Dursun Özbek: "Allah aşkına bir gidin ve gözlerinizle görün"

Galatasaray'da yönetim kurulunun gayrimenkul ve taşınmazların değerlendirilmesi için yetki istediği kritik toplantı başlarken Dursun Özbek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: "Allah aşkına bir gidin ve gözlerinizle görün"

Galatasaray Kulübünde yönetim kurulunun, gayrimenkul ve taşınmazların değerlendirilmesi için yetki istediği olağanüstü genel kurul toplantısı başladı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun divan başkanlığına Metin Sinan Aslan seçildi.

Yönetim kurulu, toplantıda üyelerden Galatasaray Adası, Florya arazisi, Mecidiyeköy binası, Kemerburgaz yeni kamp tesisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Kalamış tesisleri, Burhan Felek Ergün Gürsoy Yüzme Havuzu, Maslak Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri ve Beyoğlu Hasnun Galip Binası'ndaki alanların değerlendirilmesi, yeni taşınmazların alınması, projelerle ilgili finansman sağlanabilmek için yeni kredi sözleşmeleri imzalanması konularında 31 Mayıs 2024'e kadar her türlü hukuki işlem ve tasarrufta bulunma yetkisi isteyecek.

Son dönemde yönetim kurullarının ibra edilmemesinden dolayı kulüpte yaşanan olumsuzlukların giderilmesi, iç barışın ve birlikteliğin sağlanması için izlenecek yol haritası da toplantıda görüşülecek.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek toplantıda açıklamalarda bulundu.

Özbek'in sözleri şu şekilde:

"Galatasaray'ın geleceğine dair önemli kararlar alabilmek için buradayız. Çok kısa bir sürede adamızdaki çalışmalarımızı tamamladık, sözümüzü tuttuk. Çok yoğun süren 26 günlük bir çalışma süreci geçirdik. Bir diğer icraatımız da Kemerburgaz arazisi oldu. Galatasaray'ın geleceği için çok değerli bir hasrettir. Milli Emlak'a ait 3 parselin üst 30 yıllık kullanım hakkını aldık."

"Yetkiyi alırsak Galatasaray'ın geleceğini inşa etmeyi planlıyoruz"

"Eğer yetkiyi alırsak Galatasaray'ın geleceğini bu araziye kuracağımız futbol takımı ve altyapı tesislerine inşa etmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100. yılı. Galatasaray şanlı tarihiyle Cumhuriyetin en şanlı kulübü olmuştur. Cumhuriyetin yüzü Galatasaray'dır. Bu amaçla en iyi kadroları kurup, özlediğimiz sportif başarılara ulaşmayı hedefliyoruz. Sadece bugünü değil geleceği de düşünmeliyiz. G.Saray'ın 1 lirasını hesaplayıp ona göre hareket edeceğiz. Bu tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz."

"Galatasaray buna mı layık?"

"Allah aşkına bir Florya'ya gidin, manzarayı gözlerinizle görün. 40-50 sene önce değerli büyüklerimiz bu yatırımları yapmış. Biz 50 sene önce yapılanlarla mı yetinmek zorundayız? Bugünkü tesislerimizde A Takımın bir tane futbol sahası var. O saha da bakımdayken futbol takımımız, ebatları uygun olmayan bir sahada hazırlık yaptı. Galatasaray buna mı layık? Galatasaray böyle mi yönetilmeli?  Galatasaray, Galatasaray'a yakışan tesisleriyle, hem amatör hem de profesyonel dallardaki başarılarıyla Ali Sami Yen abinin kurduğu amaçlara hizmet etmek mecburiyetindedir. Olimpik sporları Türkiye'ye getiren kulübüz, tesislerimiz de buna uygun olmak zorunda."

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2022, 20:33
YORUM EKLE