Tolga Ciğerci: "Galatasaray seni aradığında o an fark etmez"

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nde forma giyen Tolga Ciğerci suskunluğunu bozdu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir'de oynama fırsatı yakalayan 30 yaşındaki orta saha itiraflarıyla ses getirdi.

Tolga Ciğerci: "Galatasaray seni aradığında o an fark etmez"

MKE Ankaragücü'nün tecrübeli orta sahası Tolga Ciğerci açıklamalarda bulundu. 30 yaşındaki orta saha, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyerken yaşadıklarını anlattı. Aykut Kocaman'ın görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını belirten Tolga Ciğerci çarpıcı ifadeler kullandı. SportBox'a konuşan tecrübeli futbolcunun anıları dikkat çekti.

Karakteristik yapısını anlatan Tolga Ciğerci, "Sessiz, sakin bir Tolga Ciğerci hep vardı, halen de öyle. Aile olarak hep düzenli, efendi bir şekilde yaşıyoruz, yaşamaya çalışıyoruz. Hayalimde zaten tek bir hedef vardı, o da futbolcu olmaktı. O şekilde yavaş yavaş adımımızı attık. Küçükken de işte topla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ondan sonra zaman geçtikçe futbola olan sevgimiz daha fazla oldu" ifadelerini kullandı.,

30 yaşındaki oyuncu futbola başlama sürecini, "Küçük takımlarda oynuyordum, ondan sonra Hannover 96 beni aramıştı işte; 'Bir idmana gel bir bakalım' falan. Bir gün sonra Wolfsburg aradı işte, orada beni bir idmana çağırdılar 30 kişiyle. U-13 oluyor galiba, U-13 diyorlar bizim Almanya'da. Orada işte 30 kişinin arasında ilk beni seçmişlerdi. 13 yaşındaydım Wolfsburg'a transfer oldum" sözleriyle anlattı.

Almanya'daki gençlik yıllarından bahseden Tolga Ciğerci, "Orada sana her şeyi öğretiyorlar. Nasıl duracağını, nasıl koşacağını, nasıl top kontrol edeceğini. Sonuçta sana her şeyi öyle bir anlatıyorlar ki A takıma bir gün nasip olursa çıktığında fazla zorlanma. Genel olarak hep çalışan bir oyuncuydum, hala da öyleyim. Kendime hep genel olarak çok iyi bakıyordum, hırslıyım. Almanya'da fazla sıkıntı da zaten yaşamadım" diye konuştu.

Wolfsburg'ta A takıma çıkma süreci hakkında konuşan Tolga Ciğerci şu ifadeleri kullandı:

Dünya Kupası vardı. Wolfsburg'ta da A takımdan çok sayıda giden oyuncular vardı. İlk idmana çıkacağız amatörde. Köstner diye bir hocamız vardı; böyle sert, böyle biraz yaşlı. Kendini bir şekilde sevdiriyordu. Bizi de çok koşturuyordu öyle bir olay da vardı... Onun disiplinini de bize orada öğrettiler. Koşmadın mı adamlar seni oynatmıyor, Almanya'da yani böyle bir olay da var. Ondan sonra neyse antrenmana başlayacağız hoca diyor; '6 kişi bir haftalık A takıma çıkacak.' Bu benim aklımda yoktu. Zaten amatöre girmiştim yani orada kalacağım kadroda. İsimleri sayıyor ve son olarak 'Tolga' diyor. Ben şeydim yani 'Bu ne diyor yani ne alaka, yeni gelmişim amatöre, bana diyor A takıma çıkacaksın 5-6 kişiyle.' Ondan sonra Allah'a şükürler olsun, 30 yaşındayım hayatım işte futbol kariyerim o şekilde başladı. Yarım sene sonra zaten ilk profesyonel sözleşmemi de imzaladım, parasını hemen yatırdılar. Tabi rakam, bir tık daha yüksek olarak hesabına geliyor. O an insan mutlu oluyor, kendiyle gururlanıyor yani. Sonuçta hedef aileni kurtarmak."

"BİR GERİ ADIM DEĞİL"

Galatasaray'a transfer sürecini anlatan Tolga Ciğerci, "Wolfsburg'ta oynuyordum, ondan sonra Borussia Mönchengladbach'a kiralandım 1.5 sene. Oraya gidecektim, Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach anlaşamadı. Transferin son gününde Hertha Berlin'e imza attım. Orada çok şükür 3 senem çok iyi geçti. Ondan sonra Galatasaray işin içine girdi. Sonuçta Galatasaray yani. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş... Bunlar Real Madrid, Barcelona gibi büyük bir kulüp. Galatasaray seni aradığında o an fark etmez Fenerbahçe de olur, Beşiktaş da olur. Tabi o an yaşım 23, bir sakatlık yaşadım maalesef. Ondan sonra yolum Galatasaray'a düştü. Bu bir geri adım değil yani. Sonuçta orada da biliyorsunuz kimler oynadı, hala kimler oynuyor. Gurur verici bir şeydi. Hocalar değişti, ben yine hep forma şansı buldum. Bunu unutmayalım, orada her gün baskı var. Tabi kötü gittiğinde bazen tepkiler oluyor" dedi.

"BU NE GÜZEL BİR ŞEY"

Altay Bayındır'a gösterilen tepkilerde Jorge Jesus'un tavrını çok beğendiğini belirten Tolga Ciğerci, "Altay'ı gördünüz. İnsanlık hali olabilir, hepimiz hata yapıyoruz. Hoca oyuncuyu savundu. Ben ilk kez böyle bir şey gördüm. Yani benim dönemimde böyle bir şey gördüm, bu ne güzel bir şey abi! Hoca zaten kendisiyle tesisinde, ofisinde zaten iyi yaptığını konuşur ve iyi yapmadığını da zaten ona söyler. Söylemesine gerek bile yok, oyuncu zaten onu biliyor. Sonuçta milli bir oyuncu, her şeyin farkında. Çocuk 3-4 senedir de güzel bir performans gösteriyor yani. Bu olacak bu futbolcu, bütün büyük futbolcular da kötü dönemler yaşayabiliyorlar. Taraftar kızabilir, tepki gösterebilir ama ıslıklamak olmuyor. O an oyuncu için zaten kolay değil. Helal olsun çocuğu destekledi, arkasında durdu. Hata yaptı, yine durdu. O oyuncuyu böyle güçlendirirsin" diye konuştu.

Igor Tudor'un kendisine çok güvendiğini açıklayan 30 yaşındaki orta saha, "Benim için en önemli olan hep hocamdı. Hocamın bana söylediklerini en iyi şekilde sahada göstermekti. Galatasaray'da ikinci senemde de bunu bir şekilde gösterebildim. Orada zaten Igor Tudor vardı. Igor Tudor bana çok güvendi, beni hep oynattı. Pozisyonumda da oynadım ama başarılı oldum. Eleştiriler beni geriye atmadı" açıklamasını yaptı.

"ERSUN YANAL ÇOK FAZLA ŞANS VERDİ"

Fenerbahçe'de Ersun Yanal döneminden bahseden Tolga Ciğerci, "Fenerbahçe'de işte o sakatlık dönemim biraz uzadığı için ilk senem fazla maça çıkamadım zaten. İkinci senem Ersun Yanal hocam sağ olsun bana çok fazla forma şansı verdi. Orada da mevkimde oynamadığım halde 33 maça çıktım. 25 maç sağ ve sol kanat oynadım. Orada aslında kendi mevkimde bile oynamadım. Oynamadığım halde hocalar beni bir şekilde oynattı" ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal'ın ayrılığının ardından Erol Bulut'un göreve gelmesini değerlendiren Tolga Ciğerci, "Ersun Yanal gittikten sonra Erol Bulut hocamız geldi. O da bana çok güveniyordu, ilk maçlarda zaten öyleydi. Futbolda bazen maalesef bazı farklı şeyler olabiliyor. Oyuncularda değişiklik olabiliyor, fazla süre alamadım ilk yarı" açıklamasını yaptı.

Başakşehir'e transfer sürecinden bahseden Tolga Ciğerci, "Ondan sonra Başakşehir zaten konu oldu. Başakşehir'i zaten biliyoruz 8 senedir iyi iş yapıyor. İyi futbol oynayan bir kulüp, düzgün bir kulüp, temiz bir kulüp. Onlar da bana teklif gösterdiler. Benim için iyi oldu" dedi.

KARİYERİNDE AYKUT KOCAMAN ETKİSİ

Aykut Kocaman'ın Başakşehir'deki dönemini anlatan Tolga Ciğerci, "Aykut Kocaman geldi. Onun onayıyla zaten her şey biraz daha çok gelişti. Orada da ilk kez belki Galatasaray'ın ilk sezonu hariç kendi mevkiimde oynadım 6 numara. Tolga Ciğerci ondan sonra futbolunu daha iyi şekilde gösterebildi. Sonuçta ben hep 6 numaraydım yani 8 de oynayabiliyordum. Hocamın dediğini de zaten yaparım o benim için önemli değil. Sonuçta takım için oynuyorum ben, kendim için oynayan bir oyuncu hiç değilim" diye konuştu.

Aykut Kocaman'ın kendisiyle yaptığı konuşmayı açıklayan Tolga Ciğerci, "Orada zaten Aykut hocamız bana 'Tolga sen benim 6 numaramsın' dedi" ifadelerini kullandı. Aykut Kocaman'ın turuncu-lacivertlilerden ayrılık sürecini anlatan Tolga Ciğerci şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef Aykut hocamız ile istediğimiz başarıyı alamadık. Skorlar istediğimiz gibi olmadı. Ondan sonra kendisi zaten bırakmak istedi. Ondan sonra Emre Belözoğlu geldi."

"EMRE HOCA KAYBETMEYİ SEVMEZ"

Emre Belözoğlu'nun teknik direktörlüğünü yorumlayan Tolga Ciğerci, "Emre hocam beni hep oynattı, hep güvendi. Ondan da gerçekten çok şey öğrendim. 30 yaşında bu kadar çok daha detay öğrenmek yani inanılmaz. Kendisi de 6 numara oynadı zaten benim işim daha da zorlaştı. Emre Belözoğlu'nu biraz biliyorsunuz zaten; hırslı, kaybetmeyi sevmez. Yani zaten oyuncu olarak da çok başarılı bir oyuncuydu. İnşallah hocalık olarak da daha iyi güzel yerlere gelir. Orada çok güzel bir kariyer oldu benim için. İstatistiklerim her şeyim gözüküyor" dedi.

Ankaragücü'ne transfer sürecini anlatan Tolga Ciğerci, "Ömer hocamız Ankaragücü ile anlaştığı an beni aradı. Çok net konuştuk. Bir de Ankaragücü'nün ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyordum. Çok mutluyum burada olduğum için, Ankaragücü'nün taraftarı gerçekten inanılmaz. Hedefim milli takım, oraya gitmeyi kim istemez" diye konuştu.

Genç futbolculardan bahseden Tolga Ciğerci son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Çok yetenekli kardeşlerimiz var gerçekten. Bunu Galatasaray'da da gördüm, Fenerbahçe'de de, Başakşehir'de de... Altyapı eğitimi çok kötü Türkiye'de maalesef. Yani o kadar oyuncularımız var ki eğitimimiz biraz daha iyi olsa... Ne kadar futbolcu buradan çıkar. İlk örnek Arda Güler. İnanılmaz gerçekten, yani bu futbolun en zirvesinde gibi bir yetenek. Bu farklı bir yetenek. Allah'ım onu korusun. Herkes diyor 'Arda oynasın' ya bir dur. Çocuk daha 17 yaşında, oynayacak zaten. Ben bile Fenerbahçe'yi onun için izliyorum."

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 01:15
YORUM EKLE