Deniz Çoban: "VAR kayıtlarını dinlerken şok geçirdim, zaten doğru olanı söylüyorsun"

Sivasspor - Galatasaray maçının VAR kayıtları yayınlandı.

Deniz Çoban: "VAR kayıtlarını dinlerken şok geçirdim, zaten doğru olanı söylüyorsun"

beIN SPORTS hakem yorumcusu Deniz Çoban, VAR kayıtları sonrasında yorumlarda bulundu.

Çoban'ın açıklamaları şu şekilde:

"Dinlerken şaşkınlık yaşadım, şok geçirdim. Bir VAR incelemesi nasıl olmaz? Ona örnek gösterilir. Uygun bir sıralamayla pozisyonlar takip edilmemiş. Öncelikle Robin Yalçın'ın ofsayt olduğu gerekçesiyle hakem davet ediliyor."

"VAR ile yaşadıkları diyalog, kendilerinden emin olmayan ve oyun kurallarına tamamen aykırı ifadeyle bu tartışma yürüyor. Yani diyor ki, 'Ofsayt olması için iki savunmacı olması gerekiyor' diyor. '1 kaleci var. 2 Nelsson var" dediği anda tartışma bitmesi lazım. Zaten doğru olanı söylüyorsun."

"İki tane savunma oyuncusu zaten Muslera'nın ilerisinde. Fakat iki tane video hakem kendi dilleriyle iki oyuncu var demelerine rağmen hakemi davet ediyorlar. Bu esnada çizgi de çekilmiyor. Bir ofsayt çizgisiyle bunun tespit edilmesi lazım."

"Hakem kenara geldikten sonra yaptıkları hatanın farkına varıyorlar. 'Kaleci 1, Nelsson 2' dedikleri anda hatalarının farkına varıyorlar ve 'Yatabare de ofsayt' diyorlar. Yatabare'nin ofsaytta olduğunu önce tespit etmeleri gerekiyor. Net bir kanıt da yok."

"Diyelim ki Yatabare ofsayt; kalecinin arkasında ve etkisi yok. Yine ofsayttan söz edilemez. Gelelim Erkan Özdamar; böyle bir davet almış kenara gelmiş. 'Ben burada ofsayt göremiyorum' demesi lazım."

"Fakat Özdamar ısrarla şunu söylüyor. 'Siz burada ofsayt olduğuna emin misiniz? Onlar da diyor ki 'Evet ofsayt.' Erkan bir heyecan ve telaş içerisinde kararını değiştiriyor."

"Yani burada başından sonunda kadar bir VAR incelemesi nasıl olamaza örnek göstermişler. Hem diyalog, hem zaman hem de kuralları doğru yorumlayamayarak büyük bir yanlışa belki de VAR başladığından beri en büyük hataya imza atmışlar."

SİVASSPOR - GALATASARAY MAÇININ VAR KAYITLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 22:57
YORUM EKLE