Veli Kavlak: "Galatasaray beni istedi, birkaç hafta önce 'Başarılı olamaz' diyenlerin şu an fikirleri değişti"

Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen ve orta sahadaki çalışkanlığıyla taraftarların gönlünde taht kuran Veli Kavlak, Skorer'in sorularını yanıtladı ve Galatasaray ile ilgili itiraflarda bulundu.

Veli Kavlak: "Galatasaray beni istedi, birkaç hafta önce 'Başarılı olamaz' diyenlerin şu an fikirleri değişti"

Avusturya'nın köklü kulübü Rapid Wien'de yıldızı parlayan ve 2011'de Beşiktaş'a transfer olan Veli Kavlak, siyah-beyazlı takımın değişilmez ismi oldu. 7 yıl boyunca Beşiktaş formasını giyen, orta sahada sergilediği performansla takdir kazanan Veli, geçtiğimiz ağustos ayında yaşadığı sakatlıktan dolayı futbol kariyerini noktaladı. Kavlak, Skorer’den Nergis Aşkın’a samimi açıklamalarda bulundu.  

9 Ocak'ta teknik direktörlük kariyerine başlayıp yeni bir sayfa açacak olan Kavlak, "Sakatlığımdan dolayı maalesef futbolu bırakmak zorunda kaldım. O karar netleştikten sonra Avusturya Futbol Federasyonu’ndan antrenörlük eğitimi almaya başladım. UEFA B lisansını almış bulunuyorum. 9 Ocak itibariyle de eski kulübüm Rapid Wien U-15 takımında göreve başlayacağım.

'RAPID WIEN'DE BENİ EĞİTECEKLER'

Burada da birkaç kulüple görüşmelerimiz oldu ama ben Rapid Wien’e çok bağlıyım ve o takımda büyüdüm, profesyonel oldum. Sportif direktör ile de bu konu hakkında konuştuk. O da futbol kariyerin Rapid Wien’de başladı, antrenörlük kariyerinde burada başlasın, bizim için de senin için de güzel bir hikaye olur dedi. Beni eğitecekler, inşallah sonunda güzel bir kariyere erişmiş olurum" dedi.  

'KABUS GİBİYDİ'

34 yaşındaki futbol adamı futbolculuk kariyerini noktalayamaya nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlattı: "Çok zor bir süreçti. 2015’ten sonraki süreç gerçekten benim için bir kabus gibiydi. Takım sporundan gelip bir anda sakatlık yaşıyorsunuz, ameliyat oluyorsunuz. Döneceğinizi zannediyorsunuz, aylarca rehabilitasyon süreci, tek başınıza bir atletik performans hocası ve fizyoterapist ile çalışıyorsunuz. Günler geçiyor, aylar geçiyor. Sonrasında olmayınca da yıkılmış oluyorsunuz. Bir ameliyat daha, bir ameliyat daha derken gerçekten özetlemek gerekirse kabus gibiydi. Her şeyde bir hayır vardır diyorum.  

'8 TANE AMELİYAT GEÇİRDİM'

Takım sporundan gelip oradaki, soyunma odasındaki mekanizmayı biliyorsunuz ve sonra bir anda tek başınızasınız. Yanınızda bir doktor, fizyoterapist hedef koyuyorsunuz. O hedef için çalışıyorsunuz ve olmayınca da her şey boşa gitti psikolojisi oluyor. Tekrar ayağa kalkmaya çalıştım. Bunu 7-8 kere yaşadım kolumdan, 8 tane ameliyat geçirdim. Rehabilitasyon süreçleri gerçekten insanı yıpratıyor."

'GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ'I İSTEDİĞİMİZ NOKTAYA GETİRECEK' 

Beşiktaş'ın son durumunu yorumlayan Veli, "Sezona çok iyi başladılar. Takım fiziksel ve mental olarak çok iyi görüntü vermişti. Sonraki süreçte aynı geçen sene Sergen hocada olduğu gibi Antalyaspor maçında bir çöküş yaşanmıştı. Bu tekrar etti. Ancak şimdi Şenol hoca geldi ve yavaş yavaş onun dokunuşlarıyla yine istediğimiz noktaya gelecek Beşiktaş. Şenol hoca yönetime transfer isteklerini iletmiştir. Onlar gerçekleşirse ikinci yarıda Beşiktaş’ı bambaşka bir seviyede göreceğimizi düşünüyorum. Necip uzun bir süreden sonra yine ilk kez orta sahada görev aldı. Zaten asıl pozisyonu orta sahaydı. Son zamanlarda stoperde çok iyi performans gösterince o tarafa doğru yönelmeye başladı ama yine asıl pozisyonunu buldu gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.  

'JESUS HIRSLI VE HIRÇIN'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un çok hırslı ve hırçın bir hoca olduğunu belirten Veli Kavlak, "Hem ligde hem Avrupa’da şu an çok başarılı devam ediyor. Ancak ileride o zirve yarışı kızışmaya başladığında stresin de devreye girmesi ile birlikte takımlar istikrarlarını koruyabilecekler mi? O soru işareti. Arda Güler gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Prag maçında sergilediği performans müthişti. Top ayağına çok yakışıyor. Futbolseverler hayranlıkla izliyor kendisini. İnşallah iyi ve büyük bir kariyer çizecek" yorumunu yaptı.

'G.SARAY ÇOK KOLAY GOL POZİSYONUNA GİRİYOR'

Kavlak, şampiyonluk yarışının iddialı takımlarından Galatasaray'ın çok kolay gol pozisyonuna giren bir takım hüviyetinde olduğunu ifade ederek "Şampiyonluk yarışı çekişmeli geçecek. Türkiye‘de düşünceler çok çabuk değişiyor. Birkaç hafta önce 'Okan hoca başarılı olamaz' diyenler şu an lider olunca fikirleri değişti. Adana Demirspor çok istikrarlı bir performans sergiliyor. Onların da üst sıralarda yer alacağını düşünüyorum. Şampiyonluk yarışının 4 büyük takım arasında geçeceğini düşünüyorum."  

'G.SARAY VE F.BAHÇE'DEN TEKLİF ALDIM'

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklif aldığını söyleyen Veli şöyle devam etti: "Galatasaray beni istedi ama ben 6 ay sonra Beşiktaş’a geldim. Rapid Wien-Beşiktaş maçı vardı. O maç sonrasında bir görüşme oldu. Ancak ben sonra Beşiktaş’a gelmeyi tercih ettim. Yine Beşiktaş’ta oynadığım dönemde Fenerbahçe’den teklif gelmişti. Sözleşmemin bitimine 6 ay kala bir temas olmuştu ama ben Beşiktaş’ta kalmayı tercih ettim. Feda dönemi çok zor bir dönemdi. Stadımız yoktu. Ben o dönemin bir parçasıydım. Hayalim Vodafone Park’ta oynamaktı. Bir maça çıkabildim, o hayalim de gerçekleşti. 

'WEST HAM'IN TEKLİFİNİ DE REDDETTİM'

O dönem menajerler '6 ay sonra sözleşmen bitiyor. Bonservisinin elinde olması avantajlı. Avrupa Şampiyonasında da oynayacaksın. Yurtdışından da teklifler gelecek' dediler. Ancak ben hiçbir zaman Beşiktaş’tan ayrılmak istememiştim. 6 ay kala sözleşmeyi uzattım zaten. Bizden ayrıldıktan sonra Bilic ile de bir konuşmamız olmuştu. West Ham için de cevabım 'hayır' oldu."

'BEŞİKTAŞ'TA ÇALIŞMAK HAYALİM'  

Veli Kavlak son olarak gelecekteki hedefleri için "Kısa dönem içinde antrenörlükte kendimi geliştirmeye çalışacağım. Sonrasında tabii ki Beşiktaş’ta çalışmak hayallerimin başında geliyor. Bunun için de çok çalışacağım ve inşallah o konuma bir gün geleceğim. Bu şekilde bitmesini istemezdim, ama inşallah ileride farklı bir konumda dönmüş olacağım" diye konuştu.  

Kaynak: Skorer

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2023, 22:51
YORUM EKLE