Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Haber Global'de yayınlanan programda Buket Aydın'ın canlı yayın konuğu oldu.

Burak Elmas'a Galatasaray'ın gündemine dair açıklamalarda bulunurken sorulara da cevap verdi.

Başkan Elmas'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"TORRENT İLE AYRILIK OLAMZDI"

"Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında tersi bir skor olsaydı da Domenec Torrent ile ayrılık hayır, olmazdı. Yola yine devam edecektik."

"FATİH TERİM, GELMEK İSTERSE GELİR"

Buket Aydın: "İstanbul'daki Fatih Terim'i davet etmeyi düşünüyor musunuz?"

"İstanbul'daki Barcelona maçına Fatih Terim'i davet etmeme gerek yok, kendisinin zaten locası var. Gelmek isterse gelir. İhtiyaç olursa ben de tabii ki davet ederim. Her üyemizin başımızın üstünde yeri var."

-LUIS CAMPOS'UN GÖREV TANIMI-

"Luis Campos, futbolda başkan danışmanı. Direkt benimle beraber çalışıyor. Danışmanlık, futbolda kuracağımız yeni stratejinin danışmanlığı. Birçok takımın peşinden koştuğu bir isimdi. Campos'un maaşı, bizim bütçemiz içinde ödenebilir bir meblağdır, uçuk kaçık bir rakam değildir."

"TAKIMI KİMİN KURDUĞUNUN ÖNEMİ YOK"

"Galatasaray'ın futbol takımı Galatasaray'ındır. Ben başkan olarak hiçbir sorumluluktan kaçmıyorum. Hata da sorumluluk da bende. Takımı kimin kurduğunun bir önemi yok. Kuruluş sistemi var."

-GEDSON FERNANDES CEVABI-

 "Gedson, Galatasaray'a gelmesi mümkün olan oyunculardandı ama bu transferin olması, Galatasaray'ın başka şeylerden vazgeçmesini gerektirecekti. Pişman olmadık. Bazı şeylerin hata veya doğru olup olmadığı konusunda çok çabuk karar veriyoruz. Bunun cevabını gelecek potansiyel oyuncular veya gelecekteki performansı verecek."

"FATİH TERİM'İN BAŞKANLIĞA ADAY OLMA HAKKI VARDIR"

"Fatih Terim, kulüpten ayrılmadı. Divan Kurulu üyesi ve kulübün efsanesi. İleride çok farklı görevler de alabilir. Bu bir birlikteliğin sonlaması. Bu neden oldu diye konuşmanın, Galatasaray'a şu an faydası yok. Her Galatasaray üyesinin, yöneticilik ve başkanlık görevine aday olma hakkı vardır. (Fatih Terim) Arzu ederse, bir görev alabilir diye 'farklı bir görev alabilir' cümlesini söyledim."

-SEÇİMİ FATİH TERİM Mİ KAZANDIRDI?-

"Galatasaray'ın çok değerli bir üye bazı var. Galatasaray üyeleri, kendilerini bir dönem için temsil edecek yönetimleri seçerken çok ciddi kriterlerle hareket ederler. Sadece 'Teknik direktörle bu kararı alıyorlar' demek ciddi hakaret olur. Diğer adaylara da haksızlık olur. 'Fatih Hoca'yla devam edeceğiz' demiş olmam, her adayın belirtmesi gereken bir teknik direktör açıklamasıydı."

-ARDA TURAN'IN FATİH TERİM'LE FOTOĞRAF PAYLAŞMASI-

"Arda'nın Fatih hocayla birlikte olmasıyla ilgili hiçbir rahatsızlık duymadım. Ama kaptan olarak, içinden geçilen bu hassas dönemde, mevcut hocasının ekstra haksız eleştiriye tabi tutulduğu bu dönemde, kaptan olarak öyle bir resmi koymaması gerektiğini düşünüyorum. Fatih hocayla kişisel ilişkisi var, istediği zaman görüşebilir. Bununla ilgili bir düşüncem yok ama bence o resmi paylaşarak hata yaptı. Galatasaray kaptanı olarak, daha sorumlu davranmasını beklerdim. Arda ile konuşmadım bu konu hakkında. Arda iyi bir G.Saraylı, sevdiğim bir kardeşim. Galatasaray'ı ciddi anlamda çok büyük yerlerde temsil etmiş bir oyuncu. Galatasaray'a tecrübelerini aktarmasını isterim. Herkes böyle hatalar yapıyor, ders çıkarmak daha önemli. Her hatada, Galatasaray'ın her değerini sıfırlarsanız, insanları kazanmak yerine yok etmeye çalışırsanız, Galatasaray'ın en önemli gücü olan insan kaynağını kaybedersiniz."

-IŞITAN GÜN KONUSU-

"Işıtan Gün, şu anda aktif yöneticimiz. Işıtan Gün'ün Fatih Terim'le ilgili bir tweet'i olmadı. Geçmiş yıllarda, çok gençken attığı bazı tweetlerde hatalıydı. Yanlış tweetler atmış geçmişte, kabul etti ve özür diledi."

"PLANLARIMIZI 3 SENE ÜZERİNE DÜŞÜNDÜK"

"Üç seneliğine bir göreve seçildik. Bütün planlarımızı 3 sene üzerine düşündük. Galatasaray yeniden bir yapılanma ve düşünce değişiminden geçmek zorunda. Galatasaray'ın geleceğine katkı yapacak birçok projemiz var. Çok zor bir göreve geldiğimizi, takdir edilmeyeceğimizi arkadaşlarıma söylemiştim. Bazı beklemediğimiz şeyler oldu. Alınması gereken zor kararları anlamasını beklediğim bazı isimler maalesef anlamadılar."

"NE GEREKİYORSA ONU YAPARIM"

"Her türlü karar bizim başımızın üstünedir. Alınması gereken zor kararları almaya devam edeceğiz. Galatasaray'ı, Galatasaray tüzüğü ile yönetiyoruz ve kabul ederek aday olduk. Galatasaray'ın anayasası kabul edilmiş tüzüktür, ne gerekiyorsa onu yaparım."

"GUARDIOLA İLE GÖRÜŞTÜM"

"Domenec Torrent, çok fazla detaylı görüşerek karar verdiğim hoca. Hem Torrent'e hem de yardımcılarının bilgisine çok güveniyorum. Sonuna kadar arkalarındayım. Uzun yıllar beraber çalıştığı Guardiola ile görüştüm. Pep, "Futbolda bir çözüm varsa Torrent oradadır. Bugün bile istese yanımdaydı' dedi"

-OKAN BURUK YALANLAMASI-

"Okan Buruk'la ilgili herhangi bir demecim olmadı. Torrent teknik direktörümüzdü, spekülasyon yapıldı. Okan Hoca da zor bir dönemden geçiyor, oğlu zor bir hastalıkla uğraşıyor. Oğlu koyu bir Galatasaraylı ve bu konuyu fazla deşmemek lazım. Ona destek olmalıyız. Okan Buruk'a da buradan selam olsun."

-TELİF GELMEDİ-

"Herhangi oyuncumuzla ilgili resmi bir teklif gelmedi. Kerem bizim için çok önemli. Biz, oyuncularımızla 5'er senelik kontratlar imzaladık. Yurtdışından bir teklif gelmesi, oyuncunun yurtdışına gitmesi ve Galatasaray'ın çıkarları uğruna bir teklif gelmesi lazım."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 00:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Can İsmail kaçan
Can İsmail kaçan - 2 yıl Önce

Burak elmas bir an önce gidsin FB 25 senedir bi Fatih terim bulamadı 6 ay da bi Ali Koç buldu GS seviyorsa v güven tazelemek istiyor sa seçime gitsin bizim efsanemizi rezil ettin