Abdülkerim Durmaz: "Sezon sonu ne olursa olsun Galatasaray'da başarılı olduğunu söyleyeceğim"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, takım üzerindeki etkisiyle büyük dikkat çekiyor.

Abdülkerim Durmaz: "Sezon sonu ne olursa olsun Galatasaray'da başarılı olduğunu söyleyeceğim"

Vole Plus Youtube kanalında Abdülkerim Durmaz, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile ilgili övgü dolu sözler söyledi.

Durmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"OKAN BURUK, TAKIMINI ŞAMPİYONLUĞA İNANDIRIYOR"

"Bazı transferlerden verim alınmadı, bek sıkıntısı yaşandı, üstüne Icardi de gol sıkıntısı çekiyor. Tüm bunlara rağmen Okan Buruk takımını şampiyonluğa inandırıyor. Peki nasıl olur? Oyuncuyla birebir görüşür, antrenmanlarda belirlediği oyunculara dokunuşlar yapar, yemeklerde takıma pozitiflik aşılar, kamptaki maç toplantıları, taktik toplantıları, hafta içi buluşmaları gibi..."

"BU TEKNİK ADAMLIK MEZİYETİDİR"

"İnsanlar her şeyi teknik taktikten ibaret sanabilirler ama bu tip durumları da es geçmemek gerekiyor. Oyuncuları, yardımcılarını, masörü, doktoru hepsini bir hedefe inandırmış. İşte bu teknik adamlık meziyetidir. Teknik direktör nedir? Liderdir. Özellikle büyük takımları çalıştıran hocalar bunları yapabilmeli. 25 tane farklı milletten, farklı coğrafya ve eğitim görmüş adamı bir araya getirip verim almak liderlik işidir."

"FATİH TERİM'İN KÜLTÜRÜNÜ ÖRNEK ALDI"

"Okan Buruk'un en önemli artısı da Fatih Terim gibi bir hocayla erken yaşta tanışması. Onun kültürünü örnek aldı, üstüne de bildiklerini harmanladı. Galatasaray, sallandığı maçlarda bile yıkılmıyor. Vazgeçmemek, mücadele etmek antrenörlük meziyetidir. Sezon sonu sonuçlar ne olursa olsun Okan Buruk'un başarılı olduğunu söylemeye devam edeceğim."

"OYUNCULARINI HİÇ SIKMIYOR"

"Bir özelliği de oyuncularını hiç sıkmıyor. Mesela bazı futbolcular her gün aynı saatte kalkmaz veya kurallara uyamaz. Ben de futbolcuyken öyleydim. Okan Buruk bunu çok iyi dengeliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 02:02
YORUM EKLE