Metin Öztürk'ün Galatasaray'a ilk transferi belli oldu!

Galatasaray'da seçimin en güçlü adaylarından biri konumunda bulunan Metin Öztürk'ün seçilmesi halinde ilk transferi belli oldu.

Metin Öztürk'ün Galatasaray'a ilk transferi belli oldu!

Geçen başkanlık seçimi öncesi Hakan Çalhanoğlu ile anlaşan ancak kongreden mağlup ayrılan Metin Öztürk, bir kez daha transfer çalışmalarına başladı.

İtalyan medyasından Tutto Mercato'ya göre; Galatasaray, Inter'in Şilili futbolcusu Alexis Sanchez'in durumunu sordu. 33 yaşındaki yıldız futbolcunun menajeri Fernando Felicevich ile görüşen ekibin, Metin Öztürk'ün yönetim kadrosundan isimler olduğu iddia edildi ve olumlu yanıt aldığı belirtildi.

BEDELSİZ GELECEK

Inter ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Sanchez'in, yüksek maaşı nedeniyle bonservis bedeli alınmadan gönderileceği söyleniyor. Sanchez'e İspanya'dan Sevilla, İngiltere'den West Ham ve Arjantin'den River Plate'in de ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Udinese, Barcelona, Arsenal Manchester United ve Inter gibi takımların formasını terleten Sanchez'in kulüp kariyerinde 612 maçı bulunuyor. Yıldız futbolcu 178 gol atarken, 141 asist yaptı.

Galatasaray ve Trabzonspor'un Alexis Sanchez savaşı! - Süper Lig - Spor  Haberleri

106 MİLYON ÖDENDİ

Futbola ülkesinde Cobreloa'da başlayan Alexis Sanchez, 2006'da Udinese'ye 3 milyon euro'ya gitti. Colo Colo ve River Plate'e birer kez kiralanan Şilili yıldız, 2011'de 26 milyon euro'ya Barcelona'ya geçti. 2014'te Arsenal'e 42.5, 2018'de M. United'a 34 milyon euro karşılığında transfer oldu. Sanchez için toplam 106 milyon 650 bin euro bonservis ödendi.

HEDEF ÜST ÜSTE İKİ ŞAMPİYONLUK

Başkan adayı Metin Öztürk, seçilmeleri halinde iki yıl üst üste şampiyon olacaklarını iddia etti. "Galatasaray'ın sorunlarının çoğu finansal. Sahadaki, masadaki ve kasadaki işleri çözmek için bir iş insanı bakış açısına ihtiyaç var" diyen Metin Öztürk, "İki yıl üst üste şampiyonluk hedefimiz. Bu popülist bir söylem değil. Herkesin bütçesi 25-30 milyon euro olacak" yorumunu yaptı.

YILDIZLAR GELECEK

Metin Öztürk, Galatasaray'ın küçülerek ilerleyemeyeceğini savunurken, "2-3 orta saha oyuncusu şart. Galatasaray yıldız futbolcu transferini her zaman yapacak. Doğru fiyata yıldız futbolcu gelirse harika. Kiralık gidenler de dönecekler" dedi.

Kaynak: Fotomaç

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2022, 20:49
YORUM EKLE