Ali Naci Küçük: "Erden Timur kararını verdi, ne olursa olsun Galatasaray'da oynayacak"

Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlaması için yeni y ol haritası belirlendi.

Ali Naci Küçük: "Erden Timur kararını verdi, ne olursa olsun Galatasaray'da oynayacak"

Şampiyonluk hedefine çok yakın olan Galatasaray’da Dursun Özbek yönetimi, lig biter bitmez 2023-24 sezonunun hazırlıklarına başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil edecek takımın 4 ön eleme turu oynayacak olması nedeniyle sezonu erken açacak olmasını dikkate alan yönetim, kadro planlamasını büyük ölçüde tamamladı.

Transfer çalışmalarına en kısa sürede başlayacak olan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’un yol haritası şöyle:

1- MUSLERA'NIN YANINA SAĞLAM BİR KALECİ

Sözleşmesi haziran ayında sona erecek olan Okan Kocuk ile yollar ayrılacak. Fernando Muslera’nın 36 yaşında olması nedeniyle bu kez sağlam bir kaleci takviyesi yapılacak. Yeni gelecek isim, yıllardır takımın değişmez ismi olan Uruguaylı file bekçisiyle rekabet edecek kalitede olacak. Yeni kaleci, 1 yıllık kontratı kalan Muslera’nın sonrasında da takımın 1 numarası olacak.

2- ORTA SAHAYA ÜST DÜZEY İKİ OYUNCU DAHA

Avrupa'da da başarıyı hedefleyen yönetim, orta sahanın daha dinamik ve pres gücü yüksek isimlerden oluşmasını hedefliyor.Bu doğrultuda, Lucas Torreira mutlaka takımda tutulacak. Uruguaylı oyuncunun yanına aynı kalitede 2 transfer birden yapılacak. Teknik direktör Okan Buruk’un en çok önem verdiği bölge olan orta saha, yeni transferlerle daha güçlü bir hale gelecek.

3- GOMIS'IN YERİNE SANTRFOR ALINACAK

38 yaşına gelen Bafetimbi Gomis ile sezon sonunda yollar kesin olarak ayrılacak. Sözleşmesi sona erecek Fransız futbolcunun yerine yabancı bir santrfor alınacak. Avrupa ve Güney Amerika liglerinden golcü arayışına başlayan Galatasaray yönetimi, ayrıca kiralık gittiği Nantes takımında başarılı olan Mustafa Muhammed’in takıma dönmesi için de girişimlerde bulunacak.

4- ICARDI VE RASHICA İÇİN MASAYA

Takımın başarısında büyük payı bulunan Mauro İcardi’nin takımda kalması için tüm imkanlar seferber edilecek. Arjantinli oyuncunun menajeriyle sürekli temas halinde olan sarı kırmızılı yöneticiler, İcardi’nin bonservisi için PSG’ye 7 milyon Euro teklif edecek. Bir başka kiralık oyuncu Milot Rashica için de Norwich City ile masaya oturulacak

5- BOEY'DEN 20 MİLYON EURO BEKLENİYOR

Arsenal ve Lyon başta olmak üzere İngiltere, Fransa ve İtalya’dan talipleri olan Sacha Boey için gelen teklifler değerlendirilecek. 2021 Temmuz’unda 1.2 milyon Euro’ya satın alınan Fransız sağ bekin satışından 20 milyon Euro’ya yakın bonservis geliri bekleyen Galatasaray yönetimi, bu parayı, kadrosuna katmayı planladığı futbolculara harcayacak.

6- SOL BEKE DE TRANSFER YAPILACAK

Takımda gelecek sezon en büyük değişim sol bek mevkisinde yaşanacak. Sözleşmeleri sona erecek Emre Taşdemir ve Sam Adekugbe ile yola devam edilmeyecek. Sadece Kazımcan Karataş kalacak. Sarı kırmızılı yönetim, bu bölgeye mutlaka üst düzeyde bir futbolcu Transfer edecek. Yeni sol bek büyük olasılıkla yabancı olacak.

7- VICTOR NELSSON NE OLURSA OLSUN KADRODA TUTULACAK

Defansın en önemli oyuncusu Victor Nelsson ne olursa olsun takımda tutulacak. Danimarkalı stoper, Avrupa’dan astronomik bir teklif gelmediği takdirde satılmayacak ve gerekirse kendisiyle yeni sözleşme imzalanacak.

Kaynak: Ali Naci Küçük / Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2023, 14:48
YORUM EKLE