Arda Turan: "Galatasaray olarak biz çok almak istemiştik ama Fenerbahçe aldı"

Gelecek planları ile ilgili konuşan Arda Turan, teknik direktör olmak istediğini söylerken, Fatih Terim'in kendisi ile ilgili söylediği sözlerden de bahsetti.

Arda Turan: "Galatasaray olarak biz çok almak istemiştik ama Fenerbahçe aldı"

Arda Turan, kariyeri ve geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın moderatörlüğünde yayınlanan "Az Önce Konuştum" programına konuk olan Arda Turan, merak edilenleri cevapladı.

Turan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sergen Yalçın bana çok sahip çıktı. Dost dediğim insanlardan daha fazla sahip çıktı. Beni arayıp 'Beşiktaş'a gelmek ister misin?' dedi."

"Oyunu doğru oynamıyoruz, doğru insanlarla oynamıyoruz ve bunda ısrar ediyoruz. Elinde Mesut Özil ya da Bakasetas varsa oyunu neden onun üzerine şekillendirmiyorsun? Ben, Mesut Özil'i sağ kanatta oynatırsam nasıl verim alacağım?"

"Biz Barcelona'yı eleyebilirdik. Frankfurt'un oynadığını Galatasaray da oynadı. Frenkie, Pedri, Gavi; bunlar gencecik çocuklar ve baskıda kırılabilirler. Ben, Barcelona'ya karşı iyi oynadım diye mutlu olmak istemiyorum. Benim başarı standardım bu değil."

'Messi'yle aran kötü müydü' sorusuna Arda Turan: "Öyle şey olur mu? Dedikodular bitirdi beni... Sponsor transferi olduğumla alakalı bir şey de var. Atletico'da 5 kupa kazanmışım, sponsor transferiymişim."

'Messi, Neymar, Suarez'le oynamak nasıl bir histi?' sorusuna Arda Turan: "Iniesta'yla oynamak çok daha etkileyiciydi."

"O dönem Atletico'da kalmanın daha doğru olacağını söyleyenler vardı." sözü üzerine Arda Turan: "Onu söyleyenlere şunu sormak lazım, size Barcelona'dan hiç transfer teklifi geldi mi?"

"Hepsi çok yanlış, büyük hatalar, rezillik... O dönemdeki davranışlarım çok kötü. Neresinden bakarsan bak, şiddet çok yanlış. Cinsel tacizle yargılanıyorum. Ben, kimseye böyle bir şey yapmadım. Beraat ettim ama içim soğumuyor. Kimse benden özür diledi mi? Arda iyi çocuk ama... Sevgi, bu kadar 'ama'yı kaldırmaz."

"Recep Tayyip Erdoğan benim sevdiğim bir büyüğümdür. Ben 'Evet' derken, bir fikrim vardı. Koalisyonların bize fayda vermeyeceğini düşündüm. Biri bana bir direktif vermedi. Hiç böyle bir ilişkimiz yoktur, bana hep abi gibi yaklaştı. Söylediğimin arkasındayım. Böyle bir sistem olması gerektiğini düşünüyorum. Bu söylediklerimi de yanlış anlayacaklar. Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Evet' deseydim, aynı tepkiyi görür müydüm? Ben yine aynısını derdim, sistemle alakalı 'Evet' diyorum."

Söylediğimin arkasındayım. Böyle bir sistem olması gerektiğini düşünüyorum. Bu söylediklerimi de yanlış anlayacaklar. Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Evet' deseydim, aynı tepkiyi görür müydüm? Ben yine aynısını derdim, sistemle alakalı 'Evet' diyorum."

"Tarihin en iyi teknik direktörü olmak istiyorum. Bunu Fatih hocanın ağzından duyduğum için söylüyorum, 'Beni geçebilirsin' dedi. Onun için de deneyeceğim. 'Beni bir tek sen geçebilirsin' dedi."

"Galatasaray'ın bazı yönetim kurulu, genel kurul üyeleri beni sevmiyormuş gibi hissediyorum. Çok kötü bir şey. Ben, Galatasaray'ı hep seveceğim. Taraftar benim canım. Genel kurul beni sevmiyor, niye bilmiyorum, herhalde onlar da 13 milyon kazandırdı. Galatasaray'ı sevmenin bu kadar suç olduğu bir hayat olabilir mi?"

"Son 2 maçı Aslantepe'de bile izlemedim, futbolu bırakıyordum ben. Jübile falan istemiyorum. Nezaket istemiyorum, Galatasaray başarılı olsun."

"Baba ile oğul arasındaki ilişki... Bizim hadsizliğimizdir hocaya karşı, Fatih hoca da sağ olsun bizi affetti. Elini öptük, barıştık. Fatih Terim, bizim hayat büyüğümüzdür."

"Okan Buruk'un bir telefon uzağındayız, ne isterse."

"Aziz Yıldırım, çok iyi rakipti. Çok güzel rekabetti. Yıllar geçtikçe özlüyoruz. Zamanında çok saygılı bir şekilde teklif yapılmıştı, bana ve Galatasaray kulübüne. Biz de aynı saygı ile reddettik."

"Bir çocuğun, hepimizi birleştirmesi ne kadar güzel bir şey. Galatasaray olarak biz çok almak istemiştik Arda'yı, Fenerbahçe aldı. Büyük bir star olacak. Çok değerli bir kardeşimiz, ona çok fazla yük yüklemeyelim. Fenerbahçe'nin 10 numarası olmak kolay değil. Olacak. Fenerbahçeli çok dostumuz var, ona destek çıkacaklardır ama bir ihtiyacı olursa buradayız. Beklemediği bir misyonu ona yüklersek boğarız. Çok özel bir oyuncu."

"Galatasaray bir dönüşüme girecekse, Fatih Terim ile olmalıydı. Galatasaray'ın geleceğine hazırlanıyoruz deseydik, bunu çok daha iyi yapardık. Fatih Terim, oradaki çocukların hocasından çok babasıdır. Gidişi bizim için hüzünlüydü. Daha farklı olmalıydı. Fatih Terim'i sahadan uzaklaştırma, Fenerli projesidir derim. Şaka olarak."

"Twitter'sız yaşayan yok. Bıraksınlar bu işi. Herkes, hakkında söyleneni çok merak ediyor. Basketbolcusundan, sanatçısına... Herkes."

"UEFA Süper Kupa'da Suarez, ben, Messi oynuyoruz. 'Leo, organizasyonu sağlayamadığı zaman Arda tarafından gidelim. Bir Messi, bir Arda.' dedi."

"Daha futbolu bırakıp bırakmama konusunda karar vermedim."

"Bence bu sene Galatasaray'da yeterli kalitede kadroya sahip değildik. Hepsi kardeşim gibi ama doğruyu söylemem gerekiyor."

"Türkler oynasınlar. 14 yabancıyla kafa tutabiliyor musun? Bir 5-10 sene kendi aramızda mücadele etmemiz gerekiyor, bırakalım altyapıdan çıkanlar oynasın bu fiyatlandırmada. Yoksa ben de futbolcunun yerlisi ve yabancısı olduğunu düşünmüyorum. Bu fiyatlarla başa çıkamayız. Sürekli zengin kaynak aramak zorunda kalmayalım. Altyapılara gitsinler."

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022, 00:41
YORUM EKLE