"Dele Alli'nin Galatasaray'a gelmesini engelledi"

Türkiye'den ayrılan Dele Alli, Beşiktaş'a gelmeden önce Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kapısından döndü. Fenerbahçe'de Jorge Jesus 10 numara oyuncusunu istemezken Galatasaray'ı bu transferden kurtara kişi Harry Kewell oldu.

"Dele Alli'nin Galatasaray'a gelmesini engelledi"

Dele Alli gitti, Türkiye'de pek konuşulmuyor. Ancak İngiltere'de bir numaralı gündem maddesi.

Ada basını 28 yaşına gelmeden emekli olma aşamasına gelen İngiliz futbolunun altın çocuğunun derdini anlamaya çalışıyor.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'A DA ÖNERİLMİŞ

Dele Alli "fırsat transferi" diyerek Ceyhun Kazancı tarafından getirildi. İngiliz oyuncu aynı dönemde Fenerbahçe ve Galatasaray'a da önerildi. Jorge Jesus 10 numara istemediği için İngiliz oyuncu en başta kabul etti. 

Okan Buruk ise önce "yeşil ışık" yaktı, Sonra Dele Alli'yi soruşturdu. İngiltere'deki Galatasaray kaynaklarına danıştı.

HARRY KEWELL: "ÇOK BÜYÜK SORUN ÇIKARABİLİR"

Bu isimlerden Harry Kewell'ın söylediği, "Çok iyi ve kaliteli bir oyuncu ama buna rağmen kesinlikle önermiyorum. Çok büyük sorun çıkarabilir. Psikolojik olarak çöküş yaşayan bir isim" raporu verdi. 

GALATASARAY'A TRANSFERİNİ ENGELLEDİ

Okan Buruk'un kafasındaki "acabaları" sildi. Dele Alli'nin Galatasaray'a transferini engelledi. 

Bu arada Dele Alli gündeme geldiği dönemde Asbaşkan Emre Kocadağ hali hazırda QPR'ın sportif direktörü olan Beşiktaş'ın eski yıldızı Les Ferdinand ile temas kurdu. İngiliz oyuncuyu sordu. Ferdinand "olumsuz" rapor verdi. Ancak Kazancı "fırsat transferi" diye ısrar edince Başkan Ahmet Nur Çebi onay verdi.

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023, 03:50
YORUM EKLE