Marsilya maçı sonrası açıkladı! "Avrupalı büyük takımların transfer listesine..."

Osman Şenher, Galatasaray-Marsilya maçını değerlendirdi.

Marsilya maçı sonrası açıkladı! "Avrupalı büyük takımların transfer listesine..."

Son senelerde Avrupa Kupaları’nda bu kadar başarılı bir Türk takımını ilk defa görüyorum. Gerçekten dün gece Galatasaray bütün takım olarak savaştı, baskı yaptı, üst seviyede mücadele etti. Burada 12. adamın hakkını da yemeyelim. 90 dakika hiç durmadılar. Futbolcuları müthiş motive ettiler. Bu da zaten sahaya yansıdı.

Marsilya gibi iyi bir takıma dört tane gol atmak kolay değil. Ama futbol olarak iki takım da golü düşünerek oynadı. Boş alan her iki takım da buldu. Ama bunları değerlendiren, gole çeviren Galatasaray oldu.

Uzun bir aradan sonra Diagne’yi ilk defa bu kadar istekli, arzulu gördüm. Her topu kazandı. Arkadaşlarına pas verdi. Marsilya defansına müthiş pres yaptı. Galatasaray’ın ucunda böyle bir santrfor oynaması hangi takım olursa olsun korku veriyor. Dün gece bunu gördük. Marsilya bunu yaşadı. Fizik gücü mükemmel. Çıktığı her kafa topunu kazandı. Çok akıllı paslar verdi. Marsilya ataklarında da gelip defansına yardım etti. Galatasaray adına Diagne’nin böyle bir performans ortaya koymasına gerçekten çok sevindim.

Türkiye’nin puanlara ihtiyacı var. Hangi takım olursa olsun Avrupa’dan puan alan takım başımın tacıdır. Dün gece Galatasaraylı futbolcular bunu çok istedi. Taylan, Berkan orta sahada çok iyi oynadılar. İkinci bölgeyi Marsilya’ya hiç bırakmadılar. Bütün hamlelerinde topu kazandılar. Ve kazandıkları topu iyi kullandılar. Cicaldau, Berkan ve Taylan’ın önünde oynayınca toplara iyi vuran bir futbolcu olduğu için mükemmel bir gol attı, bir gole de büyük katkı sağladı.

Defansta Marcao ve Nelson, Marsilya’ya nefes aldırmadılar fakat buna rağmen Fransız ekibi de çok gol pozisyonuna girdi. Ama Muslera, ama direkler gole müsade etmedi. Kerem çok çabuk bir futbolcu ve bilhassa Avrupa maçlarında çok başarılı. Bu şekilde devam ederse ilerleyen turlarda Avrupalı büyük takımların transfer listesine muhakkak girer. Feghouli bu sezonun en iyi maçını çıkardı. Çok gayretliydi. Bunun da karşılığını topu filelere göndererek aldı. Burada Muslera’ya bir parantez açmak istiyorum. Eski günlerine dönüyor. Çok önemli kurtarışlar yaptı. Sonuçta dün gece sahada bütünleşen bir futbolcu topluluğu vardı.

Taraftar mest oldu. İyi mücadele eden, istediğini alan sarı-kırmızılı oyuncular sonuna kadar galibiyeti hak etti. Bu futbolları devam ederse her maç dün gece olduğu gibi full taraftara oynarlar. Lazio, Lokomotiv’i yendi. Aslan son maçında İtalya’da berabere dahi kalsa grubu lider bitirecek.

Ama bu futbolu tekrarlarsa ben İtalya’da Lazio’yu da yeneceğini düşünüyorum.

Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2021, 10:26
YORUM EKLE