Cenk Ergün: "Galatasaray'dan ayrılırken herhangi bir tazminat istemedi"

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, İtalyanın önde gelen gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a açıklamalarda bulundu. 

Cenk Ergün: "Galatasaray'dan ayrılırken herhangi bir tazminat istemedi"

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, röportajında birçok konuyla ilgili soruya cevap verdi.

Ergün'ün açıklamaları şu şekilde:

"ICARDI, GÖRDÜĞÜN EN İYİ OYUNCULARDAN BİRİ

"Türkiye'de insanların en favori oyuncusu Mauro Icardi. Bana göre bir fenomen. Ben Galatasaray'a geldiğimden beri gördüğüm en iyi oyunculardan biri. Golü görmüyor, hissediyor. Sadece safkan forvetler bu özelliğie sahiptir." 

"LAUTARO MARTINEZ İÇİN ÇILDIRIYORSUNUZ AMA..."

"İtalya'da hepiniz Icardi'den daha düşük bir gol ortalamasına sahip Lautaro Martinez için çıldırıyorsunuz ama Icardi'nin oynadığı Inter, daha düşük seviyede bir kadroya sahipti üstelik. Bu yüzden herkese Icardi'nin en iyisi olduğunu söylüyorum. Saha dışındaki tavırları da çok iyi. Güzel bir ailesi olan iyi bir çocuk. İzinli olduğu günlerin tamamını ailesiyle geçiriyor. Birlikte İstanbul'u geziyorlar. Wanda da fırsat buldukça İstanbul'da camileri geziyor."

"ZANIOLO GİBİ BİR FUTBOLCU HİÇ GÖRMEMİŞTİM"

"Daha önce Zaniolo yaşında olup da spor salonunda bu kadar çok zaman geçiren bir futbolcu hiç görmemiştim. Genellikle yaş aldıkça ağırlıklara daha çok, koşulara daha az zaman ayırırsınız. Zaniolo ise tam tersini yaptı. Bize geldiğinde çok iyi antrenman yaptı. Roma'dan sonra kendini affettirmek istedi. Belki bize geri dönecek ama bana Premier Lig'de oynamayı daha çok istediği izlenimini verdi."

İTALYA GÜNLERİ

"Liseden sonra Bursa'daki FIAT fabrikalarını yönetmek için Agnelli Ailesi ile işbirliği yapan Koç Üniversitesi'nden burs kazanmayı başardım. Tam da bu nedenle İtalyanca öğrenmeye ve Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya karar verdim. Erasmus ile Siena'da geçirdiğim dönem sayesinde Nomadi'nin şarkılarını dinleyerek ve La Gazzetta dello Sport okuyarak İtalyanca öğrendim."

"ROBERTO MANCINI, AYRILIRKEN HERHANGİ BİR TAZMİNAT İSTEMEDİ"

"Bir limuzin şoförü! İyi bir teknik direktör ama her şeyi hemen hazır bulmak istiyor. Bizimle kupa kazandı ama farklı vizyonlarımız vardı. Gerçekten paraya bu kadar bağlı mı? Tercihleri onun adına konuşuyor. Ancak, bizde 6 ay kalsa bile ayrılırken herhangi bir tazminat istemedi."

"DRIES MERTENS, MÜTEVAZİ BİR SÜPERSTAR"

"Mütevazı bir süperstar. İstanbul'daki Napoli taraftarları, onu tekrar geri istiyor. Napoli için bir tür ikon. Sahada tamamen teknik direktörün emrinde. 36 yaşında ve Napoli formasıyla Maradona'nın rekorlarını kırdı. Buna rağmen hala kanatta oynamayı ve savunmaya destek vermeyi kabul ediyor."

"CESARE PRANDELLI, TANIDIĞIM EN BÜYÜK TAKTİSYEN"

"Tanıdığım en büyük taktisyen. İkinci yarıda rakiplerin yaptığı tüm planları bir kağıda çizdi. Her türlü taktiği hemen okuyabiliyordu. Türk futbolunda fiziksel hazırlık konusunda devrim yapan kişidir."

"MARIO BALOTELLI, TÜRKİYE'NİN NAPOLİ'SİNDE"

"Doğru takıma giden iyi bir oyuncu. Adana sıcak bir şehir, Türkiye'nin Napoli'si. Burada 'Adana'ya tatil yapmaya gidilmez' derler, kebaplar baharatlıdır, güneş kavurucudur ve gece hayatı en iyisidir. Yöneticiler bile orada işlerin böyle yürüdüğünü biliyor ve oyuncuların yaşam tarzlarını kabulleniyor."

"HEMEN TÜM TAKIM İÇİN ODA AYIRTTIM"

"Juventus'u kar üstünde yendiğimiz o Şampiyonlar Ligi maçı... O maçı, otel sayesinde kazanmıştık. İki kaptan maçı ertelemeye karar verdiğinde hemen tüm takım için oda ayırttım. Juventus ise bunun yerine stadyumda saatlerce beklemek zorunda kaldı ve maça çok daha az dinlenmiş şekilde çıktı." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 01:29
YORUM EKLE