Remzi Sanver'den açıklamalar! Fenerbahçe'ye tepki...

Galatasaray gündemine dair Remzi Sanver'den açıklamalar geldi.

Remzi Sanver'den açıklamalar! Fenerbahçe'ye tepki...

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü M. Remzi Sanver, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sanver'in GS TV'de yaptığı açıklamalar şu şekilde:

-Galatasaray’ın sorunlarına hakimiz-

“Galatasaray yönetim kurulu olarak; ileriye, göreve başladığımız günün heyecanıyla bakıyoruz. Galatasaray’ın sorunlarına hakimiz. Bunları çözmek için güvenli adımlarla ilerliyoruz. Yılların biriktirdiği meselelerin bir çırpıda hallolmayacağı şüphesizdir.”

-Galatasaray’ın yarınlarını riske atmayacağız-

"Dileyen ve izin veren üyelerimize, kendilerini mesaja boğmadan bilgi paylaşacağımız ve anketlerle görüşlerini alacağımız bir whatsapp hesabı açıyoruz. Haftanın belirli gün ve saatlerinde kulübün resmi zoom odasında hazır bekleyen bir yönetim kurulu üyesi de olacak Kalıcı çözümler, uzun vadeli doğruları yapmaktan geçer. Günü kurtarmak, bugün alkışlanmak uğruna Galatasaray'ın yarınlarını riske atmayacağız. Futbol takımımızın son dönemde Türkiye'de aldığı hepimizi üzen sonuçları da bu perspektiften görüyoruz."

-Karamsarlığa gerek yoktur-

“Takımımızın son zamanlarda Türkiye’de aldığı hepimizi üzen sonuçları da bu açıdan görüyoruz. Finansal olarak sürdürülürlüğü imkansızlaşmış, bu haliyle Galatasaray’ın her alanda önünü tıkama noktasında gelmiş bir futbol yönetimi kültürünü değiştirmeye çalışıyoruz. Bunun için, takımımızı gençleştirdik, maliyetlerimizi düşürdük. Henüz bu sürecin başındayken dahi, Avrupa’da son 16’ya kalmış bir takıma sahibiz. Karamsarlığa gerek yoktur. Yol haritamız uzun vadelidir ve gelişime açıktır.”

-Galatasaray’ın hakkını arıyoruz-

“TFF’nin hem yapısal hem de kişilerden kaynaklı sorunlarının elbette farkındayız. Bunu çözmek için azami çabayı sarf ediyoruz. Galatasaray’ın hakkını arıyoruz. Daha da önemlisi, kimsenin hakkının yenmediği bir futbol düzeni için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin zeminleri hukuktur, insan ilişkileridir, diplomasidir, gerekirse siyasettir ama ekranlar değildir. Galatasaray, doğru zeminlerde bu mücadeleyi en güçlü şekilde vermektedir.”

-Fenerbahçe'ye eleştiri-

“Kadına şiddete dikkat çekmek ve karşı durmak için Fenerbahçe’yle yaptığımız kadın futbol dostluk maçı, Türk sporunda son zamanlarda atılmış en güzel adımlardan biriydi. Ne yazık, maçın skoru verilmesini istediğimiz mesajın önüne geçti ama daha yazık olanı… Fenerbahçe’nin bir yöneticisinin maç sonundaki yakışıksız sözleriyle gölgelendi. Kendileri bunun aile içi sohbette yaşanan bir dil sürçmesi olduğunu beyan ettiler. Beyanları esastır. Bir rakibimizin aile içi ortamının üslubunu değerlendirmek bize düşmez. Kadın futbolunun varlığı eşitlik için önemlidir. Aynı zamanda futboldaki eril dilin yarattığı şiddet ve karşıtlığın kırılmasında da rol oynar. Kadına şiddete karşı durmak için yapılan bir dostluk maçından sonraki davranış biçiminin bütünü, Fenerbahçe’nin saygıdeğer yöneticisinin bu ikinci hususu hiç anlamamış olduğunu ortaya koyuyor. O anlamadı diye, biz çizgimizi değiştirecek değiliz çünkü biz anladık.”

-Birçok asılsız haber yayıldı-

"Başkanımızın başdanışmanı ve Dijital AŞ başkan vekili Sayın Hande Ocak Başev, Galatasaray Sportif AŞ'ye icra kurulu başkanı olarak atandı. Birçok asılsız haber yayıldı. Yönetim Kurulu üyeleri tarafından tanınmakta ve liyakat esasıyla göreve başladı. Bazı basın ve sosyal medya organlarından Hande Başev'e ailesi üzerinden bir saldırı oldu. Haksız ve vicdansızca buluyoruz. Bunu kınıyoruz. Dilerse kendisine hukuki bir destek vereceğiz."

Haber Kaynağı: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2021, 20:41
YORUM EKLE