Domenec Torrent'ten açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Domenec Torrent'ten açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Galatasaray'ın gündemine dair açıklamalar yaptı.

Torrent'in açıklamaları şu şekilde:

"Başlangıçta bir alışma süreci geçirmek gerekiyor. Bazı değişiklikler yaptık, yeni konseptler getirdik. Bunların uygulanması için de zaman lazımdı. İlk geldiğimizde 7 günde 3 maça çıktık. Zor bir dönemde gelmiştik."

"Benim oyun anlayışım üzerinden düşünecek olursak, takım birçok açıdan kendini geliştirdi. Neredeyse 2 maçta da 100'er dakika taktiksel ve fiziksel olarak takım kendini gösterdi, gelişti."

"Galatasaray'ın armasındaki 4 yıldızın bir anlamı var. Biz her maça kazanmak için çıkarız. Galatasaray, Türkiye'de 4 yıldızı olan tek takım. Çok büyük kulüp. Bu takımın teknik direktörü olmaktan gurur duyuyorum. İspanya'da yaşadığım bölgede Türk futbolu denince, akla Galatasaray gelirdi."

"Konyaspor'un oyununu beğeniyorum. Beni etkiliyorlar. Ligde ikinci sırada olmaları rastlantı değil. Dün izlediğim bir maçları vardı. 5-1 kaybettiler.  O maçın sonucu kesinlikle tam tersi olmalıydı."

"Benim için vazgeçilmez bir stil: Hep birlikte hücum, hem birlikte savunma, hemen 5 saniye içinde topu geri kazanma! Hakikaten inandığım oyun stili. 15-20 yılımı verdim bu stile, inanıyorum. Pep ile birlikte ve kendi başıma yönettiğim takımlarda bunu kullandım."

"Dışarıdan bakan insanlar sonuca göre konuşur. Beraberliği daha kötü yorumlayabilirlerdi. Benim için en önemli şey nasıl kazandığımız ve bunu nasıl tekrar edebileceğimiz."

"Ben oyuncularımızdan çok memnunum. Daha iyi oyunculara ihtiyacımız var demiyorum. Oyuncularımız zaten çok kaliteli. Farklı özellikleri olan oyunculara bazen ihtiyaç olabiliyor."

"Nando'nun bu kulüp için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Inaki'ye çok yardımcı oluyor. Onun Galatasaray'a bu kadar kısa sürede ısınmasında Nando'nun payı büyük. Her idmanda daha iyi gidiyor."

-MANCHESTER CİTY İLE HAZIRLIK MAÇI-

"Pep Guardiola'nın da Manchester City ile mücadeleleri var. Maçları izlemiyordur. Pep Guardiola ile çok yakın bir ilişkim var. O benim dostum. Sürekli irtibat halindeyiz. Hayatımız hakkında da, futbol hakkında da konuşuyoruz. Manchester City ile Galatasaray maç yapabilir. Hem kulüpler için iyi olur, hem de onlar bu güzel şehri görür. Bu çok güzel olur."

-PULGAR, MORUTAN VE ARDA SORUSU! ARDA TURAN İÇİN CEVAP VERMEDİ-

"Her ülkenin kendi alışkanlıkları vardır. Türk Ligi'nde rotasyon yapılır mı bilmiyorum ama ben rotasyon yaparım genelde. Erick Pulgar'dan çok memnunum. Daha fazla oynayacak. Pulgar teknik olarak çok kaliteli bir futbolcu. Morutan için ise oyuncu değişiklerinde 8+3'e uyarak hareket etmek zorundasınız. Morutan bazen bu regülasyona takılabiliyor. Barış'ı orda kullanmak durumunda oluyoruz. O da en iyisini yapmaya çalışan oyuncularımızdan biri"

-FEGHOULI VE BABEL CEVABI-

"Deneyimli oyuncuların olmasında fayda var. Biz hocalar olarak sonraki maçları düşünüyoruz. Tüm oyuncularım formda olduklarını bize göstermeli. Babel ve Feghouli'nin sözleşmeleri öncesinde Konya ve Barça maçına odaklandık"

"Geldiğimde 'İyi akşamlar' dedim ve şunu söyledi, bunu söyledi diye birçok şey çıktı medyada. Sürecin çok hızlı geliştiğini söyleyebilirim. Sadece Pep'in yanındayken ikinci antrenördüm, onun dışında hep birinci antrenördüm."

"Sportif direktörlüğü açısından bakarsak, çok bilgili insanlar var ekibimizde. Onlar da çok oyuncu tanıyor, ben de. Hem onların, hem benim birçok kulüple iyi ilişkilerimiz var. Biz onlardan çok memnunuz. Onlar geldikten sonra çıktığımız 2 maçta 6 puan aldık. Ekibimize de bir sakinlik getirdiler. Sayın Başkanın, yönetimin ve tüm kulübün, bu iki yöneticiyi dahil ederek çok iyi bir karar aldığını düşünüyorum. Çünkü, onlar sayesinde daha da güçleniyoruz ve çok daha iyi bir takım oluşturacağımıza inanıyoruz."

"FATİH TERİM, ÖNEMLİ BİR İSİM"

"Sayın Terim, sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da önemli bir isim. Saygıdeğer bir antrenör. Ben de kendisine saygı duyuyorum. Sayın Terim gibi büyük bir antrenörün ardından kim gelirse gelsin mutlaka karşılaştırma yapacaklardır. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum, bu takıma kim gelirse gelsin kulübü geliştirmek için geliyor. Galatasaray'ın çok büyük oyuncuları, hocaları oldu ama kimse sonsuza kadar yaşayamaz. Ben buraya Sayın Terim ile kendimi karşılaştırmaya gelmedim. Herkes gelip geçicidir ama kulüp kalıcıdır. Hepimiz bunu anlamalıyız."

-BARCELONA EŞLEŞMESİ-

"Kaleci antrenörümüz Barça'da 22 sene çalıştı. Barcelona'yı iyi tanıyoruz. Barça bu senenin en iyi Barça'sı oldu. Birçok büyük takıma karşı iyi oynuyor. Zayıf noktaları var, Barcelona maçında kazanmayı amaçlayacağız."

 "Geldiğimdem beri Florya'dayım. Şehri görme şansım olmadı. Sabah 8'de Florya'dayım, akşam 8'de çıkıyorum. Takımın durumu itibariyle şehri gezmeye vaktim olmadı. Çok merak ediyorum. Milli arada bir tek Kapalı Çarşı'ya gittim. Trafik, New York'tan geldiğim için hemen hemen aynı diyebilirim. Ancak ilk dikkatimi çeken İstanbul'da sokakların ne kadar temiz olduğu. Özellikle New York ile kıyaslayınca tertemiz bir şehir İstanbul. Gelir gelmez 'Türkler neler yerler?' diye sordum ama tatlı yememem lazım dikkat etmem gerekiyor. Bir bakmışım 4 kilo almışım. Türkler çok hoş sohbet. Dükkana giriyorum ilgi alaka. Restorana gidiyorum yardımcı olmaya çalışıyorlar. Demek ki Türk insanları böyle."

"Galatasaray taraftarı dünyanın en önemli taraftarlarından biri. Ben taraftarı sadece maç kazanarak ikna edebilirim. Galatasaray insanların aşkı, sevdası. Bu yüzden kazanmamız lazım. Kaybetsek de destek olmalı taraftarlar. Rize maçında 2-1 kaybediyorduk. Ona rağmen desteklediler bizi. Rize maçında taraftar olmasa belki de kazanamayacaktık. Ben değil başka hoca olsa da taraftar takımı sorgusuz sualsiz sürekli desteklemeli."

-MANCHESTER CITY'DEN TRANSFER-

"Öyle bir durum her zaman söz konusu. Benim birçok kulüple yakın ilişkim var, bunlardan biri de Manchester City. Tabii şu an bizim asıl odaklandığımız nokta ekip olarak içinde bulunduğumuz durumdan çıkmak. Bizim için hem ekip hem yönetim hem taraftar için, Galatasaray gibi büyük bir kulüp için sindirmesi zor bir durum. Her hafta üç puan alarak nereye kadar yükseleceğimize bakacağız. Sportif direktörlük için gerçekten bilge insanlar var kulübümüzde. Onların da benim de iyi ilişkilerimiz var kulüplerle. Biz onlardan memnunuz çünkü onlar geldiğinden beri iki maç kazandık. Ayrıca ekibimize de bir sakinlik getirdiklerini düşünüyoruz. Sayın başkanın ve yönetimin doğru karar aldığını düşünüyorum. Çünkü onlar sayesinde güçleniyoruz ve daha iyi bir takım çıkaracağımızı düşünüyoruz."

Kaynak: beIN SPORTS

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 19:52
YORUM EKLE