Galatasaray'a UEFA'dan büyük şok!

Galatasaray’da Salı akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında Domenec Torrent’le ilgili konu belki de üzerinde en az tartışılan karar oldu. Toplantının ana gündem maddesi UEFA’nın gelecek ay yapacağı mali denetleme oldu.

Galatasaray'a UEFA'dan büyük şok!

Pandemiden hemen önce Mustafa Cengiz döneminde UEFA ile yaşanan gerilmli sürecin dosyaları masaya yatırıldı.

TÜM İNCELEMELER YAPILDI

UEFA’ya bağlı FFP’nin bir kurumunun Galatasaray için ceza istemesi, diğerinin istememesi, yeniden yargılama talebi, CAS süreci, 4 aylık inceleme süreci, hepsi incelendi.

UEFA, İKNA EDİLMİŞTİ

Yapılan incelemede; Cengiz döneminde UEFA’ya verilen sözlerin hemen tamamının Bankalar Birliği’nden alınacak paraya kurulu olması dikkat çekti. Ayrıca o dönemde Riva ve Florya’dan gelen paralar sayesinde UEFA’nın ikna edilmiş olduğu görüldü.

FLORYA, GALATASARAY'A GEÇTİ

Ancak gelinen süreçte Florya yeniden Galatasaray’a geçti. Oradan gelmesi gereken para bir yana oraya ödeme yapılması gündeme geldi. Ayrıca Bankalar Birliği’nden gelen para sadece küçük bir pansumana yardım etti. Mali sıkıntı devam ediyor. 

BURAK ELMAS'TAN ŞOK İTİRAF

Tüm bu görüşmelerin ışığında toplantıya damga vuran Başkan Burak Elmas’ın söylediği, “Bizim en küçük sorunumuz küme düşme korkusu. Kulübün çok daha büyük sorunları var” itirafında bulundu.

Galatasaray’ın 5 yıl içinde 3 sezon boyunca Avrupa Kupaları’na alınmama riskinin bile bulunduğunu itiraf etti. (Fotospor)

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2022, 12:30
YORUM EKLE