Ergin Ataman: "Bana kızıyorlar ama babamı bile tanımam, Galatasaray önceliğim olur"

Anadolu Efes'in ve Türk Basketbol Milli Takımı'nın başarılı başantrenörü Ergin Ataman, Haber Global'den Ecem Dinçkal'ın sorularını içtenlikle yanıtladı. Ataman, Galatasaray ile ilgili de konuştu.

Ergin Ataman: "Bana kızıyorlar ama babamı bile tanımam, Galatasaray önceliğim olur"

Ergin Ataman, Galatasaray hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

"SAHAYA ÇIKINCA BABAMI BİLE TANIMAM"

"Benim Galatasaraylı olduğumu, futbolda çok iyi bir Galatasaray taraftarı olduğumu, EuroCup'ı kazanınca Galatasaray genel kurul üyesi olduğumu herkes biliyor, saklamıyorum. Herkesin tuttuğu bir takım var. Ergin Ataman, sahaya çıkınca babasını bile tanımaz. Çok yakın arkadaşlarım var Galatasaraylı. Efes maçlarına coşkuyla geliyorlar ama Galatasaray maçlarında bana kızıyorlar, 'Niye yendin?' diyorlar. Sonuçta bu bir maç. Ben Anadolu Efes antrenörüyüm, ben sahaya çıkınca babamı tanımam. Orada artık profesyonellik ve çalıştırdığın takımın başarısı geliyor."

-GALATASARAY GÖNLÜMDE-

"Onun dışında Galatasaray'ın Avrupa'da oynadığı basketbol maçlarında hep Galatasaray'ı destekliyorum. Kendi takımıma geldiği zaman bu Efes'te de böyle, daha önce Beşiktaş'ı çalıştırdığım dönemde de böyleydi. Beşiktaş'ı çalıştırdığım dönemde Galatasaray ile yarı final serisi oynadık, yendik. Daha sonra Anadolu Efes'i de yenip şampiyon olmuştuk. Yapacak bir şey yok. Hangi takımda hocaysam o takımın kazanması için her şeyi yaparım. Galatasaray gönlümde olan büyük bir spor kulübü."

-ÇOK GÜZEL 5 YIL GEÇİRDİM-

"Ben Galatasaray'da çok güzel bir 5 yıl geçirdim. Galatasaray'a ilk geldiğim sene 23 sene sonra şampiyon olduk. Galatasaray'ı EuroLeague'e soktuk, çeyrek final oynadık. 2016'da EuroCup'ı kazandık. Büyük bir iddia koyup kazandık. Daha sezon başında bizi EuroLeague'e almayıp başka bir Türk takımına 'wild card' verdikleri zaman 'Bizi buraya almadınız, Galatasaray burayı hak ediyor ama biz o zaman EuroCup'ı alıp bu kupaya gireceğiz' dedim. Galatasaray'ın o zaman Avrupa'da kupası yoktu. Taraftarın coşkusuyla kupayı kazandık. Kariyerimin çok önemli sezonlarından bir tanesidir."

"BU AŞAMADA GALATASARAY'I DÜŞÜNMEM MANTIKLI DEĞİL"

"Fakat, şu var. Galatasaray Kulübü'nde benden sonraki dönemde vizyon küçüklüğü oldu. Beni çalıştırdığım dönemde eleştirenler oldu. Bazı yönetim kurulu üyeleri, 'Galatasaray'a çok para harcattı, Galatasaray basketbolda bu tip paralar harcayamaz' dediler. Ancak sahadayken hep birlikte coşuyorduk. Galatasaray taraftarı, büyük başarı istiyor. Oynadığın kupa da Avrupa şampiyonluğu. Bunun için takım kurman lazım. Sen bu yönetime geldiysen bu kaynağı yaratman lazım. Ben ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın bu kaynağı yaratmak istemediğini gördük. Galatasaray'ın ekonomik problemleri var, bunun farkındayız. Her kulübün var. Fenerbahçe'nin de var. Fakat yıllardır Avrupa basketbolunda önemli sponsorlarla, Fenerbahçeli önemli kişilerin yaptığı önemli sponsorluklarla Avrupa basketbolunda büyük bir marka oldu. Galatasaray bunu yapmak istemedi. Ben şu anda Avrupa'nın EuroLeague'in en büyük, en önemli kulübünü çalıştırırken Galatasaray'ı çalıştırmayı düşünmem benim için mantıklı değil. Kaldı ki Galatasaray'ın da şu anda kendi bütçesi ölçüsünde çok iyi bir hocası var. Yarı sezonda geldi, iyi sezon geçirdiler. Önemli olan bu sezon."

-GALATASARAY, KAYNAK YARATMALI-

Galatasaray, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Orada başarılı olmalarını diliyorum. Galatasaray'ın ben EuroLeague'e artık gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu hep söylüyorum. Galatasaray taraftarını diğer kupalarla tatmin edemezsin. Galatasaray'ın kaynak yaratıp EuroLeague'de hedefi olan bir kulüp haline gelmesi lazım. O günkü dönemlerde profesyonel olarak o ortamda olursam Galatasaray öncelikli takım haline gelir. Şu an üzerimde Anadolu Efes dışında A Milli Takım antrenörlüğü gibi büyük yüklerim var. Galatasaray'a başarılar dilemek dışında söyleyeceğim bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022, 13:08
YORUM EKLE