Galatasaray başkan adayı olacaklar mı? 3 isimden açıklama geldi!

Galatasaray'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimde yeniden adaylığını açıklayan Metin Öztürk, son seçimde aday olan Eşref Hamamcıoğlu ve yine son seçimde son anda aday olmaktan vazgeçen Işın Çelebi, önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray başkan adayı olacaklar mı? 3 isimden açıklama geldi!

Galatasaray'da 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray Spor Kulübü 90. Yönetim Kurulu'nun (Başkan Burak Elmas dönemi), 22 Haziran 2021 - 31 Aralık 2021 dönemi mali yönden ibra edilirken; idari yönden ibra edilmedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, tüzük gereği seçime gideceklerini açıkladı. Elmas seçimde aday olamayacak.

Burak Elmas'ın başkanlığının düşmesinin ardından başta Galatasaray camiası olmak üzere tüm spor kamuoyunda "Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?" sorusu sorulmaya başlandı.

Galatasaray'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimde yeniden adaylığını açıklayan Metin Öztürk, son seçimde aday olan Eşref Hamamcıoğlu ve yine son seçimde son anda aday olmaktan vazgeçen Işın Çelebi, Sabah.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.

EŞREF HAMAMCIOĞLU: "YENİDEN ADAY OLMA KONUSUNU EKİBİMLE DEĞERLENDİRECEĞİM"

"Genel kurulda Burak Elmas'ın başarısı ya da başarısızlığından ziyade verilen vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bir irade konuldu. Galatasaray Genel kurulu'nda popülist söylemlerin prim yapmadığını görmüş olduk. Fatih Terim'in gönderiliş şeklinin Burak Elmas'ın ibra edilmemesinde ilgisi var mıdır, bilemiyorum. Genel kurulumuz bir karar verdi. Ben son seçim yarışını binde 8 gibi bir oy farkıyla ikinci bitirmiştim. Yeniden aday olma konusunda ekibimle değerlendireceğim. Ben Galatasaray camiasını bilen, camianın değerlerine vakıf bir kişiyim."

"Henüz konuşmak için erken, seçim tarih belli değil. Son seçimde 5 aday vardı. Burak Elmas'ın listesinde benim arkadaşlarım, benim listemde de onun arkadaşları vardı. Kimse birbirine küsmedi. Ancak son zamanlarda taraf olmayan bertaraf oluyor. Galatasaray'da ibra konusu bir erozyona uğramış durumda. Bunu gruplaşıyorlar şeklinde değerlendirmemek lazım ama ayrışmalar yaşanıyor."

IŞIN ÇELEBİ:"2011'DEN İTİBAREN G.SARAY'DA ÇÜRÜME BAŞLADI, ALİ SAMİ YEN'İ RÜYAMDA GÖRDÜM"

"Galatasaray'da ibra edilmemenin ne kadar acı ve yaralayıcı olduğunu derinden yaşamış biriyim. Adnan Polat döneminde ikinci başkanlık yaparken bizzat bunu yaşamıştım. 2011'den sonra Galatasaray bir çürüme sürecine girdi. İbra konusu bir silahlanma haline geldi. Galatasaray'a birlik-beraberlik lazım. Acil olarak el ele vermeliyiz."

"Dün gece Ali Sami Yen'i rüyamda gördüm. 'Ne duruyorsunuz, bu bölünmeye neden müdahale etmiyorsunuz?' diyerek bana tepki gösterdi. O dönem bize büyük haksızlık yaptılar. Hakimler bana 'Ne suç işlediniz?' dedi. Ben de 'Stadı yaptık. Riva'nın bütün izinlerini aldık. Florya'daki ödemeleri gerçekleştirdik. 70 milyonluk borcumuz vardı. Galatasaray'ın isim hakkını 100 milyon dolara sattık. Galatasaray tarihinde ilk kez artıya geçtik. Bu yüzden ibra etmediler' diye cevap verdim. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Beraber hareket etmek lazım. Nedenler üzerinde durmak doğru değil. Ben Galatasaray'a en iyi hizmet eden 10 isimden biriyimdir."

"Başkan adaylığımı renk seçimlerinden önce geri çekmiştim. Çünkü camiada bölünmüşlük olduğunu fark etmiştim. O dönem Adnan Polat, Yiğit Şardan'ı, Mustafa Cengiz ise İbrahim Özdemir'i aday yapmıştı. Ben de Hz. Süleyman'ın çocuk kıssasında olduğu gibi Galatasaray'ın parçalanmasına yüreğim el vermediği için adaylığımı geri çektim. Ancak maalesef sonrasında bölünmüşlüğün olduğunu görerek haklı çıktık."

"Bizim artık birlik beraberliği sağlayıp tek aday çıkarmamız gerekiyor. Ben daha önceki seçimde de tek aday çıkarmamız gerektiğini savundum. Bizim artık Galatasaray'ı yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Galatasaray, TFF ve hakemlerin oyuncağı olmuş durumda. Son Gaziantep maçında Kerem'e yapılanlar, verilen penaltı bunları gösteriyor. Galatasaray camiası olarak birleşmeliyiz."

METİN ÖZTÜRK: "BİZİM BİR ALİ KOÇ'A İHTİYACIMIZ YOK"

"Burak Elmas'ın ibra edilmemesi konusunu artık konuşmaya gerek yok. Burak Elmas üzerine düşeni yaptı. İyi niyetle yapmaya çalıştı ancak olmadı. Alp Yalman gibi, Faruk Süren gibi eski başkanlarımızdan nasıl yararlanıyorsak ondan da yararlanmaya devam edeceğiz. İbra konusunda Fatih Terim'in gönderiliş şeklinin etkisi olduğunu düşünmüyorum. Artık bu konular gündeme gelmemeli. Ne Terim, ne Elmas kimse Galatasaray'ın üstünde değildir. Galatasaray yönetimine 3 yıldır hazırız. Değişmeyen tek ekip biziz. Benim ekibim insan hazinelerinden oluşuyor. Yani her biri Galatasaray'a hizmet eden kişiler. Her yıl 500 bin-2 milyar ciro yapan şirketlerin sahipleri. Yanlarında 1000-2000 kişi çalıştıran kişiler."

"Dolayısıyla bizim bir Ali Koç'a ihtiyacımız yok. Bir tane Ali Koç olacağına 1000 tane böyle insan lazım. Diğer türlü tek insana mahkum kalıyorsunuz. Galatasaray taraftarına 'Bayrakları hazırlayın, gelecek sene tek hedefimiz şampiyonluk' demek istiyorum. Efsane Başkan Faruk Süren'in bir sözü vardır; Galatasaray'da üçüncüyseniz, sonuncusunuz demektir. Her sene şampiyon olamayabilirsiniz ama üçüncü bile olmamalısınız. Dolayısıyla geçin 15. sırayı, Galatasaray'ı üçüncü yapan bir yönetimin zaten istifa etmesi gerekir."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022, 13:15
YORUM EKLE