"Bir gün telefonum çaldı, açtım, 'Merhaba ben Erden Timur' dedi, şaşırdım"

Galatasaray'ın gurbetçi oyuncu transferlerinden büyük pay sahibi olan Fatih Demireli, merak edilenleri açıkladı.

"Bir gün telefonum çaldı, açtım, 'Merhaba ben Erden Timur' dedi, şaşırdım"

Galatasaray Ar-Ge Sorumlusu Fatih Demireli, Sportcell Youtube kanalında Burhan Can Terzi'ye açıklamalarda bulundu.

Demireli'nin açıklamaları şu şekilde:

"ERDEN TİMUR ARADI, ŞAŞIRDIM"

"Bir gün telefonum çaldı, açtım, 'Merhaba ben Erden Timur' dedi. Şaşırdım, konuştuk. Bir proje ve vizyon anlatıldı. Normalde bana oyuncu sorarlardı, bu sefer fikir soruldu. Viyana'ya gittim. Sezon başı kampındayız. Erden başkan ile oteldeyiz, ardından kapı açıldı Okan hocalar geldi. Çok samimi bir ortamdı."

"MULTİ CLUB KURMA ARZUSU VAR"

"City Football Group gibi Galatasaray'da da en başından beri Multi Club kurma arzusu var. Avrupa'da başlanacak ilk etapta. Bunlarla alakalı görüşmeler yapılıyor."

"ALT YAPIDA ŞARTLAR UYGUN DEĞİL"

"Alt yapı maçlarımızı izliyorum yetenek olarak eksiğimiz yok. Şartlar çok uygun değil açıkçası. Diğer ülkelere bakıyoruz, çocuklar sokakta oynuyorlar. Ben İstanbul'da yaşıyorum, çocuğum sokakta oynayabilir mi? Oynayamaz. Sürekli yabancı kuralı konuşuyoruz. Türk oyuncuları oynatmaya değil, eğitmeye zorlamalıyız kulüpleri."

"KAAN AYHAN İÇİN BİZE BİLGİ GELDİ"

"Kaan Ayhan için bize ayrılacağına dair bilgi geldi, ardından rapor hazırladık, teknik heyete sunduk, teknik heyet olumlu baktı. Bu transfer için bana görev verildi. İtalya'ya gittim üç gün orada kaldım hatta Kaan'da kaldım sağ olsunlar."

"KEREM ÇOK DUYGULANDI"

"Kerem Demirbay ile görüşmeye gitmeden önce kendisine, eşine ve çocuğuna forma hazırlatıp isimlerini bastırdık. Kerem çok duygulandı. Görüşme sonunda menajerini aradı ve ‘Ben Galatasaray’dan başka bir takıma transfer olmak istemiyorum’ dedi. Kerem Demirbay Galatasaray'a gelmeden önce Almanya, İtalya ve Arabistan'dan çok ciddi teklifler almıştı. Sonuna kadar Kerem dik durdu 'Sadece Galatasaray' diyerek. Leverkusen'in inadını onun sayesinde kırdık."

"EYÜP AYDIN İLE TAM 1 YIL ÖNCE GÖRÜŞTÜK"

"Biz Eyüp Aydın ile ilk görüşmeyi tam 1 yıl önce yaptık. Kendisine projeden bahsettik, Erden ağabey çok ciddi efor sarf etti, babasıyla ayrı kulübüyle ayrı görüştü. Ardından ikna ettik ve geldi."

"GÖKDENİZ'İN AİLESİNİN GÖÇ ETMESİ GEREKİYORDU"

"Gökdeniz Gürpüz transferini yapamıyorduk, yaşı henüz 18 olmadığı için. Burada şart, ailesiyle birlikte göç etmesi gerekiyordu. Aile gerçekten bu taşınma kararını verdi. O yüzden biraz daha zaman aldı. Dortdmund hiç vermek istemedi."

"JAPONLAR, ERDEN TİMUR'UN YANINDA TEMBEL"

"Japonlar dünyanın en çalışkan insanıdır, ama onlar Erden Timur'un yanında tembel. Kerem Demirbay'a verdiğimiz son teklif konusunda beni sabah 04:30'da aradı 'Kerem'i ne yaptık' dedi. Kalktım 04:37'de mail gönderdim."

"ICARDI, TESİSLERE GELDİĞİNDE..."

"Alt yapıda müfredat gibi bir şey yapıldı, ilk maddelerinden birisi 'Her sabah tesise geldiğinde herkesle selamlaş.' Icardi, tesislere geldiğinde kim olursa olsun selamlaşıyor mesela. Uzak bile olsa gidiyor yanına selamlaşıyor." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2023, 20:53
YORUM EKLE