Adnan Polat: "Icardi teklifi kabul etmemiş, sadece bir kişi ile olmaz"

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, A Spor'un canlı yayın konuğu oldu.

Adnan Polat: "Icardi teklifi kabul etmemiş, sadece bir kişi ile olmaz"

Adnan Polat, Galatasaray'da görev aldığı dönemler ve Mauro Icardi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Polat'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu sezon 17 maça gittim, hepsini kazandık. Şampiyonluğun en büyük mimarı Galatasaray taraftarıdır."

"Seçime gitmezsem, ibra etmeyeceklerini söylemişlerdi. Gerekçe olmadığı için kabul etmemiştim. Yaptılar ama usulsüz şekilde yaptılar. O süreç, Galatasaray'a zarar verdi."

"Ali Sami Yen'de devam edemezdik ve orada bu büyüklükte bir stat yapamazdık."

"Lincoln, önemli bir futbolcuydu. Koşmazdı evet ama topu çok iyi yürütüyordu."

 "Arda Turan, ben geldiğimde Manisa'da oynuyordu. Fenerbahçe maçını seyrettikten sonra Adnan Sezgin'e sordum. Altyapıdan yetiştiğini ve beğenmediklerini söylemişler. Hemen onu Florya'ya getirttim."

"Çok futbolcu kaçırdık, bunun için ekibimiz vardı. Ya Marmara'da bir teknede ya da bir apartmanın en üst katında tutuyorduk."

"Frank Rijkaard ile Paris'te buluşup, onu ikna ettim. Geldiğinde de çok iyi başladık ama ona yaptığım uyarıları dinlemedi. O sırada da Türkiye'den bir arkadaşımızdan söz aldık. Rijkaard hüngür hüngür ağlayarak gitti, öbürü de bizi ortada bıraktı."

"Frank Rijkaard ile Paris'te buluşup, onu ikna ettim. Geldiğinde de çok iyi başladık ama ona yaptığım uyarıları dinlemedi. O sırada da Türkiye'den bir arkadaşımızdan söz aldık. Rijkaard hüngür hüngür ağlayarak gitti, öbürü de bizi ortada bıraktı."

"Icardi'ye Suudi Arabistan'dan 25 milyon Dolar teklif gelmiş, kabul etmemiş. Ancak teklif 35'e çıkarsa bilemiyorum. Ailesi var. Yaşam koşulları da önemli faktörler. Bilemiyorum. İnşallah kalır."

"Biz Galatasaraylılar bir araya gelirsek gerekli katkıyı veririz. Sadece bir kişi ile olmaz. Herkesin girmesi lazım. Ama o paraların Icardi'ye verilmemesi lazım. Kulüplerin ekonomiyi doğru yönetmesi lazım."

"Fenerbahçe'nin 5 yıldız fikrini doğru bulmuyorum. 1959'dan bu yana bakmak lazım. O zaman bence yıldız kuralını kaldıralım, isteyen istediği kadar yıldız koysun. Galatasaray yönetimine çağrıda bulunuyorum. Bütün yıldızları kaldırın, bir tane UEFA için yıldız koyun yeter."

"Okan Buruk'u ben profesyonel yaptım. Çok iyi başladı, ikinci senesinde bacağı kırıldı. Galatasaray'da çok iyi kariyer yaptı. Inter'e giderken fikrimi sordu ve izin istedi. Döndükten sonra gitti diye kızmışlar, Beşiktaş aldı. Sonra yeniden Galatasaray'a aldım. Okan Buruk'a saygı duysunlar, ona destek olsunlar. Daha iyi başarılara imza atacak kapasitesi var. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'da şampiyon olmak kolay. Akhisar ile kupa aldı, Başakşehir ile şampiyon oldu. Başka yapan var mı? Okan Buruk'u yedirmeyeceğiz. Dursun Özbek, Erden Timur da bunu istiyor. Ben de bunu istiyorum."

"Kaç yaşında adamız, aslan çaldık. Üstünü örttük ve stada getirdik. Açtık ve bir kükremeye başladı. Millet gerçek olduğuna inanamadı. Sonra inandılar ve bir alkış, kıyamet. Sonra beni savcılığa şikayet ettiler. Para cezası verdi. 'Bu aslan buraya nasıl geldi?' dedi. Ben de 'Yıllar sonra aslan evine gelmiş, ben niye geldin diye nasıl sorayım' diye cevap verdim. Vallahi bizim yaptığımız delilik."

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2023, 16:59
YORUM EKLE