Burak Elmas'tan önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Anadolu Ajansı Spor Masası programının konuğu oldu.

Burak Elmas'tan önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Elmas'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kuruluş felsefemiz, Türk olmayan kulüpleri yenmek ve Galatasaray bunlardan hiçbir zaman kopmadı. Bunun sonucunda da futbolda tek Avrupa kupası alan kulübüz. Bu yetmez, bunu her branşta devam ettirmek istiyoruz."

"Türk futbolu, gelir açısından, yönetsel açıdan, bunu sadece TFF açısından değil kulüpler açısından da söylüyorum, dibe vurmuş durumda. Problemleri halının altına süpürmeyen kulüpler, başarılı olacak. Popüler olmama imkanını göze alarak, son derece cesur kararlar alarak Galatasaray'ın bu kaostan çıkan ilk kulüp olması için pozitif girişimler yapıyoruz."

"Hedefimiz, bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek. Sporda asıl yöneticilik kabiliyeti, doğru bütçeyle başarı elde etmek. Biz, zor olanın peşinden gidiyoruz. Geçmişte bu zararları eden yönetimler, yöneticiler, hiçbir şey olmamış gibi dolaşıyorlar ortada."

"Bizim baştan bir stratejimiz vardı ve bu stratejinin hala doğru olduğunu düşünüyorum. Uygulamada, arzu ettiğiniz hıza ulaşamayabilirsiniz ancak bu stratejiden asla vazgeçmeyeceğiz. Galatasaray'ın 5-10 senesini düşünmek gerekliliği var."

"Sanıyorum aralık ayı olabilir, Kulüpler Birliği adına üç başkanımız, MHK Başkanı Serdar Tatlı'ya giderek 9 hakemin maç yönetmemesi adına talepte bulundular. Bu listedeki isimlerin çoğu, hatta hepsi, bu listede varlar. Üstüne 4 hakem daha var. Maalesef Kulüpler Birliği adına gidilerek, mutabık olunmayan bir liste, Kulüpler Birliği'nin gücü kullanılarak MHK ve TFF'ye gitti. O gün itibarıyla, Kulüpler Bİrliği'nin birlikteliği bu dönemliğine sona ermişti. Birtakım lobiler ve güç gösterisinde bulunan kulüpler var. Bir sonraki TFF seçimleri için bile lobi yapanlar var. Türk futbolu bu kadar büyük bir kaosun içinde. Kulis çalışmaları başladı. Bunun en büyük zararını da Türk futbolu çekiyor. Niçin, hangi takıma hata yapmışlar? Bunları çok iyi incelemek lazım. Bu kararları alırken bu hakemlerin ailesi olduğunu ve bir vefa gösterilmesi gerektiğini bilmek gerekiyor. Yapılış zamanı ve şekli yanlış oldu."

"Maalesef, birtakım mevcut paydaşlar ve kulüpler, bu bozuk sistemden avantaj sağlıyorlar. Bizim irademiz, sonunda doğruyu yaparak çalışan ve adaletli bir sistemde başarılı olacağımıza inandığımız için bunun acilen değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Galatasaray'a ciddi bir operasyon yapıldı. Resme baktığınızda, bir kulübün lehine hakem yapan hakemlerin, geçen gün liste çıkarttırdım, bütün hakemlerimizin hangi takımın maçını yönettiği ve dinlendirildiğinin tablosu geldi. Bunun araştırılması yapılması lazım. Burada göreceksiniz ki resimler çıkacak. Sistemsel problem dediğimiz şey, bunun ana sebebidir."

"Sezon başlamadan 'Bu konuları sezon başlamadan halledelim, yoksa yeni bir kaos sezonuna giriyoruz' dedim. Kaos sezonundayız. 10 hafta kala hakemler görevden alındı. O zaman bununla ilgili suç duyurusunda bulunalım ve herkes aklansın. Şu an bunu herkes söyleyebilir."

"Trabzonspor, şu anda lider. Buraya gelmek için çok ciddi bir emek verdiler. Bu emeğe haksızlık etmemek lazım. Son derece de başarılı gidiyorlar. Onun için bu konuları birbirine karıştırmamak lazım. Bizim konumuz, sistem."

AYRILIK KARARI

"Süper Lig AŞ, mevcut şartlarda kurulamaz çünkü Kulüpler Birliği'nin mevcut yapısı içinde birlik ve samimiyet yok. O istiyorsa, yapmayayım diyen kulüpler var. TFF'nin yapmış olduğu pozitif teklife negatif dönüldü. Oy çokluğuyla. Hakemler konusu... Süper Lig AŞ'nin kurulması, ciddi işler. Fikir ayrılıkları devam ederse Kulüpler Birliği'nden çıkarız."

TRANSFER CEVABI

"Oyuncular birer insan. Mutlu oldukları yerde kalmak isteyebilirler. Bu oyuncuları alınıp satılan bir şey olarak bakmamak lazım. Doğru şartlarda, isteyen oyuncularımıza izin veririz. Amacımız sadece oyuncu alıp satmak değil. İyi oyuncularımızın hepsini kadroda tutmak istiyoruz. Şu anda genç oyuncularımız var, hepsi kulübümüzün çok büyük değeri, geliştirmeye devam etmek istiyoruz."

"İbra edilmeme korkum yok! Zor bir göreve geldik. Ciddi bir disiplinle kulübü yönetiyoruz. Bugünlerde kendilerini iktidarda görmek isteyen veya ibra etmemekten zevk alan bir grup var. Yaptığımız işlerden vicdanımız rahat. Galatasaray için cesaret edilemeyen şeyleri yapıyoruz. Teslim olmadan, doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Bizim için verilecek her türlü karara saygılıyız."

"Torrent ve ekibi, çok ciddi şekilde raporlar veriyorlar ve çok ciddi çalışıyorlar. Bunun pozitif etkilerini özellikle önümüzdeki sezon daha çok göreceğimizi düşünüyorum. Şu ana kadar yaptıklarından memnunum."

"Joan Laporta'yı yarın Galatasaray Lisesi'ne götüreceğim ve kulübün kurulduğu sınıfı göstereceğim. Tarihimizi anlatınca bu sınıfı görmeyi çok istedi."

Kaynak: AA

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 10:04
YORUM EKLE