Fatih Terim'den maç sonu açıklamalar! "Yediğimiz golü seyrettim ancak..."

Galatasarayımız, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı.

Fatih Terim'den maç sonu açıklamalar! "Yediğimiz golü seyrettim ancak..."

Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçının ardından Exxen TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim, şu açıklamaları yaptı:

-Bunu değiştirmeliyiz, böyle de gol yememeliyiz-

"Özellikle ikinci yarı, golden sonraki reaksiyon iyi... Tabela hariç, her şeye olumlu bakabiliriz. Sekiz tane pozisyonumuz var, kaleyi tutan şutumuz yok neredeyse. Bunu değiştirmeliyiz, böyle de gol yememeliyiz. Kötü bir gol yedik."

-Lider olmak avantaj demektir-

"Bu kadar gol pozisyonu kaçırdıktan sonra mağlup da olabilirdik. Oyuna şöyle bakacak olursak, baştan sonra kadar mücadele eden, ikinciyi arayan, yememek için mücadele eden bir takım vardı. Güzel bir maç oldu, bunu galibiyetle taçlandırmak gerekirdi. Lider olmak avantaj demektir. Onu da koruyarak sonuna kadar gitmek hedefimiz."

-Ancak uğraşırsak bu golü yiyebiliriz-

"Yediğimiz golü seyrettim. Ancak uğraşırsak bu golü yiyebiliriz. Atamadıklarımız da kolay pozisyonlarmış. Hiçbir şekilde berabere kalacağım veya kaybedeceğim aklıma gelmedi. Futbolcularım bunu hak etmediler. Çok kolay, çok kötü bir gol yedik. Alex'in bacağının arasından geçiyor, Yedlin bir kumar oynuyor... Silsile bir hata."

Fatih Terim, basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

"Bizim hakemimiz olsaydı şu anda çok eleştirmiştik, paramparça etmiştik. Bu kadar vakit geçiren bir takım... 4 dakika mı uzatma? Hadi 4 dakika oldu, 1 dakikasını oynattı. 4 dakikayı normal oynatsa, belki atacağız. Her saniye gol kaçırıyoruz."Ben hakemlerle ilgili, kulübüme uyuyorum konuşmak istemiyorum ama kendi hakemimizle ilgili vicdan azabı çektiğim için söylüyorum. UEFA da beni duyacaktır. Oynamaya yol vermesi gereken hakem, kavgayı çıkaran kendi... 3 dakika kavga sürdü. Oyun içinde belki herhangi bir hatası olmayabilir ama oynanmayan bölümü tutmada çok başarılı değildi açıkçası."

"Minimum 10 tane pozisyona girmişiz, en az 5 tane de pozisyon diye saymadığımız var. Aday.  Maalesef son tercihlerimiz... Favori olmamız doğruymuş. Başlar başlamaz pres koyduk, aralıklı olarak da pres yaptık. Çok da şık bir gol attık. Kaçırdık da. İkinci yarıda biraz geriye yaslanır gibi olduk ama orada da pozisyon veremedik. Çok hatalı bir gol yedik. Bu güzel oyunu 3 puanla taçlandırmalıydık ama izleyenler güzel bir maç seyretti diye düşünüyorum. Hakikaten çok üzüntülüyüm. Direğe gidiyor, kalecinin sırtına değiyor, Mostafa dokunamıyor, Halil, Kerem, Barış... Sevindirici olan, bu heyecanı herkesin hissetmesi."

"Mümkünse her oyuncumuzdan faydalanmak istiyoruz. Pazar günü maç oynayacağız. Bugün saat 12, herkes evine yeni gitti. Cumartesi bir idman, pazar maç oynayacağız. Dolayısıyla her oyuncumuza ihtiyacımız var. Futbol dinamik bir oyun, çok çabuk değişir. Feghouli, bugün de iyi oynadı. İnşallah kötü bir şeyi yoktur. Bize lazım usta bir Feghouli. Babel de şans verdiğimizde elinden geleni yapıyor. Sayısal olarak ne kadar zenginleşirsek, takvimi daha rahat geçeriz.İyi bir takım olma yolundayız, bir iki pürüzümüz var. Onları da Allah izin verirse önümüzdeki günlerde hallederiz."

"Temeli attık, bu riske herkes girmez. Kulüp olarak böyle bir karar verdik, çok da memnunuz. Her geçen gün daha iyiye gittiğimiz de görünüyor. Her geçen gün daha iyi olacağımız kesin. Herhangi bir sebep öne sürmeden geride kalmak istemediğimizi de söyledim. Gideceğimiz mesafeyi kayıpsız gidelim istiyoruz. Puan kaybettiğimizde de çok üzülüyoruz. Bu çocuklar her geçen gün daha iyiye gidecek. Ocaktan sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bir-iki de kafamızda plan var. Eğer mümkünse, yaz aylarına daha az bırakacağız bazı şeyleri."

 "Son maçın son saniyesine kadar bu grupta bir şey belli olmaz. Eğer bugün biz yenseydik daha değişik şeyler söyleyebilirdim. Buradaki Marsilya maçımız daha belirleyici oldu gibi görünüyor."

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 12:21
YORUM EKLE