Rıdvan Dilmen: "Çok oyuncu bulurum ama onun gibisini kolay kolay bulamazsınız"

Galatasaray, Süper Lig’in 31. Haftasında Nef Sadyumu’nda Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etti. Rıdvan Dilmen, yorumlarda bulundu.

Rıdvan Dilmen: "Çok oyuncu bulurum ama onun gibisini kolay kolay bulamazsınız"

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Karagümrük maçını değerlendirdi.

Dilmen’in açıklamaları şu şekilde:

"Çok hızlı başlayan bir Galatasaray vardı. Kerem oyundan çıktıktan sonra oyun da yavaşladı. City, Liverpool ve eski Barcelona gibi takımlar oyunu sonuna kadar domine eden takımlardır. Kerem'in oyundan çıkması Galatasaray'ın hızını kesti. Kerem'e çok uygun bir ikinci yarı oynandı. Kerem'in olmaması farka götüremedi. Karagümrük de tehdit etmediği için rahat bir galibiyet oldu."

"Galatasaray, eski bildiğimizden daha az pozisyon verdi. Muslera, çok penaltı kurtaran biri değil, o da bu maç iyi iş çıkardı. Galatasaray'ın nefes alması gerekiyordu. Milli maç öncesi dramatik bir mağlubiyet almışlardı."

"Fenerbahçe maçı öncesi 41'i cebine koydu. Galatasaray'daki ibra, takımı ister istemez etkilemiştir. En çok da Torrent'i etkilemiştir. Galatasaray'ın tempolu başlamasının sebebi taraftarın tepkisi. Şimdi en çok merak edilen şey Kerem'in derbide oynayıp oynamayacağı. Bu tür derbiler haftalar öncesinden konuşulmaya başlar. Her iki takım da kazandı ama Fenerbahçe'nin derbide favori olduğunu söyleyebiliriz. Form olarak da bu ortada. Galatasaray'ın morallenip 8 gün içinde iyi bir toparlanma yapacaktır."

"Galatasaray için önemli olan bu maç kazanıp önümüzdeki haftayı beklemekti. Fenerbahçe prestij maçı. Çok ciddi bir derbi. Onun dışında Galatasaraylı oyuncuların hiçbir maçı düşündüğünü zannetmiyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında oynamak da izlemek de, yönetmek de çok çok farklı. Galatasaraylı oyuncular, Karagümrük'e farklı hazırlanırlar, Fenerbahçe'ye farklı hazırlanırlar.

"Bu sene merkezde Taylan'ı beğeniyorum. Enteresan ama Berkan'ı daha çok kullanıyor. Ama 4-3-3 oynarken 4-2-3-1 gibi oynuyor. Galatasaray'ın bu maç çıkardığı kadro üretken bir kadro değil. Sağ bekte zorunlu bir değişiklik yapıldı.

"Kerem'in bu sakatlığı sürpriz değil. Portekiz ve İtalya ile oynadı ve yoruldu. Kerem 'ben bu maçı oynadım, artık oynamayayım' modunda bir oyuncu değil. Günümüzde Berkan ve Taylan gibi oyun tarzına sahip olan çok oyuncu bulurum ama Kerem gibisini kolay kolay bulamazsınız. Pena, Muslera'yı aratmadı ama Muslera dönünce kulübeye çekildi."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 10:21
YORUM EKLE