Fatih Terim'den son dakika açıklamaları!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 5. maçında Nef Stadyumu'nda Marsilya'yı konuk edecek.

Fatih Terim'den son dakika açıklamaları!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim, şu açıklamaları yaptı:

-Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum-

"Derbi heyecanı, hakem hataları, yabancı kuralı gibi yaratılan ilüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim, büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın süredir birbirimizle oynuyoruz. Şu an Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Derbi maç elbette önemli ama Marsilya maçı daha önemli. Çünkü o maçın telafisi var, bu maçın yok."

-Çok lig şampiyonlukları gördüm-

"Ben yüzlerce maç oynamışım, tonlarca maç kazanmışım, galibiyetlerim çok, mağlubiyetlerim azdır. Çok lig şampiyonlukları gördüm. Şükür, çok şükür ki şampiyonluklardan daha az ligi farklı sıralarda bitirmişim."

-Şampiyonluktan çok daha büyük bir hedefim var-

"Şampiyon olmak isteriz ama kaybedince nasıl kaybettiğimizi de görüyorsunuz. Çok çabuk unutuldu 1-2 golden kaybettiğimiz. Bu dönemde, şampiyonluktan çok daha büyük bir hedefim var. Sayın başkanın vizyonu, bu hedefte çalışmak için beni motive etmiştir."

-Mostafa kararı için daha zamanımız var-

"Gençlerimize inanıyorum. Evet, kızıyorum da. En fazla gol beklentisi olan takımız ama sıralamada buralardayız. Ben söylemiyorum, istatistik söylüyor bunu. Onların potansiyellerinin farkındayım, bir an önce bunu yansıtmalarını istediğim için kızıyorum ve üzgünüm. Futbolcularımın hepsi benim evladım, yaptıklarının sorumlusu da benim. Diagne de Mostafa da Halil de bizim gol beklediğimiz oyuncular. Atmaya başlarlarsa devamı gelecek diye düşünüyorum. Mostafa kararı için daha zamanımız var. Niyetimiz, onunla devam etmek yönünde."

-Sert geçecek bir maç olacağını söyleyebilirim-

"Marsilya zor bir rakip. Sert geçecek bir maç olacağını söyleyebilirim. Kura çekimi öncesi bu kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen Marsilya ile oynayacağız. Dikkat etmemiz gerek çünkü berabere kalırsak, Lokomotiv de Lazio'yu yenerse yine gidiyoruz. Biz, bu gruptan birinci gidersek çok önemli rakipleri atlıyoruz ve direkt olarak son 16 turunda oynuyoruz. Ocak ayı için düşüncelerimizi de uygulayıp o dönemde daha farklı bir tarzda çıkalım istiyoruz."

-Galatasaray'da oynamak esas olandır-

"Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, Morutan, Cicaldau, Nelsson milli takıma gitti. Demek ki Galatasaray'a transfer, düzenli şans, milli takım ve daha sonra Avrupa yolu diye ilerliyor. Galatasaray'da oynamak esas olandır ama gidenler de bizim manevi elçilerimiz. Kerem, geldiği günden bu yana çok hızlı yükseldi. Barış'tan da Berkan'dan da memnunum. Halil de milli takımda oynadı. Bunlar bizim için gurur kaynağı."

-Bu kulübün ne kadar büyük olduğu onlara sürekli hatırlatılıyor-

"Oyuncularıma kaçan pozisyonları izlettiğimde üzülüyorlar. Ama üzülmelerini de istedim. Bu kulübün ne kadar büyük olduğu onlara sürekli hatırlatılıyor. Bunun altından kalkmak çok kolay değil ama bu problemleri çözüp onları mutlu etmeye çalışıyoruz."

-Eğer taraftar bunu Fenerbahçe maçında yapıyorsa-

"Kaybederken de alkışlanan bir takım mottomuz var. Galatasaray, bu zaten. Zaten bu şu demek olur; taraftarımız maçın analizini yapmış demektir. İyi oynayanı alkışlamak. Eğer taraftar bunu Fenerbahçe maçında yapıyorsa her maçta yapacak demektir. Çok güzel bir jest."

-Galatasaray seyircisinin, son yaptığı çok doğrudur-

"Ne yaptığımızı bilen bir seyircimiz var. Giden maçları geri getirmişlerdir. Galatasaray seyircisinin, son yaptığı çok doğrudur, oyuncuların da buna ihtiyacı vardır. Biz, çok zafer kazandık, onların desteği olmadan tekrarı çok zor."

-Yeter ki dozunda, edeplice ve anlamaya çalışarak olsun-

"Eleştirilerden hiçbir zaman gocunmadım. Yeter ki dozunda, edeplice ve anlamaya çalışarak olsun. Muhakkak ki eleştiri oluyor, hatta yalnız oluyorsunuz bazen. Haksız davranışlarından dolayı özür dileyen görmedim. Ben de onları anlamaya çalışıyorum."

Haber Kaynağı: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 00:59
YORUM EKLE