Burak Yılmaz: "Galatasaray'a ve ülkemize çok şey katar ama başka problemleri var"

Fortuna Sittard forması giyen Galatasaray'ın eski golcüsü Burak Yılmaz, Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Burak Yılmaz: "Galatasaray'a ve ülkemize çok şey katar ama başka problemleri var"

Galatasaray'ın eski golcüsü Burak Yılmaz, gündemle ve kendisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Her yerde şansını kullanmış ve başaramamış Burak Yılmaz'a Şenol Güneş, güvendi ve beni Türk Futboluna kazandırdı. Galatasaray da beni Avrupa çapında bir oyuncu yaptı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ekmek yedim. Emeklerini görmezden gelemem."

"Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi? Yabancı kuralının alınması, hocaların Türk oyuncuyu oynatıp oynatmamasının bir numaralı sebebinin sizler (gazeteciler) olduğunu düşünüyorum. Hocalar, sizlerden etkilenmediğini söylese de ben %100 hocaların sizlere göre davrandığını düşünüyorum."

"Selçuk İnan, Kasımpaşa'nın başına geçti. Çok mutluyum, en iyisini yapacaktır. Dört gözle maçlarını bekliyorum."

"Icardi, çok değerli bir oyuncu. Fit olursa, Galatasaray'a ve ülkemize çok şey katar. Başka problemleri var. Sakatlık olsun, özel hayatı olsun. Ama onları halledebilecek bir oyuncu."

"Futbol hayatıma Fortuna Sittard ile devam edip orada bitirmek istiyorum. Bu net, boşu boşuna 'Burak, Adana Demir'e ya da Beşiktaş'a gidiyor.' diye haber yapmayın."

"Gençlerin, Şenol Güneş gibi bir hoca ile karşılaşmaları gerekli bence. Benim hayatımdaki kırılma anlarımdan ilki Şenol Güneş ile tanışmam, ikincisi Çin'e transferim, üçüncüsü Lille'e gitmemdir."

"Arda Güler'e nazar değmesin, Allah yolunu açık etsin. Gururla takip ediyorum ama bir gün gazeteyi açıyorum PSG ve Manchester City istiyor. Bir gün açıyorum A Milli Takım'a neden çağrılmadı diye konuşuluyor. Bir gün hocası neden oynatmadı diye eleştiriyoruz."

"Türk Milli Takımı, teknik taktikten ziyade duygularla oynanan bir platform. İstiklal Marşı'nı söylediğinde tüylerin diken diken olur. Hiçbir zaman para pul söz konusu olmaz, eski şeyleri açmak istemiyorum."

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2022, 10:43
YORUM EKLE