Galatasaray, yine kazanamadı! Kayserispor ile berabere kaldı

Galatasaray, Süper Lig’in 25. Haftasında Nef Stadyumu’nda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, yine kazanamadı! Kayserispor ile berabere kaldı

Galatasarayımız Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 25. haftasında Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Takımımız Inaki Pena, Patrick van Aantolt, Sacha Boey, Marcao, Victor Nelsson, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel ve Bafetimbi Gomis 11’iyle çıktı. 

69. dakikada Miguel Cardoso’nun kaydettiği gole 85’te Mostafa Mohamed ile karşılık verdik. 

Takımımız bu maçın ardından Süper Lig’in 26. haftasında Göztepe ile oynayacağımız mücadeleye hazırlanacak.

İlk yarıda topla yoğunluklu olarak oynayan taraf olan Galatasarayımız, dakikalar 10’u gösterirken ilk önemli atağını gerçekleştirdi. Kerem sol kanatta yaptığı pres sonrasında topu Feghouli ile buluştururken Cezayirli futbolcumuzun vuruşunu Bilal çeldi. 

Bu pozisyondan üç dakika sonra Kayserispor tehlikeli bir atak gerçekleştirdi. Savunmamızın arkasına atılan topta kalecimizle karşı karşıya kalan Mustafa Pektemek’in vuruşunda Pena gole izin vermedi; ancak sonrasında ofsayt bayrağı kalktı. 

Top çevirerek gömülü Kayseri savunmasını açmaya çalışan takımımızda Gomis 16’da ceza sahası dışından kaleyi yoklarken top üstten farklı auta çıktı.  

24. dakikada Kayserispor’un Cardoso ile bulduğu tehlikeli pozisyonda yine ofsayt bayrağı kalkarken, 37’de Gomis ile tekrar ceza sahası içerisinde bulduğumuz pozisyonda Fransız santrforun vuruşu auta çıktı. Bir dakika ekstra zaman verilen ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya üst üste pozisyonlarla başladık. 47’de Feghouli’nin savunma arkasına yolladığı topta Kerem sol çaprazdan şutunu çekti. Hosseini son anda gole giden topu engelledi. Bundan iki dakika sonra ise Gomis’in, Aanholt’un ortasında vurduğu kafa direğin üstünden auta çıktı. 

59. dakikada Gomis ve Feghouli oyundan çıkarken yerlerine Mostafa Mohamed ve Alexandru Cicâldău girdi. 

61’de Kerem Aktürkoğlu’nun ceza yayından şutu kaleci Bilal’de kalırken, 65’te yine Kerem’in sahneye çıktığı pozisyonda Bilal parmaklarının ucuyla topu çeldi. 

68’de Thiam ile kalemize gelen Kayserispor’da Senegalli oyuncunun şunu Pena kurtardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise kalemizde golü gördük. Savunmadan çıkmaya çalışırken kaybettiğimiz topta Cardoso’nun yerden seken vuruşu Pena’nın üzerinden filelerimize gitti: 1-0. 

Dakikalar 75’i gösterirken kritik iki pozisyon yakaladık. Kayseri yarı alanında topu kapan Berkan’ın uzak köşeye plasesini Bilal son anda kornere tokatladı. Ardından kullanılan kornerde Ryan Babel’in altı pasta kafa vuruşu direği sıyırarak auta gitti. 

80’de Aanholt, Babel ve Taylan oyundan çıkarken Ömer Bayram, Morutan ve Pulgar oyuna dahil edildi. 

Aradığımız gol ise 85. dakikada geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun kullandığı kornerde Mostafa Mohamed’in düzgün kafa vuruşu filelere gitti: 1-1. Altı dakika ekstra zaman içerisinde öne geçme imkanını yakalayamayan takımımız karşılaşmadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. 

Kaynak: Galatasaray.Org

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2022, 17:33
YORUM EKLE