Galatasaray'da yeni başkan adayı! Resmen açıkladı!

Galatasaray'da Metin Öztürk'ten sonra Ali Fatinoğlu da başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Galatasaray'da yeni başkan adayı! Resmen açıkladı!

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi Metin Öztürk'ten sonra bir aday daha çıktı. Ali Fatinoğlu, bir açıklama yaparak başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Fatinoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Büyük Galatasaray camiasının dikkatine sunarım.

Şanlı tarihimizde yeşil çimler üzerinde sayısız başarılara imza atmış Galatasarayımız, maalesef son yıllarda idari anlamda aynı başarıları gösterememektedir.

Geldiğimiz noktada, kulübümüzün gelecek yıllardaki kaderini belirleyecek bazı tercihler yapmak zorunlu hale gelmiştir. 

Değerli başkan Burak Elmas yönetiminin idari olarak ibra edilmemesi, bir olağanüstü seçimi zorunlu kılmıştır.

Tam da bu aşamada spor yasasının meclisten geçmiş olması, kulübümüzün yönetimine talip olmayı düşünen değerli üyelerimizin bazı bilgilere erişimini önemli hale getirmiştir.

Bu gerekçeyle, kulübümüzün ilgili kurullarının bugün itibariyle tüm mali raporları, yönetime talip olma niyetindeki değerli Galatasaraylılar’la paylaşması, bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu amaçla, yönetime talip olma niyetindeki tüm isimlerle - talep gelmesi halinde - gerekli bilgi ve belgelerin paylaşılması gerektiğinin altını çizerim.

Sayın Başkan Burak Elmas ve Sayın Remzi Sanver’i aramama rağmen kendilerine ulaşamadım. Kulübün raporlarını tarafıma iletmeleri halinde, ekibimle birlikte bu kutsal göreve talip olacağımı duyuruyorum.

Bu kritik sürecin Galatasarayımız için hayırlı olmasını dilerim."

ALİ FATİNOĞLU KİMDİR?

1962 yılında İstanbul'da doğdu. ​İlkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda okudu. Bakırköy Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Ağabeyi ile 30 yıl önce kurduğu firması ile 4 ayrı sektörde dünya markası oldu. 78 ülkeye ihracat yapan Fatinoğlu Holding’in ortağıdır.

1987 yılında Fatinoğlu Holding'in temellerini atan iki kardeşten biri olan Ali Fatinoğlu İstanbul Bakırköy'den Belediye Başkan Adayı olmuştur. 

İstanbul Beylikdüzü’nde 6 adet, Elazığ’da 3 adet fabrikada üretim yapıyor. 

Macaristan Budapeşte’de ve İtalya Brescia ‘da 2 ayrı şirketleri çalışıyor. 

Fatinoğlu Holding bir dönem Elazığspor'a sponsor oldu ve Elazığspor’un yeni ismi Sanica Boru Elazığspor oldu.

Fatinoğlu aynı zamanda Galatasaray yönetim kurulu üyesidir.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2022, 18:24
YORUM EKLE