve gs onurlu bir durus sergilediler bende bu Ûlkenin bir vatandasi olarak gurur ve on ur duydum helal olsun size alkislar sizin icin

Ali CEVAT KESKİN 5 Ay Önce

Son bir ayda hatta bir yilda futbol kaosa girdi.neden ISTIFA etmez FEDERASYON. Hukumet yetkilileri neyi bekliyorlar.reisin bir lafı yetmiyormu bunlara

Neden 5 Ay Önce

Tişört ve slogan teşebbüsü yapılan protokolde belirtilseydi, Arabistan yönetimi kabul etmez böylece oraya gidilmezdi. Neden böyle bir girişim saatler kala tek taraflı olarak yapılmaya çalışıldı? Tişörtler zaten basılmış yani önceden alınmış bu karar, niye bu bildirilmedi saklandı?

Hasan Akın 5 Ay Önce

Atatürk'ün çocuklar onursuz değil, Türk'ün yiğit evlatlarıdır.. Çöl BEDEVİLERINE pabuç bırakmadılar . Gönülden kutluyorum.

Yaşar IŞIK 5 Ay Önce

Ali koç ve Dursun özbek ; yerli ve Milli duruşumuzu gösterdi Araplara, Onları Bağımsız ve bağlantısız bir oluşumla Vaşımızda Görmek isteruz. Tüm Türkiye Ülkenin 2 yiğit evlatlarının etrafında kenetlendi. Buna Tüm Türkiyede sahip Çıktı . Demekki bu ülke Sahipsiz değilmiş. Gene bur Mavivgözlü Çıktı milletin Sinesinden.

Fatih 5 Ay Önce

Sayın Özbek ve Koç'a duruşları dan dolayı teşekkür ediyorum, olması gerekeni icra ettiler,saygilar

Doğruyu konuşun 5 Ay Önce

Burda hem kupanın Arabistan da oynanmasını isteyen Ali koç hem de olaydan 1 ay önce açıklama yapan Ali koç burda Galatasaray’ı zor duruma düşürmeye çalıştı ama olmadı maalesef olayları iyi araştırıp yorum yapın.

Engin 5 Ay Önce

Abidin git uzayda yaşa ozaman

Cüneyt ovant 5 Ay Önce

Şu eksı nerde eksi sana 5 koyun versek 2 taneyle gelırsın yeter artık istifa et sen futboldan ne anlarsın

Tarık Hüsnü dalgin 5 Ay Önce

Spor bakanı Mehmet Bey'in biran önce istifa etmeleri gerekir TFF tamamı Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey in gereğini yapacaktır Nokta

Hasan demirhan 5 Ay Önce

Sūdilere kízanadeyin bu maci organize edenlere kızin adama sorarlar hacan her istediğinizi yapacaktiniz ūlkenizde niye oynamadiniz hem milyonlarca dolar alacan hemde benim uygun gōrdūm gibi olacak bōyle bir dunya yok bunu bizde kabul etmeyiz eğer mac uafa gōzetiminde olsa bunlarin hicbiri olmazdi bu ōdenecek tazminat bize akil parasi olsun pirince pirince gidergen evdeki Bulgarian olduk

Aytunç kandil 5 Ay Önce

Büyük Atatürk ruhun şad mekanın cennet olsun inşAllah ne mutlu Türküm diyene selam olsun vatan sevdalılarına

Aydın Yılmaz 5 Ay Önce

yabancı takımlar orda kupa maçı yapsa buna benzer eylemler yapsalardı seslerini bile çıkarmazlardı bu araplar çünkü korkak ve yalakalar türkiyeye dış geçirmeye çalıştılar akılları sıra ama hadlerini bildirdi Türkiye tazminat diyorlar türkiyeden bir çöp bile alamazlar

Hakkı 5 Ay Önce

Bence haber kirliliği yapılıyor. En yetkili spor bakani çıkıp adam gibi gerçeği açıklasın kim suçluysa ortaya ciksin

Azrail kapıda 5 Ay Önce

Atatürk e yapılan saygısızlığın tazminatı daha büyük olmalı.

Koray Maden 5 Ay Önce

Sizi ''Ne Mutlu Türküm '' sözünün neresi rahtasız etti

Sinan 5 Ay Önce

400 milyonluk dava açalım Uluslararası mahkemelerde,yüreğiniz yetiyorsa kaşıkçı davasını tekrar açalım.

Huseyin 5 Ay Önce

Bilmeden atmayın..bu maç Arabistan'da oynansin diye FB teklif götürdü..İspanya ve İtalya burada oynuyor iyi para kazanıyorlar dedi....

Hüseyin Hüsnü 5 Ay Önce

Bir antlaşma,sözleşmeyi imzalamayan önce eni-konu ve tüm detayları hukuk müşaviri ile istişare ederek imzalamak liyakatli,ileri görüşlü,ülke ve milletinin,kurumunun menfaatlerini şahsi çıkarlarından daha önemli gören,düşünen idarecinin en önemli vasfıdır. Sanırım bu kupa maçı organizasyonunda gözardı edilmiş.

Orhan gezer 5 Ay Önce

Diyelim elin İngiliz Fransızı veya arabı geldi bizim ülkede ne mutlu Fransızım diye bı pankart açtı bu bir Türk olarak beni nasıl rahatsız ederse .. Arabın yuvasında ne mutlu türküm diye pankart açmakta onları rahatsız etmiştir...mesele böyle bir organizasyonu hangi akıl ile oralarda oynatmakta....kime ne kadar peşkeş çekildi bu ihalede bilmem lakin har zamanki gibi kaybeden yine Türk halkı oldu...neden 40 milyon dolar ceza ödeyelim birilerinin çıkarı için...birde böyle düşünün

Ozzy 5 Ay Önce

Para için kendilerini rezil ettiler şimdi üzerine birde tazminat ödeyecekler bravo herşeyin izlemek fiyaskosunuz buna rağmen bizim ülkeye özgü bir kişi bile istifa etmedi yine :)(TFF)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.