Marcao'yu dünya devi istiyor! Dev teklif...

Premier Lig devi Manchester United'ın Galatasaray'ın yıldızı Marcao'yu transfer etmek istediği öğrenildi. Kırmızı Şeytanlar'ın bu transfer için 25 milyon euroluk bir bütçe ayırdığı iddia edildi.

Marcao'yu dünya devi istiyor! Dev teklif...

Galatasaray'ın Brezilyalı stoperi Marcao için Manchester United'ın transfer teklifi hazırlığında olduğu iddia edildi. Kırmızı Şeytanlar'ın 25 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katmayı çok istediği belirtildi. İşte transfer gelişmesinin detayları...

ASTRONOMİK TEKLİF HAZIRLIĞI 
Premier Lig devinin Galatasaray'ın başarılı futbolcusu için ayırdığı transfer bütçesi de belli oldu. Manchester United'ın Marcao için devre arasında 25 milyon euroluk bir transfer teklifini Galatasaray'a sunacağı vurgulandı.

AVRUPA'NIN YAKIN TAKİBİNDE 
Manchester United'ın transfer etmek istediği Marcao'ya Avrupa'nın önde gelen takımlarının da talip olduğu öğrenildi. Tecrübeli stopere özellikle Serie A takımlarının çok yakından ilgi duyduğu kaydedildi.

FATİH TERİM'İN GÖZDESİ 
Galatasaray'ın sezon başında oynadığı Giresunspor mücadelesinde takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu ile yaşadığı olay sonrası 8 maç ceza alan Marcao, UEFA Avrupa Ligi'nde ise sarı-kırmızılı formayı takım arkadaşlarına kaptırmadı. Tecrübeli oyuncu bu sezon Galatasaray'da 21 mücadelede forma şansı buldu. Marcao bu süreçte 1 asist üretti.

SÖZLEŞMESİ 2024'TE BİTECEK 
Galatasaray'ın başarılı savunmacısının sarı-kırmızılı kulüple olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 10 milyon 500 bin euro olarak ifade ediliyor.

CİMBOM'DA 3 KUPA KAZANDI 
Sarı-kırmızılı takıma geldiğinden bu yana başarılı bir performans gösteren Marcao bu süreçte 3 kupa kazandı. Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da şampiyonluk yaşayan Brezilyalı stoper taraftarın da sevgisini kazandı.

G.SARAY 4 MİLYON EURO ÖDEDİ 
Profesyonel futbolcuk kariyerine Atletico Paranaense'de başlayan Marcao, daha sonra kiralık olarak Atletico Goianiense ve Rio Ave formaları giydi. Chaves tecrübeli savunmacının bonservisini 2018-2019 sezonu başında 900 bin euro karşılığında aldı. Galatasaray aynı sezonun devre arasında 4 milyon euro ödeyerek Brezilyalı savunmacıyı kadrosuna kattı.

MARCAO'NUN ALTERNATİFİ DENAYER 
Galatasaray'ın Marcao'nun olası ayrılığı durumunda Brezilyalı savunmacının alternatifini belirlediği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların 25 yaşındaki oyuncunun Manchester United'a transfer olması halinde Jason Denayer'i kadrosuna katmaya çalışacağı ifade edildi.

LYON SATIŞ LİSTESİNE KOYDU 
Jason Denayer'in kulübü Olympique Lyon'un tecrübeli savunmacıyı Ocak ayında satmaya sıcak baktığı belirtildi. Galatasaray'ın Marcao'yla yollarını ayırması halinde Fransız ekibinin kapısını çalacağı vurgulandı.

GOLCÜ KİMLİĞİ ÖN PLANDA 
Olympique Lyon'un vazgeçilmez ismi olan Jason Denayer bu sezon takımının formasıyla 17 resmi karşılaşmada şans buldu. 26 yaşındaki Belçikalı savunmacı bu mücadelelerde rakip fileleri 3 kez havalandırma başarısı gösterdi. Jason Denayer aynı süreçte 1 asist üretti.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONUNDA BİTECEK 
26 yaşındaki Belçikalı savunmacının Olympique Lyon'la olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Galatasaray'da Marcao'nun satılması durumunda transfer hedefi haline gelecek olan tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösterildi.

GALATASARAY'A ÇOK ALIŞIK 
JMG Lier alyapısında profesyonel futbolculuk kariyerine başlayan Jason Denayer daha sonra Manchester City, Celtic, Galatasaray ve Sunderland formaları giydi. Olympique Lyon, Belçikalı savunmacının bonservisini almak için 2018-2019 sezonunda 10 milyon euro ödedi.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 11:47
YORUM EKLE