Hamit Altıntop: "Çok kıymetli ama henüz Avrupa seviyesinde değil, Galatasaray'da yok"

A Milli Takımımız'ın UEFA Uluslar Ligi'nde Faroe Adaları'na 2-0 yenildiği karşılaşma sonrası Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop açıklamalarda bulundu. Hamit Altıntop, Galatasaraylı Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu ile ilgili de konuştu.

Hamit Altıntop: "Çok kıymetli ama henüz Avrupa seviyesinde değil, Galatasaray'da yok"

Sorumluluğu üstlendiklerini ve eleştirileri kabul ettiklerini söyleyen Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, buna karşın hâlâ 30, hatta 40 yıl öncesinin medya oyunları olduğunu söyledi. Altıntop, "Lütfen bu oyunlara prim vermeyin" dedi. 

Altıntop, açıklamalarıyla istifası istenen Stefan Kuntz'a destek çıkarak, bu yöndeki taleplerin önünü kapattı.

"Hoca ekibi 24 saat sağlam bir temel için uğraşıyor"

TRT Spor'a konuşan Altıntop, "Biz bir futbol ülkesiyiz. Futbolu konuşmayı, eleştirmeyi yapmamız gerekir. Bu eleştirileri yaparken hangi anlamda yapıyoruz? Bunu geliştirmek için mi yapıyoruz, dikkat etmek gerek. Burada artık iletişim araçları artıyor, dijital gelişiyor. Ülkemizde herkes fikrini beyan ediyor. Ama 40 yıl önce medya oyunları da vardı. Bunlara çok fazla yer vermememiz gerekir. Hedef Uluslar Ligi'nde 1. olmaktı. Değişimin zaman alacağını söylemiştik. 4 maçtan sonra nasıl piyasaya çıkmadıysak, bugün de öz eleştirimizi yapıyoruz. Bunu kabul ediyoruz. Yeni bir başkanımız var. İyi bir yolda olduğumuza inanıyoruz. Devam etmemize rağmen bir mutsuzluk var. Eleştiri olacaktır, bu eleştiri yapıcıysa, Türk futbolunu tüm paydaşlarını kapsıyorsa başımızın üstünde yeri var.

"40 yıl önceki medya oyunlarına lütfen prim vermeyelim"

40 yıl önceki medya oyunlarına lütfen prim vermeyelim. Oyunu hocamız değerlendirecektir. Ama koşmazsanız, ikili mücadeleye girmezseniz, kararlı şekilde futbol oynamazsanız, Faroe Adaları'na da kaybedersiniz, Lüksemburg'la da berabere kalırsınız. Bunlar bizim çocuklarımız, bunlara sahip çıkmamız lazım. Hoca ekibi 24 saat sağlam bir temel için uğraşıyor. Bunun stratejisini hep beraber açıklayacağız.

"Böyle bir oyun ve mağlubiyet kabul edilemez"

"Hedeflerimizde Dünya Şampiyonası olmadı, sonraki hedefimiz B grubuna çıkmaktı. Bunu başardık. Böyle bir oyun ve mağlubiyet kabul edilemez. Bunu da kabul ediyoruz. Takıma yeni oyuncular katmaya çalışıyoruz, topla daha çok oynamaya çalışıyoruz. Kötü denilen Lüksemburg maçında da 6-7 gol atabilirdik. Bugün çok kötüydük ama bu takımın iki yüzünü de biliyoruz. Bu takım 2 kere B Ligi'nden C'ye düşmüş. Yeni hocayla olumlu bir ivme yakaladık. Bunu yönetemiyorsak, Milli takım sorumlusu olarak başkanımızla iletişim kurarak, benim sorumlu kişi olarak hocanın arkasındayız diyorum, ben buna saygı göstermenizi istiyorum. Bir iddiaya göre tweet, manşet atıyorlar. Bunun Türk futboluna faydası olur mu?"

"Galatasaray'ın nizami sahası yok"

"Biz gönüllü şekilde dibine inmeye çalışıyoruz. Kulüplerle en büyük kavgam altyapıya önem verin. Galatasaray'ın nizami sahası yok... Bu kadar para dönen yerde temeli atamamışız. Bu ayrı bir konu... Bugünkü gerçeği inkar etmiyorum. Ben milli takım sorumlusu olarak bugünkü görüntüyü kabul etmiyorum. Paydaşların hepsi uyumlu olmazsa, ilerleyemeyiz. Evet, hoca değişir, Ahmet gider Mehmet gelir... Ama futbolun tüm paydaşları uyumlu şekilde hareket etmeli"

"Yunus Akgün, çok kıymetli ama..."

"Yunus Akgün evet çok değerli, kıymetli ama henüz Avrupa seviyesinde olmadığını görmüyor muyuz? Kerem'in çok iyi bir sezondan sonra bunun devamını getirmek için daha güçlü ve daha çok çalışması gerektiğini görmüyor muyuz?Merih'le Çağlar olmadığında en güçlü olduğumuz bölgede zorlandığımızı görmüyor muyuz? Rıdvan'ın kültür ve dil değişimine girdiğini görmüyor muyuz?"

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2022, 21:50
YORUM EKLE