Türkiye'deki tüm ligler süresiz ertelendi!

Türk futbolunda son dakika... TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin tatil edildiğini duyurdu.

Türkiye'deki tüm ligler süresiz ertelendi!

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Halil Umur Meler'e yumruk atması ve yere düşen Meler'e yöneticiler tarafından kafasına tekme atılmasının yankıları sürüyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz ertelendiğini açıkladı.

Büyükekşi'nin açıklamaları şu şekilde:

"Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz."

"Bu alçak saldırıyı sadece Halil Umut Meler'e yapılmadı! Türk futbolun tüm paydaşlarına yapıldı. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Başkanlar, teknik direktörler, futbolcular, hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren, kamuoyunun önüne atanlar, bu alçak saldırının sorumlularındandır."

"Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

"Tüm maçları süresiz olarak erteledik. Önümüzdeki günlerde liglerin durumuyla ilgili açıklama yapacağız. Tekrar toplanacağız."

"Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!"

"Halil Umut Meler hakemliği bıraktı mı?" sorusu için Mehmet Büyükekşi; "Hakem Halil Umut Meler'i yarın ziyaret edeceğiz. Kemiğinde bir çatlak var. İnşallah büyük sıkıntı yoktur. Önce sağlık durumu çok önemli."

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aradı. Toplantıda olduğumuzu söyledik, başarılar dilediler. Alacağımız kararlar için bizi desteklediklerini söylediler. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve bazı başkanlar aradı." 

UEFA Başkanı Ceferin'in arayıp aramadığı sorusu hakkında Büyükekşi; "Saat geç, UEFA'dan arayan olmadı. Onlar da yarın arayacaklardır."

"Gerekli cezaları TFF Yönetimi vermiyor. Hukuk Müşavirliğimiz yarın sevk edecek ve kurullarımız gereken cezayı verecek."

"EURO2032'ye ev sahipliğimiz için bir endişemiz yok."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2023, 17:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abidin Yaman
Abidin Yaman - 5 ay Önce

Sayın Ekşi, Deveye boynun eğri demişler.. O da ''Nerem düzgün ki" diye yanıtlamış.. Bugünün Türkiye'si böyle.. Hasta Osmanlıdan daha berbat .. Yazık bu Cumhuriyete..