Burak Elmas'tan flaş açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, sessizliğini bozdu.

Burak Elmas'tan flaş açıklamalar

Burak Elmas, Habertürk’te yayınlanan”Teke Tek” programında Fatih Altaylı’nın konuğu oldu.

Başkan Elmas’ın açıklamaları şu şekilde:

"Seçimlerimden pişman değilim"

"Seçim dönemi çalıştığınız ekiple seçimden sonra fikir ayrılıkları olabiliyor. Dostça yolları ayırmak doğal. Seçimlerimden pişman değilim, önümüze bakacağız. Zor bir dönemde aday olduk, taşın altına elimizi koyduk. Bizimle beraber olan arkadaşlarımızla Galatasaray mücadelesini vermeye devam ediyoruz."

-Ghezzal cevabı-

"Galatasaray'da scouting departmanı var. Onların sunduğu alternatifli liste vardı. Birçok oyuncuyla konuştuk. Örneğin; Ghezzal transferinde maliyetinin net 4 milyon Euro'ya geldiğini gördük ve Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili böyle bir karar almamayı uygun gördüm. Yaptığımız transferlerin tamamının evraklarını denetleme kurulumuza teslim ettik. Hangi oyuncu, hangi menajer, scouting raporu, sözleşmeler... Hepsini denetim kuruluna verdik. Galatasaray'ın en büyük maliyetlerinden biri oyuncu ücretleri. Galatasaray yönetiminin, bu zorlu dönemde popüler olmak adına karar alma riski yok."

"Morutan ve Cicaldau, verilen listede vardı"

"Galatasaray'ın, Portekiz takımlarının ve Avrupa'da bazı takımların yaptığı sisteme geçiş mecburiyeti vardı. Morutan ve Cicaldau, verilen listede vardı. Hocamız istedi, scout ekibimiz izledi, biz de aldık."

"Anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söyledim"

"Fatih Hoca ile çalışmayı arzu etmem ve bunu söylemem çok doğal. Göreve geldikten sonra hocamızla finansal durumu konuştum. Anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söyledim. 'Genç, potansiyelli, geliştirip satabileceğimiz oyuncuları transfer edelim. Futbol aklı olarak siz benim için çok önemlisiniz' dedim. Ben, bu projenin Galatasaray için bir mecburiyet olduğunu belirttim, Fatih hoca da bu konuda bizimle hemfikirdi. Bu, bir küçülme değil. Bizim yarı bütçemizde olan takımlar, Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde edebiliyorlar. Bu, genç ve potansiyelli oyuncuları tespit edip takıma kazandırma projesidir."

"Bu, çok tehlikeli bir durum"

"Bütün gelirler ortak bir havuzda toplanıyor ve kulüplerin kullanımına açılıyor. Borçları ödemediğiniz zaman yönetimler yerine kayyum atama riski var. Bu, çok tehlikeli bir durum. Galatasaray, eski alışkanlıkları bırakıyor, küçülmüyor. Galatasaray, son dönemlerde çok parçalandı. Liseli, lisesiz gibi ifadelerle ciddi anlamda ayrıştı. Camiayı birleştirme hedefiyle görüşmeler yaptık. Eski başkanlarımızı, eski divan başkanlarımızı bir araya getirdik."

-Rezan Epözdemir sözleri-

"Rezan Epözdemir'in duyduğu rahatsızlıkların hiçbiri sürpriz değil. Yönetim kurulumuzda dile getirmişti. Fakat biz, yönetime geldikten sonra eski alışkanlıklardan kurtulmamız gerektiğini düşündük. En kolayı, hakemlerin arkasına sığınmaktır. O zaman kendi problemlerinizi hasıraltı ediyorsunuz."

"Federasyonla ciddi görüşmeler yaptık"

"Galatasaray karşıtı olduğunu düşündüğüm bir federasyon var. Hakemlerle ilgili ciddi sorunlar var. Federasyonla ciddi görüşmeler yaptık. Takımda da problemler var ama hakemlerle ilgili problemleri bunlarla karıştırmamak lazım. Hakemlerin bazı hatalarının istekli yapıldığını düşünüyorum. Hatta federasyonda bizim gitmemizi isteyenlerin bunları yaptırdığını da düşündüm. Hala da düşünüyorum."

"Bu haliyle Türk futbolunda bunları yapamayız"

"Marka değerinin dibe vurduğu Türk futbolunda bizim gelirlerimizi artırmamız gerekiyor ama bu haliyle Türk futbolunda bunları yapamayız. Mevcut sistemde yer alan kimse, değişim isteyenleri istemez. Biz, sorunları diyalogla çözmeye çalıştık. Bazı kulüp başkanları, 'Boşuna uğraşmayın, biz bu yollardan geçtik.' dedi."

"İstifayı talep etmiyorum, bu bir zorunluluk"

"Hakem atamalarında da disiplin cezalarında da aynı şeyi söyledik, adaletsizlik var. Çok sert konuşmalar yaptık. Spor bakanımız dahil, her yerde dile getirdik. İstifayı talep etmiyorum, bu bir zorunluluk. Sorunlar çözülmüyor çünkü çözüm iradesi yok. Ne olursa olsun orada kalacağını bilen bir federasyon var."

"Yalan söylemedik"

"Asla yalan söylemedik. Biz projelerimizi 2 aylık sunmadık, 3 sene için seçildik, 3 senede gerçekleştireceğiz dedik. Bize gül bahçesi de sunulmadı. Pandemiden çıkılmış, yayın geliri azalmış...  Kurun geldiği noktada ciddi bir darbe yedik. Sponsorlukları düzeltmek ve büyütmek için çalışmalarımız devam ediyor."

"Her ayrılığın, kavgaya dönüşmesine gerek yok"

"Galatasaray'da ayrılıkları, düzgün yapabilmek lazım. Her ayrılığın, kavgaya dönüşmesine gerek yok. O kadar çok yalan bilgi, çirkin üslupla servis ediliyor ki doğrusunu anlatmamız lazım."

"Domenec Torrent'le ben görüştüm"

"Galatasaray Başkanı, istediği zaman istediği alternatiflerle görüşebilir. B planı yapmaya mecburdur. Avrupa kulüpleriyle sürekli görüşüyorum. Yapmak istediğimiz değişimi başarmış kişilerle görüşme halindeyim, maalesef ülkemizde bunun bir örneği yok. Domenec Torrent'le ben görüştüm. Başkan, her zaman yönetim kuruluyla istişare eder. Yönetimde, 'Fatih Terim kalsın.' diyenler oldu. Değişimin zamanlamasını uygun bulmayanlar oldu."

"Fatih Terim konusunda çok hassas davranmaya çalıştım"

"Özellikle Fatih Terim konusunda çok hassas davranmaya çalıştım. Camiamız için çok değerli bir futbol adamı, kendisini çok sevdiğim bir Galatasaraylı. Fakat doğru olduğunu düşündüğüm kararı almak zorundaydım. Bunun da arkasındayım. Ben, Galatasaraylı olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilinde en uygun kararı vermeye çalıştım. Bunun doğru olup olmadığını da zaman gösterecek. Kararı aldığım anki verilere de bakarsanız bu kararı almak için yeterli sebebim vardı. Ayrılığı en şık şekilde yapmaya çalıştım. Fakat sonrasında bambaşka bir ortam oldu. Takımın yanında olunması lazım, bu kavgaları bırakmak lazım. Ben hala Fatih Terim'in çok önemli bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'da çok fazla futbol aklı olan insan yok. 5 kişi bile yoktur." 

"Başkan yardımcısı olarak futbol aklı olarak bu projeye devam etmesini istedim"

"Fatih Terim'den, başkan yardımcısı olarak futbol aklı olarak bu projeye devam etmesini istedim ama hocamız bunu istemediğini söyledi. Bu tür ayrılıklar hiçbir zaman kolay değildir ama en yolları en iyi şekilde ayırmaya çalıştık."

"Kızıma, çocuklarıma, karıma gelen mesajlar var, evde kalamadılar"

"Aileme, kızıma, çocuklarıma, karıma gelen mesajlar var, evde kalamadılar. Cep telefonum sosyal medyada paylaşıldı. 1911'de Ali Sami Yen, 'Beni çok eleştiriyorsunuz, taşın altına elini koymak isteyen varsa benden davet beklemesin, gelip yardım etsin' demiştir. Ben de bunu yapmaya çalıştım."

"Galatasaray için gereken neyse yaparız"

"Biz, Galatasaray'ı üyelerimiz adına yönetiyoruz. Ciddi rahatsızlıkları varsa gereğini yapacak kadar Galatasaray'ı seviyor herkes. Bazen kişiliklere saldırılan eleştiriler yapılıyor, ben bunlara karşıyım. Galatasaray'da maalesef o kadar çok dedikodu üretiliyor ki bunları kabul etmem mümkün değil. Camia ile restleşme gibi bir ihtimal olamaz. Sadece doğruları yapmak için hareket ediyoruz. Camiamızın istek ve arzularını dinliyoruz. Biz, herkesin fikirlerine değer verdiğimizi söyledik. Sorunları, kişilere zimmetliyoruz. Kişilerden intikam aldıktan sonra hallettiğimizi sanıyoruz ama sorunları yaşamaya devam ediyoruz. Galatasaray'da artık sorunları tartışmak için herkesin masada olması lazım. Kişilere takılmamak lazım. Galatasaray için gereken neyse yaparız. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz ve birlikte ciddi önlemler almamız lazm."

"Takıma destek olmak lazım"

"Bana herkes kızabilir. Ben, geçiciyim. Galatasaray'ı, içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya çalışıyoruz. Bize olan tepkiyi takıma yansıtmamak, takıma destek olmak lazım."

-Işıtan Gün ve Florya iddiaları-

"Denetim kurulumuza, talep eden olursa bizimle ilgili de bize haber vermeden denetleme yapmasını söyledim. Transfer döneminde, bütün transferleri ben şahsen oyuncuların resmi menajerleriyle görüşerek yaptım. Galatasaray'da takımın giymesi gereken ürünler, bazı sitelerde satılıyor. Bununla ilgili savcılığa başvurduk, dava devam ediyor. Video görüntüleri ve rakamları teslim ettik. Kendi sayımımızı yaptık. Bunu bile hocamızın arkasından yaptığımız söylendi. Oysa hocamız da biliyordu. Hatta 'Gereken neyse yapın.' dedi. Galatasaray'da yöneticiler, başkanlar hepsi geçici. Galatasaray'ın geleceği tehlike altında. Eski alışkanlıkları bırakıp ortak iradeyle sorunları çözme zamanı. Gerekeni yapmaya ben de hazırım, arkadaşlarım da hazır. Hande hanımla ve Işıtan Gün ile ilgili yapılması gereken bir şey varsa ben de yaparım, yönetimdeki arkadaşlarım da yapar. Işıtan Gün'ün tweetlerinden biz de rahatsızız. Yönetimdeki kadın arkadaşlarımızın görüşlerini özellikle aldım. Işıtan Gün de özür diledi ama burada amaç başka. Bir cadı avı söz konusu."

"Ben şu anda ne ibrayı ne de seçimi düşünüyorum"

"Galatasaray'ın geleceğini kurtarabilecek büyük projeler için çalışıyoruz. Ben şu anda ne ibrayı ne de seçimi düşünüyorum."

"En önemli projemiz, daha önce iptal olan Florya Projesi'dir"

"Galatasaray'ın, Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma çok büyük bir tehlike. En önemli projemiz, daha önce iptal olan Florya Projesi'dir. İmarını çıkarmak ve daha büyük bir şekilde yapmak için eski başkanlardan destek istiyoruz. Florya Projesi, Galatasaray'ın borçlarını tamamen ödeyebileceğimiz bir proje. Florya Projesi'nin tamamlayabilirsek Galatasaray'ın, Türkiye'nin ilk borçsuz kulübü olma şansı var."

-GOMİS VE TRANSFER SÖZLERİ-

"Çok talihsiz bir dönem yaşadık. Cezalılar, kaleci sakatlıkları, Afrika Kupası... Kısa bir dönemimiz var, araştırma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 veya 2 ismi kadromuza katmak için çalışıyoruz. Bafetimbi Gomis, görüştüğümüz oyunculardan bir tanesi. Kiralık gönderilen oyuncularımızın kararını teknik ekip verdi."

"Yedlin ayrılacak, yerine Omar'ı koyacağız"

"Büyük bir ihtimalle Yedlin ayrılacak, yerine Omar'ı koyacağız. Gözü iyileşti, olumlu rapor aldık. Galatasaray'a, maliyeti uygun ama katkısı yüksek oyuncular almamız lazım."

"Küme düşme tehlikesi olmayacak, buradan toparlayacağız"

"Galatasaray üyelerinin vereceği her türlü karara saygılıyım. Ben onların arasında yaşamaya devam edeceğim. Önemli olan Galatasaray'ın buradan çıkabilmesi. Küme düşme tehlikesi olmayacak, buradan toparlayacağız."

YAYIN SONRASI GEDSON FERNANDES CEVABI

Öte yandan Habertürk muhabiri Ayhan Şensoy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Burak Elmas, Gedson Fernandes konusunda Benfica cephesinin bazı pürüzler çıkardığını söyledi." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022, 14:13
YORUM EKLE