Ahmet Çakar: "Galatasaray'ın ona ihtiyacı yoktu, transfer etmemeliydi"

Galatasaray'ın Nicolo Zaniolo transferini yankıları devam ediyor.

Ahmet Çakar: "Galatasaray'ın ona ihtiyacı yoktu, transfer etmemeliydi"

Sabah Gazetesi spor yazarı Ahmet Çakar, Nicolo Zaniolo ve şampiyonluk yarışı ile ilgili yorumlarda bulundu.

Çakar'ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu 5 Mart'a kadar transfer için izin aldı. Takımlarımızın transfer çalışmaları devam ediyor. Galatasaray büyük maliyetli, önemli bir futbolcuyu kadrosuna kattı. Beşiktaş'ın sessiz sedasız bitirdiği transferler var. Ne diyorsunuz bu gelişmeler için? Transfer gerekli mi?

"ZANIOLO'YA GEREK YOKTU"

Galatasaray şu anda puan olarak avantajlı. Kadroya katılan Nicolo Zaniolo kağıt üzerinde çok başarılı bir transfer olarak gözüküyor ama özellikle yabancı futbolcularda adaptasyon tam bir soru işareti. Aslında Galatasaray'ın Zaniolo'ya ihtiyacı var mıydı, bu da tartışılır. Zaniolo kimi kesecek? İcardi mi, Kerem mi, Mertens mi? Üstelik Galatasaray sadece Türkiye kulvarlarında yarışıyor. Fenerbahçe'ye gelince, fark onları artık yavaş yavaş kaygılandırıyor. Hem puan farkı hem de Galatasaray'ın son haftalarda yakaladığı ciddi psikolojik üstünlük var.

Lig 3 Mart'ta yeniden başlıyor… Yoğun bir maç takvimi var. Şöyle bir baktığınız zaman bu maratonu kim hızlı koşabilir? Hangi takımlara daha fazla şans veriyorsunuz? Galatasaray, avantajını korur mu?

"LİG, HAZİRAN AYI ORTALARINA SARKABİLİR"

Görünen o ki şampiyonluk yarışı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçecek. Belki Başakşehir zorlar. Ama Adana Demirspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'un zorlayabileceklerini hem oynadıkları futbol hem de oluşmuş puan farkı nedeniyle düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin sanırım tek hedefi, ligin son maçı olacak. Zira son maçı Galatasaray ile oynayacak. Bu müsabakaya Fenerbahçe 2 puan geriden girse bile kazandığı an şampiyon olabilir. Bakın 3 puan demiyorum çünkü Fenerbahçe kazansa bile ilk maçı 3-0 kaybettiğinden dolayı ikili averajda avantajı sağlayamayacak. Sonuçta Galatasaray az kayıplarla ligi tamamlamak, Fenerbahçe ise Galatasaray'ın puan kaybetmesini isteyecek ve yine görünen o ki ligimiz Haziranın ortalarına sarkabilir. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa maçları var. Dolayısıyla hafta arasında maç oynatmak kolay değil.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2023, 01:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Huzeyfe
Huzeyfe - 1 yıl Önce

Seni mi transfer etmeliydi,Ahmet! Arkadaş Zaniolo transferi geleceğe yatırım transferidir,2-3 sene sonra En az 3-4 katına satar.Sende nerde o kafa.