Dursun Özbek: "20 gol atarsa 75 bin Euro bonus ve her galibiyet için de 3 bin Euro ödeyeceğiz"

Transferde hızlı bir sezon geçiren ve teknik ekipten neredeyse tüm takıma kadar değişlik yaparak yeni sezona giren Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, değişen Mecidiyeköy projesiyle transferler hakkında konuştu.

Dursun Özbek: "20 gol atarsa 75 bin Euro bonus ve her galibiyet için de 3 bin Euro ödeyeceğiz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün resmi televizyon GS TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özbek yapılan transferler hakkında bilgilendirme yaparken ayrıca Mecidiyeköy’de bir önceki döneminde başlayan otel inşaatını rezidansa çevirdiklerini belirti. Özbek beklentisinin 1 milyar TL olduğu proje ve transferler hakkında şu ifadeleri kullandı;

OTEL PROJESİ REZİDANSA ÇEVRİLDİ

“Mecidiyeköy’deki otel projemizi rezidans projesine çevirdik. 160 dairenin satışından 1 milyar liraya yakın gelir bekliyoruz. Bu gelirin bir kısmı bankalara olan borçlarımıza gidecek, diğer yarısı da Kemerburgaz’daki faaliyetler için kullanılacak. Kemerburgaz Projesi yakında başlayacak. Önümüzdeki sezon A takım idmanlarını Kemerburgaz’a almak istiyoruz. Çok kısa bir süre sonra Eyüp Belediyesi’ne başvuru yapacağız ve inşaata başlayacağız.”

“ADA İÇİN HİÇ PARA ÇIKMADI”

“Galatasaray Adası’nda hazineye ait olan parsellerin tapusunu 30 yıllığına aldık. Bu tapular üst kullanım hakkı tapusudur. Bu tapuları aldıktan sonra ada üzerinde proje geliştirme şansınız var. Ada projemizde kulübümüzün kasasından hiç para çıkmadı. Galatasaray’da eksik olan bir şey var, sevgi iklimi. Bu sevgi iklimini, barışmayı yaratalım. Ada, bu amaca hizmet eden önemli bir faktör.”

FLORYA’DAKİ DİĞER KISIM

“Florya’da bir kısım Galatasaray’ın tapulu malı. Bir kısmı da Emlak Konut’un tapulu malı. Bugün itibarıyla yaptığımız görüşmelerde, Emlak Konut’tan kendi tapularında olan kısmın bize satılması için bir mutabakatımız var.”

“BU DÖNEM 26 MİLYON EURO HARCAMIŞIZ”

“Çok başarılı bir transfer sezonu geçirdiğimizi düşünüyorum. Geçen transfer döneminde yaklaşık 28 milyon Euro bonservis bedeli harcanmış, bu dönemde ise 26 milyon harcamışız biz. Bu 26 milyon Euro’nun içinde 21 yaş altı futbolcuların transferi de söz konusu. Transferlerimiz Galatasaray’ın bir kuruşu bile hesaplanarak yapıldı.”

ICARDI’NİN MALİYETİ

Icardi’nin maaşı 750 bin euro. Icardi 20 gol atarsa 75 bin euro bonus ödeyeceğiz. Her galibiyet için de 3 bin euro ödeyeceğiz. Daha önceden yapıldığı gibi abartı bonuslar yok. Ross ve Yusuf Demir için yaklaşık 7.7 milyon euro bonservis ödedik. Geleceğimizi güvene aldık. Bunlar dışında ise 18 milyon euro kalıyor. Oyuncu satarak 12-13 milyon euroluk bir gelir elde ettik. Kalan 5-6 milyon euroya bakarsak, muhteşem bir süreç geçirmişiz. Biz, Galatasaray’ın geleceği için genç oyuncuları getirdik. Genç oyuncularımızı çıkarınca, transfer için 18 milyon Euro harcadık. Bir tek Mertens’e imza parası ödedik. Gelir gider hesabına baktığımızda 5.5 milyon Euro’ya harcamayla bu kadro kuruldu. Bunun yanında oyuncu satışları da gerçekleştirdik. Bu da demek oluyor ki, biz muhteşem bir transfer dönemi geçirmişiz. Ben, Galatasaray’a bir dönemde bu kadar yıldız oyuncu transferi hatırlamıyorum. Bunun yanında biz, bu sene Avrupa’da da yokuz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022, 11:03
YORUM EKLE