Fatih Altaylı: "Galatasaray Adası'nı satın almak istiyor"

Fatih Altaylı, Galataport'u satın almak üzere olan Katarlı bir yatırımcının Galatasaray Adası'na talip olduğunu yazdı.

Fatih Altaylı: "Galatasaray Adası'nı satın almak istiyor"

Şeyh Temim bin Hamed es Sani’nin Türkiye ziyaretinin ardından Katarlılar'ın ilgisi dikkat çekiyor. İstanbul'da çok sayıda satın alım yapan Katarlılar'ın yeni gözdesinin ise Galataport ve Galatasaray Adası olduğu ifade edildi.

Altaylı: "Katarlı yatırımcının gözü Galatasaray Adası'nda"

Fatih Altaylı, Galataport'u satın almak üzere olan Katarlı bir yatırımcının, Galatasaray Adası'na da talip olduğunu yazdı.

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Galataport’u satın almak üzere olan, Galatasaray Adası’nın karşısındaki Mandarin Oriental Oteli Boğaziçi imar kanununa rağmen yapıp hizmete açan ve İstanbul’daki pek çok kupon mülkü varlığına katan Katarlı bir yatırımcının gözü şimdi de Galatasaray Adası’nda imiş."

Adayla ilgili dava Mart ayında sonuçlanmıştı

Galatasaray Adası'yla ilgili uzun süredir süren dava Mart ayında sonuçlanmıştı. Adayla ilgili nihai karar çıkarken, sarı kırmızılı kulüp de açıklama yapmıştı.

Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Adası işletmecisinin tahliyesi hususunda İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesinin lehte vermiş olduğu tahliye kararının Yargıtay’ın 1 Mart 2022 tarihli kararı ile onandığını açıkladı.

"Su Ada krizi"

Galatasaray Adası'nın 2006'dan bu yana işletmeciliğini yapan ve adaya "Su Ada" ismini veren Mehmet Koçarslan ile büyük bir kriz yaşanmıştı. Kasım 2015’teki genel kurulda adanın; işletmecisi tarafından boşaltılmasına, sosyal tesise dönüştürülmesine ve Galatasaray üyelerinin hizmetine açılmasına karar verilmişti.

Genel Kurula rağmen çıkmadı

Genel kurulun kararına rağmen Koçarslan “2006’dan beri Galatasaray Adası'nı biz işletiyoruz. Zorla davet ettiler. Bu ada bana zorla verildi. İhale olmadan Özhan Canaydın tarafından teklif üzerine işletmeyi aldık. Şu anda Ada'da yüzlerce eleman çalışıyor. 14 milyon 760 bin dolar yatırımımız var” şeklinde açıklamalar yapmış ve adadan çıkmamıştı.

Özbek yönetiminde ihraç edildi

2016 yılında dönemin Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mehmet Koçarslan'a ihtarname çekti. Öte yandan Ahmet Özdoğan ve Adnan Öztürk'ün verdiği dilekçe ile disiplin kuruluna sevk edilen Koçarslan, üyelikten ihraç edildi.

1 yıl sonra yıkıldı

Mayıs 2017'de işletmeci tarafından adaya ek olarak yapılan yerler mahkeme kararıyla yıkıldı. Kulüpten, "28 Mayıs 2017 günü, sabahın ilk ışıklarıyla beraber kararı uygulayarak Ada'da yıkıma başladı. Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir. Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir." açıklaması yapıldı.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2022, 00:14
YORUM EKLE