Burhan Can Terzi: "Okan Buruk istedi, Galatasaray liste başına aldı"

Yeni sezon takviyelerine Lucas Torriera ile bir yenisini daha eklemeye hazırlanan Galatasaray, Okan Buruk isteğiyle stoper transferi yapacak.

Burhan Can Terzi: "Okan Buruk istedi, Galatasaray liste başına aldı"

Yeni sezon öncesi Abdülkedim Bardakçı, Kazımcan Karataş, Sergio Oliveira, Leo Dubois, Haris Seferovic ve Fredrik Midtsjö'yü kadrosuna katan Galatasaray, son olarak Arsenal forması giyen Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira için hem kulübüyle hem de oyuncuyla anlaşmaya vardı.

Savunmaya bir takviye daha yapılacak

Sarı kırmızılıların yeni transfer hedefi ise savunmaya bir takviye daha yapmak. Galatasaray yeni sezon öncesi Abdülkerim Bardakçı'yı kadrosuna katsa da Brezilyalı stoperi Marcao takımdan ayrılarak Sevilla'ya transfe olmuştu. Kadroda yer alan stoperlerden Luyindama'nın ilk 11 oyuncusu olarak düşünülmediği sarı kırmızılılarda savunmanın iki aktörü an itibarıyla Victor Nelsson ve Abdülkerim...

Sarı kırmızılılar, kadrosunda aynı standarda sahip 4 stoper bulunması isteyen teknik direktör Okan Buruk'un isteği doğrultusunda transfer için harekete geçti. 

Stoperde liste başı Andreas Hanche Olsen

Galatasaray, Danimarkalı stoperi Nelsson'un satışı da gündemdeyken, bir an önce stoper takviyesi yapmak istiyor. Sarı kırmızılar bu doğrultuda, Gent forması giyen Andreas Hanche Olsen'i listesinin başına aldı. Aslan'ın hedefindeki 25 yaşındaki 1.85m boyundaki Norveçli stoper stoper bölgesinin yanı sıra sağ ve sol bekte de forma giyebiliyor.

55 maçta forma giydi

Gent'in 2020-21 sezonun başında Norveç ekibi Stabæk'ten 800 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Olsen'in kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Güncel piyasa değeri 4 milyon Euro olan Norveçli savunmacı geçtiğimiz sezon Gent formasıyla 55 maçta forma giyip 1 gol ve 1 asist kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 5 de sarı kart gördü.

Kaynak: Burhan Can Terzi / Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2022, 01:33
YORUM EKLE