Ali Koç: "Galatasaray ne veriyorsa biz fazlasını veriyoruz, hoca çok istiyor"

Fenerbahçe, Samet Akaydın'ı Adana Demirspor'dan transfer ederken Galatasaray'ın bu süreçte yaptığı teklifin detayları da belli oldu.

Ali Koç: "Galatasaray ne veriyorsa biz fazlasını veriyoruz, hoca çok istiyor"

Samet Akaydın transferi KAP’a bildirildi, Perşembe günü resmi imzaların atılması bekleniyor. Milli oyuncunun aynı gün Fenerbahçe kampına katılması ve Gaziantep maçı kadrosunda yer alması planlanıyor. Hatta Samet’in durumuna göre Gaziantep deplasmanında 11’de başlama ihtimali bile var. 

Fenerbahçe Kulübü'nün Samet Akaydın için ödenecek bonservis bedelini açıklaması beklenmiyor. Ancak sezon başında 2.8 milyon Euro’ya Abdülkerim’i Galatasaray’a, 1.5 milyon Euro’ya da Tayyip Talha’yı Beşiktaş’a kaptıran Ali Koç’un parayı kıydığı iddiası var.

En çok konuşulan Samet Akaydın için Adana Demirspor’a 4 milyon Euro bonservis, 800 bin Euro bonus ödeneceği. Ayrıca milli oyuncunun da yılda 20 milyon TL kazanacağı. 

GALATASARAY'IN SAMET AKAYDIN TEKLİFİ

Ali Koç, Murat Sancak’la Samet için daha milli takıma seçildiği dönemde anlaştı. O dönemde rakam 1.7 milyon Euro’ydu. Ayrıca 300 bin Euro’luk da bonus vardı. Daha sonra Galatasaray araya girdi.

Adana’ya kadar giden Galatasaray yöneticisi 2.4 milyon Euro ve toplamda 1.5 milyon Euro’yu (şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası, Samet’in oynayacağı maç sayısı dahil…) bulan bonuslar teklif etti.  

ALİ KOÇ, 4 MİLYON EURO ÖNERDİ

Galatasaray'ın teklifi Murat Sancak tarafından Koç’a iletildi. Ali Koç, “Ne veriyorlarsa fazlası. Hoca, Samet’i çok istiyor” dedi. 4 milyon Euro’yu masaya koydu.

Sancak, Ali Koç’un bu teklifini Adana’ya kadar Samet için görüşmeye gelen Galatasaray yöneticisine iletti. Aldığı cevap, “Samet, Fenerbahçe’ye hayırlı olsun”du. O günden sonra Samet’in Fenerbahçeli olma süreci başladı.

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2023, 16:15
YORUM EKLE