Andrea Pirlo: "Fenerbahçeli Arda Güler ve Galatasaray'dan onu çok beğeniyorum"

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, en beğendiği yerli oyuncuları dile getirirken Galatasaray'dan da bir isim saydı.

Andrea Pirlo: "Fenerbahçeli Arda Güler ve Galatasaray'dan onu çok beğeniyorum"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Attila Gökçe, Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo ile yaptığı buluşma sonrası bir yazı kaleme aldı.

Andrea Pirlo, en iyi yerli oyuncular listesine Galatasaray'dan da bir oyuncuyu kattı.

Gökçe'nin yazısından bazı bölümler şu şekilde:

PIRLO’NUN ÜÇ PRENSİ

Peki Süper Lig’deki en iyi yerli futbolcular hangileri?

"Pirlo, Fenerbahçeli Arda Güler’i, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu’nu ve Beşiktaş’ın kalecisi Mert Günok’u sıraladı. Sadece üç futbolcu. Listeyi uzatmak istemedi."

SADECE YETENEK KABUL EDİLEMEZ

İtalya Serie A’daki yabancı futbolcu sayısının çokluğundan şikayet edilirken İtalyan Milli Takımı’nın da üst üste ikinci kez Dünya Kupası finallerine katılamadığını anımsattım. Bizde de aynı tartışmalar vardı. Pirlo’nun yorumu:

”Evet yabancı sayısı fazla ve bundan şikayet edilip o ülkenin çocuklarına şans tanınmasını istemek çok haklı… Ancak genç oyuncuları sadece yetenekleriyle kabul edemeyiz. Onları iyi eğitmek yetiştirmek ve geliştirmek gerekiyor. Türkiye’de de genç futbolcularla ilgili akademik çalışmaların hızlanması gerekir.

RECEP UÇAR VE EMRE BELÖZOĞLU

Pirlo en beğendiği antrenörleri sorduğumda iki isim söyledi:

Ümraniyespor’un görevden ayrılan teknik direktörü Recep Uçar ve Başakşehir’in teknik direktörü İtalya’dan tanıdığı Emre Belözoğlu… Yakın geçmişte yayınlanan kitabında Fatih Terim’le ilgili “taktik değerlendirmeleri” anımsatmadım. Ama şöyle bir ironi denemesinden de kendimi alamadım:

“- Sinyor, Emre ile ikinizden birer ölçü alıp karıştırmalı,, Sonra da ikiye bölüp kullanmalı… İkinizin de farklı fazlalığı ve zaafları var. Sizin sessizliğiniz sakinliğiniz. Emre Hoca’nın öfkesi fazla… Sizin öfkeye Emre Belözoğlu’nun da sükunete ihtiyacı var. Güldü, “Özellikle maçlarda çok baskı altındayız. Gerginlikler yaşıyoruz. Öfke kontrolü şart. Ben 1 maçta sarı kart gördüm. Hocalara da biraz anlayış göstermek gerekiyor” dedi. Andrea Pirlo ayrıca Süper Lig’deki bir çok maçın son 20 dakikadaki oyun ve gollerle şekillendiğini söyleyerek bu durumun maçın tüm bölümlerine yayılmasını gerektiğini söyledi. Andera Pirlo Türkiye’de kalabilir mi? Karagümrük ya da başka bir Türk takımıyla devam edebilir mi? Yardımcılarına ve kulüp çevresindekilere göre Pirlo yolcu.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 22:57
YORUM EKLE