Deniz Çoban: "Galatasaray'a iki büyük hata yaptı, anlaşılır gibi değil"

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti.

Deniz Çoban: "Galatasaray'a iki büyük hata yaptı, anlaşılır gibi değil"

Fanatik Gazetesi hakem yazarı Deniz Çoban, Galatasaray - Başakşehir maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Çoban'ın açıklamaları şu şekilde:

Hakem Kadir Sağlam maç içinde tutarlı düdükler çalamadı. Faul standardı yoktu ve çıkarttığı/çıkartmadığı kartlarda balansı tutturamadı. Maçı 2 sarı kartla bitirmesi anlaşılır gibi değildi. 4. dakikada Figueiredo, Torreira’nın ayağına bastı, 55’te Zaniolo Aleksic’e kayarak sert bir müdahalede bulundu, 67’de Torreira hakem kararına sinirlenerek düdükten sonra topa vurdu, 71’de Oliveira, Figueiredo’nun ayağına bastı, 76’da Torreira, Keny’e sert bir faul yaptı ve tüm bu sarı kartlık ihlallerin bazısında hakem faul dahi çalmadı. Bunun yanında 16. dakikada Mahmut’a çıkarttığı sarı kart da bir o kadar yanlıştı.

5.dakikada Galatasaray'ın golünün ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu.

"SERDAR GÜRLER, TEHLİKELİ HAREKET YAPTI"

30. dakikada Başakşehir’in 2. golü öncesi Serdar Gürler topu kazanırken, Kaan’ın kafayla oynama seviyesindeki topu ayağıyla oynuyor. Bence burada tehlikeli hareket kararı verilmesi gerekirdi. Dolayısıyla gol iptal edilmeliydi.

"MERTENS ELİYLE OYNADI"

40’ta Mertens’in golünün ele çarpma nedeniyle iptali ise doğru karardı.

"ÖMER ALİ'NİN ELİ DOĞAL KONUMDA"

İlk yarının uzatma anlarında Icardi’nin kafayla indirdiği top, Ömer Ali’nin doğal konumdaki eline çarpıyor. Penaltı verilmemesi ve hakemin devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

"LIMA KOLUYLA OYNADI"

55. dakikada Galatasaray hücumunda Icardi ile topa yükselen Lima topu koluyla oynuyor. Hakem Galatasaray lehine penaltı verse çok daha doğru olurdu kanaatindeyim.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 21:45
YORUM EKLE