Dursun Özbek: "Ben de oradaydım, Ali Koç gereken cevabı aldı, yerine oturdu"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Galatasaray ve Erden Timur'u hedef alan skandal sözlerine tepkiler geliyor.

Dursun Özbek: "Ben de oradaydım, Ali Koç gereken cevabı aldı, yerine oturdu"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'un açıklamalarına cevap verdi.

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"7 MAÇI DA ALIP ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"

"Şampiyonluk yürüyüşümüz devam ediyor. 7 maç kaldı. Hedefimiz 7 maçı da alıp şampiyon olmak."

"BAŞKANVEKİLİMİ TEHDİT EDİYOR"

"Şampiyonluk yolunda gündem başka yerlere gidiyor. Bu gidişat Galatasaraylılar'ı memnun etmiyor. Şampiyonlukta çekiştiğimiz rakibimizin başkanı, genel kurulunu topladı. Orada böyle bize hayretlere düşüren açıklamalarda bulundu. Değerli arkadaşlar, neresinden başlayayım bilmiyorum. O kadar büyük kalabalığın önünde Galatasaray Başkan Vekilimi tehdit ediyor. Tehdit ama mutlaka dinlemişsinizdir, tehdidin boyutu da lafzi bir tehdit değil. Topyekün bir tehdit. Bugün, yarın, bundan sonra... Nedir bu yahu! Nedir bu, nerede yaşıyoruz! Hiç ülkenin huzurunu düşünmüyor musun?"

"BİR TARAFTARIN ÖLDÜRÜLMESİ SENİ MEMNUN MU EDECEK?"

"60 milyon taraftara hitap ediyoruz beraberce. 60 milyon insanı provoke etmekle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsun. Bu durumdan birisi vazife çıkarsa benim başkan vekilime bir şey yapsa... Çoluğu çocuğu ailesi var. Tek başına aslanlar gibi dolaşıyor. Başına bir şey gelse... Bırakın onu, büyük bir taraftar kitlesi. Daha taze Trabzon'da bir olay yaşandı. Daha onun ateşi sönmeden tekrar tehditlerle... İlla Galatasaraylı bir yöneticinin değil, bir taraftarın öldürülmesi seni memnun mu edecek?"

"KENDİNİ BİR DAHA DİNLE"

"Kendisine sesleniyorum. Konuştuğun kelimeleri, akşam gece yatmadan bir daha dinle. Bir daha dinle. O tehditlere, o konuşma tarzına kesinlikle bizden aynı seviyede bir cevap gelmez."

"SON DERECE ÜZGÜNÜM"

"Bir şampiyonluk için yapılanlara herhangi bir yorum getirmek istemiyorum. Değer mi? Bir can gitse... Trabzon'da yaşadık işte. Onun üzüntüsü, tartışması bitmeden bir provokasyonla insanları tehdit eden ve buradan vazife çıkaracak insanlar olmasından dolayı çok üzgünüm. Son derece üzgünüm."

"ŞAMPİYONLUKLAR TEHDİTLE KAZANILMIYOR"

"Ben onun ağabeyi yaşındayım. Şunu bilsin ki, şampiyonluklar öyle tehditle falan kazanılmıyor. Şampiyonlar mertçe, delikanlı gibi sahada mücadeleyle kazanılıyor. Bunu bilmesinden fayda var."

"BEN DE ORADAYDIM, GEREKEN CEVABI ALDI, YERİNE OTURDU"

"Bu bir değil iki değil. Benzer tehdite TFF'deki bir toplantıda da yapmıştı. Orada da aynı şekilde Erden Bey'i tehdit etmeye kalktı, ben de oradaydım. Gereken cevabı aldı, yerine oturdu."

"BİZİ ZORLAMASIN"

"Ayıptır yani! Şimdi baktığınız zaman kendisi eğitimli, yurt dışında eğitim görmüş, çok önemli bir ailenin ferdi. Yahu yakışıyor mu! Yakışıyor mu, tekrar söylüyorum. Akşam konuşmasını bir daha dinlesin. Sakin, akıl süzgecinden geçirsin ve yorumunu kendi kendisine yapsın. Hiç bu manada bizi zorlamasın. Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaraylılar onun seviyesine inmeyecek."

"SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

"Laf bitmiyor. Söylenecek o kadar çok şey var. Buradaki en önemli vurgulanması gereken şey, ülkenin huzuru. 60 milyondan bahsediyoruz, ülke zaten 85 milyon. 60 milyon insanı birbirine kırdırmaya yönelik cümleler duydum ben. Cümleler duydum. Bir ülkede birliği beraberliği tehdit eden konuşma olamaz. Hiç kimseden açık tehdit duymadım ben. Başka bir sektörü çağrıştırıyor yapılan konuşmalar. Acilen buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum. Cumhuriyet Savcılar, resmen hemen hareket etmeliler. Bu konuşma, bu tehdit cezasız kalmaması lazım. Çok üzgünüm değerli arkadaşlar. Bir futbol adamı olarak neyi konuşuyoruz yahu! Birbirimizi tehdit ediyoruz; bugün, yarın, gelecekte."

"HUKUK GEREĞİNİ YAPMALI"

"Gidişatımız doğru gidişat, iyi bir gidişat değil. Tekrar, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum. Hukukun artık gereğini yapmasını bekliyoruz. Olayla ilgili söylemek istediğim bu kadar. Bundan sonra ben kendi taraftarıma, tüm futbolseverlere itidal tavsiye ediyorum. Geldiğimiz nokta çok kötü. Sporu seven herkesin itidalli davranması, kontrolsüz hareketlerden, laflardan sakınmalı."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2024, 15:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Deli ağa
Deli ağa - 1 ay Önce

Ali Koç'un derdi zaten ülkeyi karisdirmak fener filan bahane çekiliriz cikmayiz hepsi bahane ülkeyi karkasaya sürüklemek

Arçelik
Arçelik - 1 ay Önce

Tüm taraftarlar ve yönetim şunu açıklayın hemen. Koç holding ürünlerini artık boykot edip satın almayacağız. Arçelik, ford, migros gibi...

Adalet
Adalet - 1 ay Önce

Senin başkan vekilin üzerine vazife olmayan konulara girmese daha iyi olur başkanım. Burada suç tek taraflı değil. Ali baskan ne kadar hatalı söylemde bulunuyorsa erdem Timur da o kadar hatalı söylemde bulunuyor.